Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxx45g

ciąża poza maciczna, grzybica pochwy czy wyrostek?

Polecane posty

Gość xxx45g

Od trzech dni podejrzewam u siebie grzybice pochwy - mleczne, grudkowate upławy, świąd, pieczenie i ból krocza. Clotrimazolum pomogło. Jeszcze do tego odczuwam od 2 dni sily ból w okolicy prawego biodra. Tu znowu podejrzewam wyrostek, jednak ból nie jest na tyle mocny by od razu jechać na pogotowie. Własnie wystąpilo u mnie małe krwawienie a okres wypada mi dokałdnie za tydzień (zwykle jest regularny). Sama nie wiem co o tym myśleć :( I teraz tak: podejrzewam początki zapalenia wyrostka robaczkowego i na dokladke grzybice. Albo jest to sama grzybica pochwy, jednak nie wiem czy przy tego typu schorzeniu moze wystąpic lekie krwawienie i ostry ból jajnika (?), bo przeciez to moze byc jajnik a nie wyrostek :( A jeśli to ciąża pozamaciczna ;/? Już sama nie wiem, takie rzeczy z kosmosu mi na myśl przychodzą :( Umówilam sie juz do lekarza jednak chciałabym poznać wasze opinie na ten temat. Co to moze być?

Gość najbardziej przydałby ci się
psycholog bo z główką coś nie tak ... łatwo sprawdzić czy to wyrostek - połóż sie i poproś kogoś żeby ucisnął brzuch - jak uciśnie a potem puści i będzie bolało jak zwolni ucisk to to jest wyrostek .'

Gość xxx45g
prosiłam o opinie kogos kto potrafilby to wszystko jakoś zestawić wykluczyć jedno albo drugie, o tym jak można diagnozowac wyrostek to ja wiem, po za tym lekarz sam zdecyduje, ale chce sie sama przekonac po cześci

Gość przeszlam to
ja mialam torbiel. objawy: ostry bol w prawym biodrze promieniejacy, mdlosci, goraczka i nieregularne i obfite miesiaczki..........ps.a tez podejrzewali wyrostek ale jednak to nie bylo to

Gość ndw
Widzisz, tutaj widze ze poprzedniczka nie dosc ze udzielila wyczerpujacej odpowiedzi na Twoje pytanie to jeszcze przeprowadzila wnikliwa analize psychologiczna i postawila diagnoze na miare Piotra Rafalskiego z Klanu. Gratuluje! ****** A co do tego co piszesz..ostre zapalenie wyrostka robaczkowego mozna pomylic z ciaza pozamaciczna, tu masz racje. Pisalas o bolu w dole biodrowym...nie pisalas natomiast czy wystepuja inne objawy : podwyzszona cieplota ciala, nudnosci lub wymioty, bol najpierw w srodbrzuszu a nawet nadbrzuszu(wyrostek mimo ze znajduje sie przy katnicy moze byc polozony w roznych miejscach) i po kulkunastu godzinach przemiszcza sie w okolice dolnego prawego dolu biodrowego..jednak to juz wtedy gdy dochodzi obrona miesniowa w tamtych okolicach i moga pojawiac sie objawy typowego ostrego brzucha. Obajw o ktorym pisala poprzednicza(Objaw Blumberga) faktycznie jest dobrym sposobem na sprawdzenie tego czy to wlasnie wyrostek. Kladziesz sie na plecach proszac by ktos powoli i delikatnie(!) naciskal brzuch w miejscu w ktorym odczuwasz bol po czym gwaltownie musi ten nacisk zwolnic. Przy wpuklaniu powlok bolu nie ma lub jest lekki.Przy oderwaniu ostry. Do diagnostyki potrzebne jest jednak jeszcze badanie krwi ktore ukazuje ewentualna leukocytoze no i czasami USG j. brzusznej. Jednak prawda jest taka ze dobrze zrobilas umawiajac sie juz do lekarza, bo to On najlepiej Cie zdiagnozuje. Informuj jak sie sprawy maja,bo sama jestem ciekawa! Pozdrawiam;)

Gość ndw
A co do torbieli to tez ja mialam, tylko ze bole mialam po lewej stronie ostre(gdyz na lewym jajniku mialam torbiel), do tego nieregularne miesiaczki,albo jakies dzinwe krwawienia, mialam objawy podobne do tych ktore opisalas i potem lekarz powiedzial ze to stan zapalny ktory rozwinal sie od torbieli i dlatego objawy wystepowaly w tym samym momencie. Tez mialam goraczke lub ciagle stany podgoraczkowe. Wiec moze faktycznie to bardziej w tym kierunku..?

Gość przeszlam to
he mi tez lekarz z pogotowia wciskal ze to ciaza pozamaciczna, drugi ze to wyrostek a dopiero trzeci stierdzil ze to torbiel

Gość dr Rafalski
a ja potwierdzam diagnozę koleżanki po fachu :p - stwierdzam hipochondrię i to zaawansowaną :p "podejrzewam grzybicę pochwy a może wyrostek z grzybicą a może torbiele bez grzybicy a może ciążę pozamaciczną..." ..... rany, ręce opadają .... zapomniałaś, ze to moze być jeszcze RAK :p

Gość xxx45g
dziękuje wam sedecznie za odpowiedzi. Nie mam nudności żadnych, bólów głowy a ni nic pododbnego jedyne co mi sie dzieje to ostry ól brzucha po prswej stornie (władnie mam wrażenie że z kazdym dniem przemeiszcza się nizej) no i te moje kobiece dolegliwości wskazujace na grzybice ;/ no nic co by to nie było - grzybica, wyrostek czy ciąża pozamaciczna - i tak nie dobrze :( Pozdrawiam i dziękuje

Gość xxx45g
acha a do tych dowcipnych - nie życze nikomu żeby przęzywał to co ja teraz, bo jestem pełna obaw i różne zreczy mi do głowy przychodzą, więc nie rozumiem troche tej znieczulicy i dowcipkowania, tym bardziej, że to wszystko zdarzyło sie w jednym czasie i można to jakoś ze soba powiązac

Gość zwłaszcza ta grzybica
ma niebagatelne znaczenie ;p