Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loretta0000

lot samolotem

Polecane posty

Gość loretta0000

mam pytanie : czy boicie sie latac samolotem ? czy siadacie do samolotu ze strachem czy tez calkiem na luzie? ja mam leciec we wrzesniu i juz mnie ciarki przechodza czy slusznie ? pownnam sie bac ? pomozcie doswiadczeni przyjaciele :)

Gość nie ma strachu ...
lot samolotem pasazerskim to jak jazda autobusem.......nic specjalnego :)

Gość Latam 5-6 razy w roku od
6 lat. Żyję :) I za każdym razem się boję ;)

Gość loretta0000
super ! dzieki za pocieszajace slowa :) tez to tak sobie tlumacze ale strach bieze gore :) lot potrwa mi 3 godziny ufff

Gość nie ma strachu ...
ciesz sie widokami...i nowym doswiadczeniem ... nie ma powodow do obaw ;)

Gość loretta0000
boje sie ze rozbije sie samolot i zginiemy a najbardziej boje sie tego ze spadniemy do morza ! horror

Gość nie ma strachu ...
dlaczego ma sie rozbic ??? predzej wpadnie na Ciebie jakis kretyn kiedy bedziesz jechala samochodem na lotnisko :P

Gość loretta0000
nie ma strachu ... jestes super ! pelna(y) optymizmu tak powinno byc :) szkoda ze mi go brakuje :) poleci ze mna corka 3 latka i nie wiem jak ja sie nia zajme jak sama bede sparalizowana strachem

Gość nie ma strachu ...
jestem raczej spokojny bo juz wiem jak to smakuje hehehe... no i wiem ze ludzie ktorzy sie tym zajmuja to fachowcy... gwarantuje Ci :)

Gość loretta0000
nie ma strachu ... pytam z ciekawosci : duzo lotow juz wykonales ? jakie byly twoje odczucia na poczatku ?

Gość ankaaaaa71
Ciesze sie ze nie jestem jedyna zeschizowana na tym punkcie.Mnie na sama mysl o locie ogarnia panika.To sie fachowo nazywa aerofobia

Gość nie ma strachu ...
ja wykonalem wiekszosc mniejszymi maszynami bo tak jak mowie lot pasazerskim samolotem to jak autobus w porownaniu z tym :P i mnie nie kreci juz... plus jeszcze mam doswiadczenie z opuszczaniem samolotu w powietrzu....tak wiec naprawde nie da sie porowanc tego :)

Gość loretta0000
ankaaaaa71 ..jak sie z tego wyleczyc ? latasz mimo strachu samolotami ? ajak tak to jak to znosisz ?

Gość loretta0000
nie ma strachu ... musisz byc strasznie odwazny... trzymaj za mnie kciuki 27,09 prosze cie :)

Gość jedyne lekarstwo
łagodzace lęk to niestety częste latanie

Gość nie ma strachu ...
ktos tu ma racje... latac latac i latac :P ....nie myslec za duzo o katastroficznych wizjach ... naprawde ludzie obslugujacy samoloty to najwyzszej klasy specjalisci a lataja nimi naprawde dobrzy piloci... kiedy sie wiecej lata to juz czlowiek tak nie przezywa tego... bede trzymal kciuki...zapisze sobie to na kartce na biurku :)

Gość ankaaaaa71
Raz lecialam jak mialam 15lat ale tylko na liniach krajowych.I do tej pory to mi sie sni...A moja rodzina zagranica,daleko.Wszyscy wkurzeni bo mysla,ze nie chce ich odwiedzic.Ja nie wiem jak sie tego pozbyc.A z drugiej strony zal bo mozna tyle krajow zwiedzic...Wiesz,ja tez mam 3-letnie dziecko.Chyba musialabym sie mocno nachlac w samolocie zeby jakos to przezyc

Gość loretta0000
nie ma strachu .. dziekuje ci za wsparcie i pamiec o mnie! w glebi serca mam nadzieje ze katastrofy nie bedzie w tym dniu ale nie wiem jak to przezyje :)

Gość nie ma strachu ...
w kazdym razie bezpieczniejsze to jest niz spacer noca po ulicy przecietnego miasta.....:) a najlepeiej przed wylotem zglos sie do jakiegos aeroklubu przeleciec sie prawdziwym samolotem :P

Gość loretta0000
ankaaaaa71 rozumiem cie swietnie.ja lecialam juz raz 6 lat temu i do dzis zywo mam w pamieci co sie ze mna dzialo.ja stracilam chyba rozum ze znow zdecydowalam sie leciec .najbardziej boje sie o corke .jak patrze na nia jak teraz spi to mysle sobie po co ja narazam - jej zycie .jest taka mala i niwinna nie rozumie tego a pojdzie ze mna na to lotnisko i poleci .serce mi peka ze ja narazam

Gość loretta0000
nie ma strachu ... ja chyba zazyje jakies srodki uspokajajace ale nie wiem jakie i czy mozna ?

Gość nie ma strachu ...
nie wiedzialem ze sie tak mozna bac latac.... no wiesz ja tam nie wiem bo nigdy nie zazywalem hehehe nie po to lecialem zeby mi cos umknelo w tym czasie hehehe

Gość ankaaaaa71
Loretta,mozesz wziasc cos na uspokojenie to nie zaszkodzi.Nie napisze,ze ci wspoczuje tego lotu bo raczej jestem podbudowana twoja postawa.Lec i zobacz to czego ja nie widzialam bo moj strach byl silniejszy!

Gość loretta0000
to jest przerazajace ale moze przez ten miesiac cos peknie we mnie i lek ustapi moze jakas przemiana wewnetrzna :) albo przynajmniej strach zlagodnieje :)

Gość nie ma strachu ...
ciezko mi pisac bo to wszystko takie oczywiste... dla mnie przynajmniej.... Jesliby to bylo mozliwe to chetnie bym ZA CIEBIE polecial tam :P z najwieksza przyjemnoscia....

Gość ankaaaaa71
Z calego serca zycze Ci przyjemnego lotu!A wiesz,ja kiedys bardzo balam sie prowadzic samochod.Strasznie sie balam.Ale zycie mnie do tego zmusilo i jezdze.Moze nie jak Holowczyc ale jezdze.Mysle wiec,ze i ten lek jakos uda sie pokonac

Gość loretta0000
nie ma strachu ... jaki wspanialy pomysl - oh jakby to tylko bylo mozliwe to polecialbys za mnie . oddalabym wszystko aby tak moglo sie stac haha

Gość jak będziesz się bała
bo na przykład będą turbulencje..patrz się na stewardessę. Jeżeli ma znudzona twarz, wszystko oki. A zawsze mają. :)

Gość nie ma strachu ...
hehehh co prawda to troche nudne taki lot...ale dla Ciebie bym to zrobil wynudzil bym sie te pare godzin :P

Gość loretta0000
ankaaaaa71 bardzo ci dziekuje ! trzymaj za mnie! ja mam tylko nadzieje ze bede zyc za miesiac i chodzic po ziemi cala i zdrowa (a-ha dodam ze czeka mnie potem jeszcze lot powrotny ale bede sie pozniej martwic jak dojade w jedna strone )