Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florcia florciowata

włosy na brzuchu - POMOCY!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mam ten problem
Oluśka, a może tak poszłabyś do lekarza? Najlepiej żeby był to endokrynolog. Zleci Ci on potrzebne badania i określi czy nadmierne owłosienie jest wynikiem zmian hormonalnych, czy jest to nadwrażliwość mieszków włosowych na androgeny. Piszesz, że masz 14 lat, więc Twoje hormony jeszcze nie są uregulowane, ale może gdy już się unormują to te włoski wypadną Pozdrawiam

Gość Olu$ka
Wstydzę się chodzić do lekarzy. Mam taką nadzieję,że gdy te hormony mi się unormują to te straszne włoski mi wypadną. Ja również pozdrawiam.

Gość mam ten problem
Mi też było wstyd pójść z tym do lekarza, ale się zdecydowałam, i teraz tego nie żałuję i uważam, że lekarz po to jest. On już nie jedno widział i dla niego nie jest to niczym nowym;-)Tobie też to polecam. Jeśli wstydzisz się iść z tym problemem do mężczyzny to zgłoś się do kobiety, z nią na pewno łatwiej będzie Ci się o tym rozmawiało.

Gość Olu$ka
Chyba się zdecyduje pójść. A jak poszłaś do lekarza to przepisał Ci jakieś leki lub maść???

Gość mam ten problem
Już wcześniej pisałam, o tym czego się dowiedziałam, ale mogę powtórzyć:) Najpierw kazano mi zbadać poziom testosteronu wolnego, który wyszedł w dolnej granicy normy. Na tej podstawie zdiagnozowano hirsutyzm idiopatyczny, czyli nie związany z zaburzeniami hormonalnymi. Pani doktor dała mi receptę na maść, która ma zniwelować te włoski. Nie zdecydowałam się na hormony bo włosków jest nie wiele i póki co można je usuwać mechanicznie.:) Pozdrawiam:) Ps. Daj znać potem, co Tobie powiedziano, bo może się czegoś nowego dowiem:)

Gość Olu$ka
napewno dam znać. pozdrawiam:-)

oj dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie jestem z tym sama (choć to brzmi okropnie). owłosienie mam wszędzie, dosłownie. szyja, brzuch i piersi. byłam z tym u ginekologa, mam za dużo testosteronu ale nie przepisała mi żadnych hormonów, tylko na początku kazała schudnąć. schudłam 16kilo i żadnej różnicy nie widzę więc przy następnej wizycie prawdopodobnie mi przepisze hormony. do dziewczyn które się boją iść do lekarza bo naczytały się o jakiś chorobach: im szybciej się przekonacie czy jesteście chore czy nie tym lepiej. pozdrawiam!

Gość Olu$ka
a gdy się zażywa hormony to te niepotrzebne włoski wypadną?

Gość Olu$ka
Iselineczko!!! ja jestem bardziej owłosiona od cb!:-( pozdrawiam.

Gość mam ten problem
Oluśka a byłaś już u lekarza? Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, jesteś brunetką, czy blondynką? Bo u brunetek to podobno częste. Pozdrawiam:)

Gość Olu$ka
Nie,nie byłam jeszcze u lekarza. Jestem Brunetką. Pozdrawiam:-)

Gość love bites
To ja dołączam do grona osób ze wspaniałym owłosioniem. Mam nieskończone 15 lat. Jestem brunetką, mam bladą cerę. A że zmagam się z tym cholerstwem od 4 lat ostatnio dzień przed moim wyjazdem do Niemiec ogoliłam brzuch maszynką. No cóż, efekty są cudowne -.- Ogoliłam tylko częśc włosów pod pepkiem. I teraz świetnie się to razem komponuje. Nad pepkiem meszek, pod pępkiem gładko. Jednakże już na drugi dzień zauważyłam odrastające włoski. Miałam nadzieję, że bardziej nie będą rosnąć. Teraz minęlo 6 dni od ogolenia. Włosy są twarde i stosunkowe długie. Wcale to lepiej nie wygląda, szczerze to bardzo żaluje. Wcześniej walczyłam z nimi na takie same sposoby jak wy. Wyrywałam pensetą ( czerwone krostki z ropa), przecierałam wodą utlenioną. Zapomniałam dodać, że mam jeszcze włosy na tylku, rękach oraz piersiach. Mama mówi, że kiedyś tez takie miała, a po urodzeniu mnie wszystko jej wypadło. Pózniej dodam zdjęcie mojego brzucha. Pozdrawiam

również mam podobny problem, powiem tyle owłosienie na twarzy najlepiej chyba usuwać pencetą, dość czasochłonne, ale efektowne, a co do brzucha, nie wiem tak naprawde co byłoby dla mnie idealne, mam meszek na całej długości aż po klatke piersiową, jestem brunetką więc jest on widoczny, planuje jednak wybrać się do lekarza i zrobić odpowiednie badania, pozdrawiam :)

Gość mam ten problem
love bites moja mam mówi dokładnie to samo, że też miała na brzuchu, ale po urodzeniu pierwszego dziecka jej wypadły. Potem jak się jej znowu coś pojawiło (wiele lat po tych pierwszych) to poszła do lekarza i coś na to dostała i znowu jej wypadło. Szkoda tylko, że mi lekarz nie chce nic przepisać, bo tak sobie myślę, że jeśli jej wypadły po tabletkach to może i mnie by wypadły. Pozdrawiam. PS. Oluska a co u Ciebie? Byłaś już u lekarza?

