Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AngelikaWrocławianka

Tansze tabletki Cilest

Polecane posty

Czy ktos moze z Was orientuje sie dlaczego dzis w aptece okazalo sie ze tabletki Cilest kupilam o cene niższa nawet o 40% od tej ktora pamietam? Czy dotyczy tylko tabletek Cilest czy moze i pozostalych obecnych na naszym rynku? No i czy ta cena zamierza sie utrzymac? Jest dla mnie nie zrozumiale jak mozna na poiczatku tak wywindowac cene w dol a potem tak ja obnizyc.To tak naparwde pokazuje jak duzo wart jest koszt ich wyprodukowania a ile tak naprawde marża producenta/hurtowniaka/detalisty/itp... Szkoda tylko że przez cene ogranicza się młodym ludziom dostęp do antykoncepcji.

Gość Frettyy
Bo się okazało, że dzięki nim można zajść bez problemu w ciążę :)

Gość anulek123456789
Pracuje w aptece -rzeczywiście Cilest ostatnio staniał -kosztuje ok. 20zł (około bo to zależy z jakiej hurtowni go kupimy). Przedtem to było jakies 35zł. Marża apteczna wynosi 20% (na leki, na kosmetyki jest większa -ok.25%, warto wspomnieć że na ubrania i buty w centrach handlowych maża to 100-200%!!!) i się jej nie zmienia co znaczy tyle że jeżeli z hurtowni dostajemy taniej to jest taniej w aptece.

Dziekuje za odpowiedz... Moje pytanie wynika z prostej ciekawosci....Skoro apteka dostaje go taniej to "wina" :) lezy po stronie producenta lub tez jakis oplat ktore zmuszony byc moze byl wczesniej ponosic a ktore teraz byc moze zostaly zniesione. Mnie tylko naprawde zadziwia fakt, że jadac do rodzicow (a mieszkaja w Tychach) zawsze wykupywalam tam tabletki bo kupowalam je po 21 zl za listek, w tym czasie we wroclawiu najtansza apteka po rabatach) to 28 zl (moze byly i tansze - nie wiem nie znalazlam). A teraz cena w aptekach we Wroclawiu ksztaltuje sie na poziome okolo 18 zl. Jak to jest ze w Tychach tabletki caly czas byly dotepne w duzo nizszej cenie niz gdzies indziej..../

Gość anulek123456789
A w Tychach to w każdej aptece tak było czy w jednej? Jeżeli apteka kupuje pakiet leków duży lub jest jakaś promocja to ceny są niższe ale nie przypuszczam że aż tak. Może to inna hurtownia albo upływająca data ważności (nawet rok do przodu to hurtownicy powinni zacząc sie matwić zwłaszcza jak towaru sporo) zmusiła hurtownie do obniżenia ceny. Trudno powiedzieć.

Gość D O anulek
a jak jest ze skutecznoscia cilest ??? co laczy stediril 30 z cilest??/ i jak naprawde jest z diane 35??? plizzz odpowiedz....

Gość anulek123456789
Zarówno Cilest jak i Stediril 30 mają w sobie dwa "składniki": pierwszy to substancja działająca jak estrogeny i wobu tych przypadkach jest to ten sam związek - etinyloestradiol, różnica polega na tym że drugim składnikiem w przypadku Cilestu jest norgestimat a Stedirilu levonorgestrel (mam nadzieję że nie nudzę zbytnio) Działanie tych dwóch ostatnich związków jest analogiczne, takie samo - od organizmu kobiety zależy ktory z nich będzie lepiej tolerowany i wywoła mniej skutków ubocznych (często trzeba przecież zmienić tabletki bo coś jest nie tak - tycie itp.) Co do skuteczności to przy prawidłowym uzyciu (stała pora zazycia) skuteczność jest porównywalna ok.99%.

Gość anulek123456789
Co do skuteczności Diane -35 to róznie słyszałam i czytałam. Uczyłam się,że jest to środek antykoncepcyjny z porównywalną skutecznością, ale ostatnio kolezanka, która ten środek miała przepisany przez ginekologa na trądzik mówiła mi że lekarz powiedział, że nie powinna go w traktować jako jedynego zabezpieczenia przed ciązą.. Tu w sumie trzebaby się poradzić jakiegoś dobrego lekarza... Na ulotce (o ile pamietam -muszę sprawdzić w pracy też dla własnej ciekawości) pisze że owszem jest to środek antykoncepcyjny. Trudno mi nie wierzyć ginekologowi - w końcu to jego działka bardziej niż moja