Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zbrodniarka

Jak jest w więzieniu?

Polecane posty

Gość Zbrodniarka

Grozi mi więzienie, nieważne za co. Wie ktoś jak jest w zakładzie karnym dla kobiet gdzie moge wylądować? Bo wiem tylko troche o więzieniu dla mężczyzn.

Gość a ile lat Ci grozi
???

Gość Zbrodniarka
Nawet 2 lata.

Gość Zbrodniarka
Nikt nie wie? :(

Gość studentka resocjalizacji
..chyba niezbyt przyjemnie. na pewno nie mozna leniuchować, pobudka dosyc wczesniej, jakies zajęcia. niezbyt czysto i przyjemnie. wspoółczuję, ci. przegiełaś z prawem celowo czy cos przeoczyłaś albo cie wmanipulowali?

Gość Zbrodniarka
Nie celowo, choć to moja wina, przyznaje. To "Przestępstwo przeciwko życiu i zdrowiu" grozi mi oprócz tego grzywna lub kara ograniczenia wolności, więzieni to najgorsza z tych kar, mam nadzieje że tam nie wyląduje.

Gość Zbrodniarka
A gwałca tak jak w męskich więzieniach? Bo się boje.

Gość powiedz nam
co przeskrobałaś? :)

Gość Zbrodniarka
Powiem tylko tyle, że złamałam ten przepis :( : § 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

..pobiłaś kogoś czy co? apropos tej pracy. owszem przymusowej pracy nie ma ale ja w swojej wypowiedzi nie mówiłam o pracy tylko ozajęciach. w więzieniu musisz cos robić bo to jest własnie element podstawowy resocjalizaji ale nie jest to oczywiści praca zarobkowa (taką mają tylko nieliczni)

Gość dddddddddd
jak Ci kobieta może zgwałcic

A... no no ;) To wiem. Teraz praca zarobkowa to przywilej :) A co cos w ramach resocjalizacji to co to moze byc...?? To jak z filmow amerykanskich lepienie misek z gliny, malowanie obrazkow i takie tam...?? Ale trzeba to robic juz skoro swit?

Gość co z gwałceniem

Gość .kamilka.
Spoko za to nie sadzają. Najwyżej dostaniesz karę w zawiasach.

Gość Zbrodniarka
Pobiłam? Ja? Nigdy w zyciu! No dobrze, powiem: We wściekłości rozbiłam koleżance talerz na głowie i wstrząs mózgu... A może więcej coś o tym więzieniu? Jacy sa tam ludzie?

Gość no ale co z gwałceniem

Gość no to fajna z ciebie
kolezanka :o:o:o

Gość Zbrodniarka
Mam nadzieje, że w ogle nie dostane kary więzienia...

Gość 82
zapewniam Cię, że nie wsadzają od razu do więzienia. 2 lata to górna granica i jeśli nie zrobiłaś tego czegoś celowo, to nie dostaniesz 2 lat. najprawdopodobniej zawieszą, więc się nie denerwuj na zapas ;)

Od rozbitego na glowie talerza nikt wstrzasu mozgu nie dostanie!! :D A tym bardziej nikogo za to nie wsadza :P Powolaj sie na chwilowa niepoczytalnosc :D POjdziesz na leczenie ;)

Gość no to fajna z ciebie
jak nie celowo>? przez przypadek zrobila? :o:o

Gość to dlaczego jedna taka
Spoko, jak masz dobrą opinię, jestes niekarana itp. to więzienie ci nie grozi. Wiem z doświadczenia ;)

nie no za to cie nie wsadzą (chyba) kiedy rozprawa? załatw sobie dobrego adwokata a nie jakiegos z urzedu. ubierz sie na rozprawę jak grzeczna dziewczynka, mów ładnie, nie unoś sie gniewem, patrz w oczy. musisz na prawde wykazać skruchę, (no chyba ze tego nie żałujesz to lepiej niech cie wsadza bo faktycznie mozesz byc niebezpieczna dla otoczenia). moze sedzia sie zlituje i da ci tylko zawiasy i grzywne. Faktem jednak jest , że bedziesz miała nabruzdzone w papierach do konca.

Gość Zbrodniarka
Hmmm... Skoro tak mówicie? Uderz kogoś z całej siłi takim talerzem to zobaczysz co się stanie. Ja już się przekonałam. :( Zastosuje się do rad Studentki resocjalizacji, dzięki.

Gość qwertyy
podobno w wiezieniu prysznic jest raz na tydzień a kibelek jest w celi i będziesz musiała walić przy wszystkich