Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały problem

Jak pozbyc sie tych czarnych kropek z nosa??

Polecane posty

Gość mały problem

Robie pelling,wyciskam te czarne kropki,na jakiś czas jest spokój,a potem znów nosek w tych kropach. Jak sie tego skutecznie pozbywac? Dodam ze nie stac mnie na kosmetyczke!

Gość 10 procent ok 8 pln

mnie pomaga pasta cynkowa, do kupienia w aptece, ostatnio płaciłam ok 2,50

Gość ja też mam
i leczę je teraz Isotreksinem na noc smaruję nos i są coraz mniejsze tak jakby spłycają sięaż w końcu znikają :) bo np po wyciskaniu zostawały mi takie otwarte pory i temu wągry pojawiały się na nowo a isotreksin wyciąga je i zwęża od razu pory dzięki czemu wągry nie pojawiająsię. Po bokach nosa gdzie mialam słąbsze znikły już zupełnie a z przodu to jeszcze może tydzień i tez już ich nie będzie wogóle :)

Gość ja też mam
kosztuje on 38 - 40 zł zalezy od apteki.

Gość mały problem
ale tak poprostu wam te czarne kropki znikają?? nie musicie ich wycisnać najpierw??

Gość ja też mam
U mnie znikają bez wyciskania bo jak bym je wycisneła to strasznie piecze po nałożeniu Isotreksinu. Myję twarz mdełkiem bobas bo mam ogólnie skóre alergiczną i potem posmaruję ja kremem nawilżającym ale nie za dużo i jak on się wchłopnie wtedy smaruje cały noc isotreksinem i kładę się spać a wągry same znikaja :)

Gość mowie przeciez
ze benzacne ale regularnie!codziennie na nocke! i juz po tyg kropek o polowe mniej! za te 8 zl to chyba warto wyprobowac.dodam ze moje zaskorniki byly widoczne i nawet jak wycisnelam to sie "odnawialy". benzacne fajnie wysusza ,sciaga i usuwa je trwale.

w aptece mozna kupic specjalne plasterki które oczyszczaja nosek z wągrów - poprostu naklejasz i zrywasz a wągry zostają na plasterku ;) aha i jeszcze przecieraj nosek spirytusem salicylowym , powinno pomóc

Gość te plasterki
to kit roku! ale wydaj wpierw kase zeby sie przekonac ale skorzystaj z mojej rady i idz po benzacne! tylko to pomaga!

Gość czy to na recepte
ta masc Benzacne?

Gość bez recepty
ona jest tez super na zaskorniki np na policzkach i na te wieksze ropne, polecam.tez walcze o piekna cere i jestem na obrej drodze ,dzis mam tylko jednego pryszcza na policzku,mimo iz mam okres super nie? z reguly bylam usiana totalnie no ale takie specyfiki jak benzacne dermakel sudocrem i kremik pichtowy robia swoje! aha ! i skore myc tylko ZIMNA WODA I MYDELKIEM DLAM DZIECI(w rossmanie jest duzy wybor) polecam

Gość DziestoparoLatka
Ja tez walcze z tym paskudztwem, mialam juz 3 lata ladna cere i znowu wszystko cholera wziela :) Znow wygladam jak nastolatka ;) Teraz zaczelam uzywac benzacne na wysuszenie krostek (na noc) , acne-derm na mniejsze krostki i przebarwienia na brodzie (na noc) , 2-3 razy w tygodniu maseczka silica clean a buzke myje 3 razy dziennie kostka oczyszczajaca seba-med :) Pryszcze pozlazily, i o dziwo czarne kropki tez znikaja, ale nie wiem dokladnie dzieki czemu bo za duzo tego uzywam :)

Gość DziestoparoLatka
Aha zgadzam sie z poprzedniczka ze benzacne to bardzo dobry, skuteczny zel :) I co najwazniejsze niedrogi :) Ja uzywam 10%.

