Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicox

Telewizor plazmowy czy LCD? którey lepszy?

Polecane posty

Gość vicox

planuję kupić telewizor ale nie wiem który lepszy. Czy ktoś może mi doradzić i przedstawić zalety tego wybranego? dzięki 🌼

Gość ja chcialem lcd
kupic ale zrezygnowalem, musi byc do niego dostarczony bardzo silny sygnal tv, kablowka moze byc za slaba (tak wyczytalem) najlepiej jakas platforma cyfrowa, a w sklepach puszczaja z dvd i dlatego ladnie wyglada.

Gość L....C....d...
Czy to wazne ? Jak mieszkasz w USA to powinno Cie stac na 2 ?????

Gość Raiss
Jak dla mnie LCD. Mniejsze zużycie prądu (chociaż nowe plazmowe nie zżerają już w sumie tak dużo), no i obraz jakością bardzo zbliżony do plazmy, szczególnie te z podświetleniem LED.

Przepraszam, chyba do końca nie rozumiem, o co chodzi z tą siłą sygnału? U mnie w pokoju stoi lcd, normalnie odbiera wszystkie kanały :P A w ogóle warto inwestować w plazmę? Bo rodzice chcą teraz kupić coś większego (zamarzyło się) i właśnie myślą... Możecie coś doradzić? Co prawda tata się już zakochał w tych cieniutkich LG, ale nie wiem, czy to się opłaca... Macie jakieś sugestie?

Gość wiem tylko że plazma
jest dużo droższa w użytkowaniu, chociaż lcd też nie tanie (mniej więcej jakby trzy żarówki 100 się paliły).

opłaca się to LG, moi rodzice sobie teraz na gwiazdkę kupili LCD 50' z hakiem. Jakość świetna, mamy cyfre+ i oni patrzą głównie na kanały ze zwierzątkami i jest naprawdę świetna jakość, a obraz uważam że dużo lepszy niż na plaźmie którą kupiła również na gwiazdkę sobie moja babcia.

Niektóre telewizory mają straszne problemy z odtwarzaniem słabego sygnału. A LG SL9000 rzeczywiście ma świetne parametry obrazu, no może poza czernią, ale to mankament wszystkich LCD. A i w tym przypadku czerń jest dobrej jakości.

Ooooo, no to super, czyli fajnej jakości sprzęcik? Bardzo mnie to cieszy bo i przyznam, że stylistyka mi się podoba... A z tą czernią to mógłbyś dokładniej objaśnić? Jakich rzędów powinien być ten parametr?

Gość vicox
he he he, już kupiłam plazmę, bo wiadomo że LCD to szajs :P

vicox, kwestia gustu. Próbuj oglądać plazmę w mocno nasłonecznionym pokoju ;) Ja tam jestem zadowolony z LCD ;)

Gość pikna nieznajoma
lcd i min 100 hz!!!!! i najlepiej cyfrowa tv-wtedy widac jakosc za ktora zaplacisz

Gość
Tylko Lcd,w plazmie się wypalają piksele, światło odbija...

Gość dobrzeMamLepiejbyćnieMoże
LCD

Nie no... Jednak LCD mnie prądu ciągnie jak się okazuje, więc przy LCD zostanę...

Teraz LCD i Plazmy tak bardzo nie odstają jeżeli chodzi o zużycie prądu. Plazma troszkę więcej, ale nie tak jak kiedyś ;)

Gość eeeee tam*******
Nowa seria LED TV Samsung ! I tylko LED !

JAk uważasz, że tylko LED to sprawdź sobie nową plazmę LG PK950 ;)