Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ko mis

Co jest lepsze?

Polecane posty

Gość ko mis

benzacne czy brevoxyl masc czy krem 5% czy 10%? a moze znacie taka firme niem, Seba med? dobra jest? :)

Gość ko mis
aha to znaczy ze nic nie jedt ok? tak?

Gość a ja powiem że .....
brewoxylu nie uzywalam a benzacne jest dobry przy najmniej dla mnie ;)) nie mam skury wrazliwej wiec 10 % uzywam i jest dobra ;)) a seba med kiedy dermatolog mi przepisała mydelko do mycia twarzy... badziewie miało byc delikatne i oczyszczac.... wysuszało mi skore i nie przypadło mi do gustu. wrociłam wiec z powodzeniem do żelu garniera ;))

Gość ko mis
a usuwalo ci ten benzacne zaskorniki takze i przebarwienia? czy tylko pryszce?

szcerze to uzywam go hmm gdze 5 dzien... tylko na noc. moge powiedziec ze nowe pryszcze sie nie pojawiaja a to juz sukces ;)) zaskorniki usowa. czytałam o nim duzo i chyba głownie działa na zaskorniki. ja juz widze efekty. to troche ochydne ale powiem ze sa jakby bardziej na wieszchu bo wiesz skora się ściera. ja nie mam sił na czekanie az same znikna wiec skoro skóra się starła i sa bardziej na wieszchu to łatwiej sie da je usunąć więc usowam... się rozpisalam ;)) ale wiesz na kazdego dziala co innego. ale benzacne kosztuje 9 zl. wiec chyba to nie wielki wydatek jak na kosmetyk na syfy wiec mozna sprobować i najwyżej wywalić. nie zaszkodzi ;))

Gość ko mis
no ja kupilam dzis benzacne 5% za 7,5zl wlasnie i jestem b.ciekawa wiec pytam ale moze brevoxyl byl by lepszy, a propos Seba med to mam taki krem koloryzujacy na pryszce i wagry on nawet niezly ale niewiem czy mozna uzywac na noc zarowno jak i na dzien? i jest z tej seri ppianka do mycia niewiem czy warto dac 27zl :O

pianke do mycia polecam dr. ireny eris http://www.vena-vita.pl/product_info.php?products_id=120 http://www.sklep.vea.pl/product_info.php/manufacturers_id/41/products_id/1482 używałam jej i jest dobra ;)) a ten krem koloryzujacy seba med to co dokladnie jest?? masz jakiegoś linka? i czy drogi. własnie myślałam o jakims takim kremie tylko nie wiem czy ten seba med to dokladnie to o czym myśle. a na noc koloryzujacy to może lepiej nie używac. mysle ze na noc to lepiej zwykły ale szczeze to sie nie znam. a i czy ten krem zatyka pory?

Gość heja heja
po linkach widze ze ten krem seba med to badziewie? jakos nikt go nie stosuje... chyba kupie coś innego ;)) a co do ireny eris... hmmm dawno ją uzywałam ale z tego co pamiętam byla delikatna. chyba nie wysuszała. ja ją lubiłam ale wole garniera. tylko garnier jest mocniejszy wiec jak masz delikatna skore to ta irena jest dobra. a jeszce co do ego mydła seba med. powiem ci ze dermatolog dała mi wybór pianka zel lub mydło, powiedziała ze działanie takie samo. kupiłam mydlo bo 4 zeta kosztowało a nie 30. i z tego co pamietam to nie miało zwalczać syfow tylko było niby delikatne a przy masciach ktore mi przepisała miałam uzywac czegos delikatnego i naturalnego bez chemi czy jakoś tak. ale w składzie to chyba nie jest jakoś specjalnie ta seba med antybakteryjna. a jak chcesz coś z apteki naturalnego to mój facet kiedyś używał żelu iwostin http://www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_74&products_id=586 polecila mu go chyba kosmetyczka... (wiesz nie myśl ze on jest jakiś dziwny poprostu tez ma problem ze skóra i mysle ze to dobrze że probuje tez z tym walczyć ) ;)) mysle ze ten iwostin jest 100 razy leprzy niz seba med. w sumie tylko tego mydła używałam ale pamietam ze po tygodniu wrocilam do garniera mi nie służyło. pozdrawiam; ))

Gość heja heja
emulsja do mycia seba med : Idealnie nadaje się do delikatnego a zarazem gruntownego oczyszczania wrażliwej skóry - tłustej i normalnej. Emulsja, podobnie jak kostka do mycia, nie zawiera mydła, a jej odczyn pH 5.5 odpowiada wartości pH zdrowej skóry. Stabilizuje kwaśny płaszcz ochronny skóry i jej funkcję bariery ochronnej. Może być stosowana we wspomaganiu terapii szeregu chorób skórnych, np. trądzika, łojotokowego zapalenia skóry, chorób alergicznych skóry.... wyraznie pisze ze tylko wspomaga... i ze jest delikatna bla bla.......... http://www.sebamed.pl/pl/do.php wiesz mysle ze to sa delikatne kosmetyki wlasnie piszwe tam ze dla tych co mydła nie toleruja itp. poczytaj sobie. ale nie sa to kosmetyki specjalnie wyprodukowane do walki ze skora tradzikowa.

Gość a ja powiem ze....
ja napewno nie neguje ale nigdy nie używałam brewoxylu ;P a drogi jest?? i czy na recepte?? poki co działa na mnie benzacne ;))

Gość a ja powiem ze....
a i chce powiedziec ze heja heja i a ja powiem ze.. to ja jedna i ta sama osobka ;))

Gość a ja powiem ze....
o i temat zamilkl...........

Gość ko mis
Hej wam no jak temat nie moze umrzec dopokki nie zdechna wszystkie badziewia ze skory. No wiec tak mysle nad tym zelem z Iwostinu albo Eris Bo wlasnie chce kupic cos dobrego na odblokowanie porow i do tego tonik zamykajacy pory.Na razie mam tonik AA Young za 16zl. bardzo dobry z kofeina i drozdzami. :)

Gość klopssss...
heh pryszcze.