Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka9980

bole po prawej stronie brzucha

Polecane posty

Gość anka9980

Witam!!! Pisze bo od dłuzeszgo czasu walcze z jednostronnym bolem brzucha,klujacym na wysokosci jajnika, niestety bez rezultatow.Na USG wychodzi ze wszystko jest ok. Milalam tez robiona cytologie badania ogolne i tez wszystko w porzadku.Przez ten caly czas nalykalam sie roznych lekow a poprawy nie ma.Juz sama nie wiem co robic.Moze ktoras z Was miala podobne problemy jesli tak to ciekawa jestem jak sie uporalyscie z nimi.Pzdr

Gość zrób badanie krwi
na OB jak bedzie podwyższone, to może byc wyrostek robaczkowy. Jak czujesz to kłócie, to połóz sie i zrób sobie zimny okład w tym miejscu

Gość anka9980
no ob bylo podwyzszone bo 21. Ale to boli kurcze na wysokosci jajnika dokladnie i promieniuje w dol.Tez bralam ta opcje pod uwage ale wydaje mi sie ze w innym miejscu powinno bolec.No nie wiem.a jakie badania sie robi zeby potwierdzic wyrostek bo mialm usg jamy brzusznej i nie wyszlo nic niepokojacego?

Gość gosta
Ja miałam takie potworne bóle promieniujące do nóg. Do tego miałam temperaturę.Podobno był to torbiel na jajniku Chociaz zrobiłam wtedy ze 4 USG i dopochwowe do rózni lekarze mówili co innego. W rezultacie nabrałam się antybiotyków i po miesiączce miał mi pęknąć. A jeśli nie miałam mieć dalsze badania. No i musiał pęknąć bo przestało boleć i do dziś a było to 2 lata temu nic mi z tej strony nie dolega. Ale bóle były przeokropne jak wyrostekmiał sie rozlać.

skoro usg wyszło oki to lekarz powinien zwrócic uwage na podwyższone ob i dac ci leki przeciwzapalne. Może to być wyrostek ale wątpie, gdyby to był atak to miałabyś wymioty lub biegunke no i temperature. Myśle ze masz jakieś zapalenie i trafiłaś na kiepskiego lekarza który nie potrafi dobrze zrobic odczutu z usg. Polecam dobry lek przeciwzapalny - apo-diclo 25, to jest lek bezsterydowy i bardzo skuteczny, niestety na recepte, ale moze poproś lekarza o przepisanie tego leku.

Gość anka9980
oki dzieki.Jutro sie wybieram do innego lekarza zobaczymy co on mi powie. A moge jeszcze spytac co mialas na mysli piszac "...który nie potrafi dobrze zrobic odczutu z usg" tzn. co lekarz moze odczytac z USG Twoim zdaniem?Czego nie odczytal?