Gość DziestoparoLatka
do bez recepty => a czy te mydelka maja pH 5,5? Mydelka o charakterze zasadowym niszcza kwasny ochronny plaszcz skory. Niby jest napisane na produkcie , ze dla dzieci wiec czlowiek ufa producentowi, ale teraz nawet do kosmetykow dla dzieci dodaja rozne swinstwa :(

Gość bez recepty
ja uzywam niejakiego baby dream,z tym ze ja mieszkam w niemczech wiec nie wiem czy w polskich rosmanach maja to samo! jak bylam w lipcu w polsce nie zwrocilam uwagi,ale w polskcie specyfiki na tradzik sie zaopatrzylam;) na tych mydelkach pisze ze sa przeznaczone takze dla doroslych z wrazliwa skora. samo mycie sprawia radosc,bo skora jest taka gladka i oczyszczona,jestem happy ze znalazlam swoje mydelko.place tu za nie 35 centow,u nas kosztuje pewnie ok zl. mowie wam rewelacja,neutrogena poszla w kat ,takie takie mydelko a taki efekt! polecam!

Gość ok 2 pln mialam
na mysli:)

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
do kosmetyczki idz1 ja pare miesiecy temu bylam i ani sladu po kropach! to nie prawda ze zaraz znowu sie pojawiaja! widać ktos nie umie dbac o cere.

Gość ale sciema
te kropki i tak sie odbuduja! kosmetyczka zrobiz twarzy kotleta,przy odrobinie"szczescia" wprowadzi jakies bakterie. nigdy nie oddalabym swoj twarzy w rece jakies baby fuj! samemu mozna sobie poradzic,jesli sie ma troche cierpliwosci i wie co robic ,zeby cerze pomoc a nie zaszkodzic!

Gość Tak jeśli chodzi
o kosmetyczkę moja przyjaciółka poszła do takiej która miała dobre recenzje i została tam zarazona bakterią gronkowca skórnego i zaczęły jej się tworzyć ropne pryszcze - guzy zaraziła się mając 16 lat teraz ma 23 lata i wydała i cały czas wydaję majątek na antybiotyki i już nawet hormony i bardzo ciężko jest jej się z tego wyleczyć, kiedy już wydaje się że problem zniknął znów dostaje wysypu a jest naprawde taką śliczną dziewczyną :(

Gość kazda rozsadna
dziewczyna wie,zeby unikac kosmetyczki! za ta kase lepiej kupis sobie jakis fajny kosmetyk np.do pielegnacji twarzy czy ciala. kosmetyczka NIGDY nie wyleczy cery z tradzki! tylko zaognia sie zmiany i bedzie ich po pewnym czasie wiecej!!!

Gość spw2000
sluchajcie jest na to krem.....kupila z agranica ale moze jest w Poslce tez: AKSIL 5 . to kuracja 5 dniowa..rano naklasazkrem na 20 min.. i potem spłukujesz....mnie bardzo pomoglo

Gość miuriel
czyli mowicie ze takie mydelko dla dzieci wystarczy do mycia twarzy, a nie sa lepsze te zele z serii antytrondzikowych? osobiscie uzywam soraya care&control krem i tonik, mi bardzo pomaga, mam o wiele mniej pryszczy niz wczesniej,i zmniejszaja troche czarne kropki na nosie,niestety tylko troche...

Gość capiąca
powiem tak, beznzaken stosuje się na trądzik, bardzo wysusza skórę i owszem krosty znikają czy ropniaczki, jednak na starośc będziecie cierpiały, nie nalezy benzaken uzywac do zaskórniaków tylko w przypadku krostek, trądzików. Niszczycie sobie skóre benzaknem, jak wiecie na starośc skóra traci jedrnośc, wodę w organizmie i skóra staje sie sucha coraz bardziej a benzaken przyspiesza to. czy warto? potem bedziecie musiały strasznie duzo tłustego kremu dawac na twarz a nawet masło bo bedzie skóra tak cucha. kurcze ze tez dermatolodzy o tym nie mówią.

Gość ale co w takim razie
na zaskorniki jest najlepsze skoro beznacne nie, to nie, tamto nie...?? Prosze o konkretna rade co komu pomoglo.

Gość kfguiutjmf
tez polecam brevoxyl

Gość a ja uzywam płatków
nivea visage i dosłownie nie mam zadnych czarnych kropek. uzywam długo i mój nosek jest super.

Weszłam sobie na ten topikk .... i zobaczyłam, że poleciacie benzacne, więc go kupiłam i ... czekam na razie. Dzięki za nazwę tego specyfiku i pozdrawiam :) :p

benzacne jest dobre ale przy dłuższym stosowaniu wysusza skore i skora sie uodparnia na ten specyfik i po prostu pozniej nie daje nijakich rezultatow :/ ale na poczatek jest ok