Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość . nad i

Pomocy!pogubilm sie w braniu tabletek

Polecane posty

Gość . nad i

zawsze pilnowalam,zeby wziasc tabletke!patrze teraz na opakowanie i widze,ze wczoraj nie wzielam i szybko ja polkalam,ale przypomnialo mi sie,ze bralam bo nawet mi upadla,zostaly mi jeszcze 4 tabletki w opakowaniu,nie wiem kiedy nie wzielam,nie pamietam!boje sie,ze moge byc w ciazy,sprawdzic to testem,boje sie!!:(

Gość nie ma za co..
szkoda ze nie masz tabletek z wyszczegolnionymi dniami bylo by łatwiej. wiem co mowie sama jestem roztrzepana :)

Gość . nad i
mam wyszczegolnione dni,patrze dzis na listek a tam zostala tabletka z piatku!!polknelam ja przed chwila,ale wiem,ze wczoraj bralam tabletke przed snem,co ja mam zrobic?

Gość . nad i
prosze napiszcie cos!!

Gość anonimka1111111111111111
dzwon do swojego gina i skonsultuj to

Gość . nad i
nie moge sie doliczyc jak ja to zrobilam!powinnam skonczyc opakowanie w przyszla srode,a zostaly mi tabletki do wtorku!mam wziasc dzis wieczorem tabletke skoro wzielam juz jedna rano i wczoraj wieczorem?z ginem niestety nie moge sie skonsultowac bo nie jestem teraz w Polsce:(

Gość . nad i
prosze was!!!!!!!!!!!

spokojnie. napewno nic się nie stało. weż dziś tabletke o stalej porze i tak do końca opakowania. a potem przerwa i od poczatku. bedzie dobrze.

Gość po prostu...
...przestań się dymac na jakiś czas. Człowiek tym się różni od zwierzęcia że ma wpływ na swoje postępowanie. Piszesz wprawdzie że nie jesteś w polsce - rozumiem, że pojechałaś na saksy dawać dupy. Cóż, polecam prezerwatywy.

hmm a jesli tabletki do wtorku ci zostały tzn ze masz o jedna mniej? hmm w takim razie myśle że poprostu zaczełaś brać np. w piątek a tabletke polknelaś z czwartku i tak poszlo dalej a dzis to zaóważylaś. w takim razie jeśli tak jest to już wieczorem nie bierz. tylko jutro o stałej porze.

Gość Witalinka
Ty sie pogubilas a ja nie ale za to mam taki problem ze juz sama nie wiem czy jestem zabezpieczona czy nie. ww ulotce pisze ze biegunka moze spowodowac mniejsze dzialanie tab a ja myslalam ze tylko biegunka i czesto tak mam ze biore tab i po godzinie ide sie zalatwic (normalny kal)i myslalam ze to nie powoduje jakiegos ryzyka a wlasnie sie dowiedzialam ze to tez zmniejsza skutecznosc, czy to prawda??????pomozcie dzieczyny bo czesto tak mam i nawet nie myslalam ze to moze cos powodowac!!!!a ile dni po tym trzeba sie zabezpieczac dodatkowo????????????a jak np mialam tak 2dni pod rzad to tak jakbym nie wziela powiedzmy 2 tab to co w ogole juz nie mam zabezpieczenia????

do . nad i ja bym wziela o stalej porze dzis nastepna i tak do konca opakowania. nie sadze zebys jakiegos dnia nie polknela skoro liczbowo sie zgadzaja. wiec sie nie martw tylko skoncz to opakowanie biorac o normalnej porze. pozdrawiam do witalinki NORMALNe wyproznianie sie nie powoduje zmniejszenia dzialania tabletek. biegunka to co innego - wtedy zawartosc zoladka zostanie usunieta a wraz z nia tabletka ktora jeszcze nie zdazyla sie wchlonąc. wiec wszystko jest ok jezeli po polknieciu tabletki nie masz \"rewolucji\" w zaladku i co za tym idzie w jelitach

Gość Witalinka
jejku kamien spadl mi z serca

Gość Witalinka
bo jedna dziewczyna napisala w innym forum ze nawet zwykla kupka obniza dzialalnosc!!!!dla mnie to smieszne bo tabletke moze wzielam i po godz poszlam do kibelka zrobic normalna kupke ale to moglo byc z porannego pokarmu i wlasnie to mnie zdziwilo!!!!!raz mialam tak ze po wzieciu tabletki mialam jednorazowe rozwolnienie nie wiem czy to moglo zaszkodzic ale na wszelki wypadek powinnam zastosowac 7dni zabezp dodatkowego co?

witalinko no moze lepiej tak. przede wszystkim T bedziesz spokojniejsza :) albo tego samego dnia co ma sie biegunke gdy juz zaladek sie uspokoi trzeba wziac dodatkowa tabletke i juz wtedy nie trzeba sie zabezpieczac

Gość majka22
dziewczyny, od 2latb biore tabletki, zawsze o 22giej. ostatnio po stosunku z narzeczonym przypomnialam sobie ze jeszcze nie wzielam tabletki, byla juz godzina 2 w nocy, wzielam blaszke i zauwarzylam ze dzien przed tez nie polknelam tabletki, wzielam jedna o tej 2 w nocy a nastepnego dnia wzielam dwie czy dobrze postapilam?