Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sygnaturka

jak to jest z tabletkami?

Polecane posty

Czytałam parę tematów dotyczących tabletek, ale mam jeszczejedno pytanie. Właściwie chcę się tylko upewnić, że dobrze zrozumiałam Wasze wypowiedzi: jeśli biorę tabletki anty, to zabezpiecza mnie to przed niechcianą ciążą tak samo jak prezerwatywa? Czy chlopak nie musi jej używać i bezpieczeństwo jest takie samo? Czy może lepiej nie rezygnować z prezerwatywy? I jeszcze jedno - czy wszystkie tabletki mają takie samo dzialanie? Pytam, bo orientowałam się w ceniach tabletek, większość z nich waha się w okolicach 30 zł, ale są też takieza 6 zł za opakowanie. Czym sie one różnią?

Róznaica między tabletkami polega na dawkach hormonów. Ja przez 2 lata brałam cilest i dodatkowo się nie zabezpieczaliśmy. Tabletki działają na 100%.

Gość .............000000000000
no im tansze tym wiecej maja hormonow. ja tez stosuje tableki ale wole dodatkowo zabezpieczac sie gumkami poniewaz naczytalam sie o tylu rzeczach ze moga obnizyc skutecznosc.np.ze wit C moze obnizyc a nie spodziewalam sie i n.pije duzo sokow przecierowych wiec wole dodatkowo gumke by potem nie schizowac

palenie szkodzi po 35roku zycia i nie szkodzi na skutecznosc tab ale na choroby ktore moga sie tworzyc. z tymi witaminami tez nie wierze ale poczytalam troche o tym na forum i niektore laski wpieraja ze wit C obniza skutecznosc , smieszne nie?bo przeciez witaminy powinno sie przyjmowac

Gość witaminy podobno można
ale po 4 godzinach od łyknięcia tabletki

ale chodzi mi o witaminy takie ukryte w soczkach typu "kubus" mozna?szkodza?a jezeli pilam tak 4dni pod rzad same soczki bo chcialam taka witaminowa bombe sobie zrobic ...to jezeli obnizyly skiutecznosc to ile dni musze stosowac dodatkowa anty by wrocilo do normy wszystko?????

odpowiecie????????????please

Gość jeny...
kobieto..jak witaminy z soczku moga obnizac działanie hormonów? Brałam 6 lat,piłam mase soków,jadłam tonami owoce,piłam alkohol...i było ok. Obniżaja głownie antybiotyki..

Gość jolica
no antybiotyki obnizaja.........ale te w zebach lekaarstwa nie-pytalam sie dr stomatolog:-)

Gość ja pierdziele ludzie
!!! tabletki hormonalne to nie jakies cholerne witaminki co je byle sok albo witamina C obnizy !!!!! ja pierdziele to by w ogole nie warto bylo by brac bierze sie tylko tabletki i koniec, w innychg przypadkach jest jzu paranoja :O

Gość jolica
tak samo jak czytalam wczesniej na forum o stolcu. zwykly stolec po wzieciu tab nie obniza skutecznosci tab....tylko biegunka ktora czysci zaladek

Gość mam 28
tabletki dzialaja na 100% jak berzesz zgodnie ze wskazowkami. ale jak chcesz sie zabezpieczyc przed chorobami wenerycznymi to uzywajcie tez prezerwtywy. chyba ze ufasz chlopakowi itd. nie pal papierosow. chociaz moze nie byc teraz efektow to pozniej beda. ceny: tansze sa piguly starszej generacji z wieksza iloscia hormonow. lepiej brac te drozsze z nizsza, bo mniejsza dawka jest lepsza. ale jak cie nie stac to bierz i te tansze. tylko sie dobrze zabezpiecz, bo w ciaze jak sie zajdzie to juz nie ma odwrotu.

Gość blalalalla
rady dla bioracych tabletki: 1) nie jesc 2) nie pic 3) nie oddyachac 4) nie srac :o

Gość jolica
hehehehe

Gość blalalalla
zapomnialam jeszcze dodac 5) nie uprawiac seksu :D

Gość jolica
dobra jestes...........mnie tez to smieszy ,,,bo rozumiem ze antybiotyki moga obnizac skutecznoec bo sie rozpuszczaja i wchodza w krew...ale witaminy?moim zdaniem przy braniu anty powinno jesc sie wiecej owocow.ja to jem wiecej slodyczy niestety:-(

Gość blalalalla
no bo to juz jest poprostu smieszne ! na ulotce dokladnie jest napisane co moze wplynac na zmniejszenie skutecznosci i nie ma tam qzwa nic na temat soczkow buehehe a tu wychodzi na to ze trza liscie wypuscic i na FOTOSYNTEZE przejsc bo wszystko szkodzi

Gość blalalalla
ale cholera zapomnialam ze promienie sloneczne tez szkodza wiec nawet fotosynteza odpada :o

Gość jolica
fotosynteza heheheheheeh

Gość jolica
qa zeby slonce szkodzilo to nie wiedzialam, opalam sie i chodze na solar

Gość blalalalla
no widzisz ile sie mozna dowiedziec na forum :>:D ja sie opalam i łykam DOUSTNIE witamine C to juz napewno tuzin dzieci bedzie :(:(:( chiolera jeszcze popijam tabletki kubusiem !!!!!!!!! :(

Gość jolica
dobra jestes, smiac mi sie chce z Twoich tekstow. tak to juz jest z tymi tab......nie mow jeszcze ze robisz stolca zaraz po wzieciu tab?:-)))))))))))))))))))))

Gość blalalalla
no a myslisz ze jak popijesz witamine c kubusiem to nie zbiera Cie na kupke:>:D sraczka murowana buehehehe

Gość jolica
hehehehehheheheheehehheheheehheehheheheheehheheheeh

Te tańsze tabletki zapisał mi ginekolog, gdy go o nie poprosiłam. To są moje pierwsze tabletki (wcześniej współżyliśmy tylko kilka razy i używaliśmy prezerwatywy). Czytałam gdzieś, że młodym dziewczynom daje sie właśnie tabletki z większa dawką hormonów. Tylko teraz sie zastanawiam, czy np. nie przytyję od nich albo nie będe miała innych skutków ubocznych? Lek nazywa się jakoś na N, niestety nie pamiętam nazwy, a nie mam przy sobie recepty. Może lepiej iść i poprosić o inne?

Gość jolcia22
przy tab o zwiekszonej liczbie hormonow to mozesz sie czuc dobrze ale nie wiadomo kiedy zauwazysz ze Ci sie przytylo,zbedne owlosienie , mega cyc...itp zauwaz ze kobiety ktore biora typowo leki hormonalne w oka mgnieniu staja sie otyle , wasy im rosna itp. a tab anty o mniejszej liczbie hormonow maja takie same dzialanie jak te o wiekszej dawce. tylko wlasnie te o nizszej nazywane sa nowej generacji bo jest tyle hormonu ile powinno utrzymac antykoncepcje i przy okazji nie poodowac skutkow w/w

ja również jestem młoda i dostalam stediril 30- ma stosunkowo niski poziom homronów co do palenia to nie ma ono wpływu na działanie pigułek po prostu przy braniu tabsów i jednoczesnym paleniu istenieje podwyższone ryzyko zakrzepicy

aha i jeszcze chciałam powiedzieć że wg mnie cena nie ma znaczenia jesli chodzi o skuteczność. niektóre tabsy jak np. moj stediril są refundowane i dlatego bardzo tanie