Gość a ja mam to gdzieś
Cześć! Też zaliczam sie do kobiet z owołosieniem na brzuchu. Kiedy miałam jakieś 12 lub 13 lat , potraktowałam je kremem do depilacji ;/ To był błąd. Są jakby lekko mocniejsze. Rozmawiałam z mamą. Ona też miała takie włoski ale niby się jej "wytarły". Teraz moje jakoś juz mi za bardzo nie przeszkadzają. Mam ciemną karnację (jestem szatynką) i kiedy się na dodatek opalę to mój brzuch wygląda w miarę przyzwoicie XD. Bez przesady! Nikt nie jest idealny ! Naoglądamy się w gazetach tych wychudzonych modelek przerobionych w fotoshopie i później mamy same kompleksy! Włosy na brzuchu to nie koniec świata ...:)

Gość mam ten problem
Drogie Panie mam coś na pocieszenie. Wpiszcie sobie w google hairy female celebrities. Zobaczycie, że nawet gwiazdy maja problem z dodatkowymi włoskami. Pozdrawiam:)

Gość smutna i zdesperowana
ale dlaczego gdy byłam na plaży to inne dziewczyny i nawet kobiety które miały ciemne włosy i dużo włosów na rekach na brzuchu nic nie miały? więc czy to napewno jest normalne? bo ja zawsze myślałam że jestem jedyna :(

Gość mam ten problem
Pewnie się wydepilowały. Mój endokrynolog uważa, że wiele kobiet ma problem z owłosieniem kresy białej, ale oczywiście żadna się nie przyzna, że goli sobie brzuch.

Gość smutna i zdesperowana
wiem ale przecież jakby sobie ciągle goliły to by pojawiły się czarne kropeczki a tam nic nie było

Gość mam ten problem
a może użyły depilatora albo wosku, w końcu jak pojechały na wakacje to nie po to żeby siedzieć w łazience i golić się jednorazówką

Gość aaaannn
wiem ze nie w temacie ale ... ;) choruje na punkcie pewnej sukienki oto ona http://www.sklep.nife.pl/p,nife-odziez-stylowa-sukienka-audrey-krem,25,376.html iiii sklad materialu mnie martwi 70 % bawelny i 30 % lnu jak to sie zachowa z czasem 2 prania i co szmata do podlogi czy tez na odwrót ?? normalnie zastanawiam sie nad kupnem lepszego materialu i uszyciem tej sukienki ale ... nie wiem jaki material ;/ doradzcie prosze ;) dobranoc ;) !!

Gość Japiernicze
Co ma kiecka do włosów na brzuchu?

Cześć wam. Błagam pomóżcie bo ja już nie mam sił nie na widzę swojego brzucha bo ja idiotka raz go całego ogoliłam a teraz jest masakra.. Jestem załamana... Brzuch mam szczuplutki bardzo ładny marzę o kolczyku w pępku ale niestety Moje włosy rosną większe, a tuż pod pępkiem czarne że muszę wyrywać ale to jest męczące i pozostawia rany bo mam delikatną skórę ;( Błagam o pomoc bo ja mam dopiero 19 lat i ja chcę normalnie wychodzić na basen !!!!!!!!!! ;(

i ja mam pytanie co do tematu, mam 18 lat i ten sam proplem... depiluje wloski depilatorem, ale niestety tylko te dluzsze sie mu poddaja.. bardzo zainteresowala mnie kwestia rozjasniania i w zwiazku z tym mam pytanie: czy wloski od rozjasniacza stana sie rowniez slabsze i ciensze? czy zostana tylko rozjasnione? z gory dziekuje za odpowiedz :)

Gość zziuuu
właśnie jak z tym rozjaśnianiem? czym najlepiej to zrobić? i w ogóle jak to robić?

Gość zziuuu
a co do depilacji woskiem to jak to jest później jak odrosną włosy? zastanawiam się czy nie zrobić sobie jednorazowo jak będę wyjeżdżać na wakacje żeby nie przejmować się tym na plaży.. myślę że starczy na 2/3 tygodnie... tylko co potem? czy włosy nie odrosną mocniejsze czy ciemniejsze? czy może właśnie będą słabsze?? nie wiem... a włosy na wokół sutków można woskiem wyrwać? jak to się potem zachowa?? nie wiem co robić już.... proszę o pomoc dziewczyny!!! pozdrawiam :)

jeśli chodzi o wosk, to zrob sobie to wczesniej, bo bedziesz musiala poprawic, jako ze wloski nigdy nie rosna w takim samym tempie.. :) nie odrastaja ciemniejsze i mocniejsze, jesli o mnie chodzi to nawet slabsze i rzadsze :) a wokol sutkow, jesli masz tylko takie pojedyncze to proponowalabym depilator, zeby wyrwal Ci tylko te wloski i nic wiecej ,bo jak wiesz jest to skora bardzo delikatna :) pozdrawiam :)

Gość ejej
Najlepszy sposób - zostawić. To jest normalne, ze dziewczyny mają bardziej lub mniej widoczne włosy na brzuchu. Brunetki mają najgorzej ale cóż poradzic... Jak będziecie wyrywać to będzie odrastać. Jak wyjaśnicie - będzie wyglądało jeszcze gorzej. To jest NORMALNE. tokiem tego myślenia musiałybyśmy golić sobie całe ciało razem z plecami, rękami itp. Ja też mam włosy na brzuchu, ciemne, może nie tak bardzo gęste ale widoczne. No trudno, z tym się trzeba pogodzić. Ciemnowłose tak mają... A jeśli chodzi o włosy na twarzy to już inna sprawa. U każdej dziewczyny jest delikatny meszek, ale jeżeli jest on mocniejszy to faktycznie lepiej się go pozbyć. Ja depiluję się nad górną wargą, prócz tego standardowo nogi, pachy i miejsca intymne. Reszta musi niestety zostać chyba że usilnie chcecie się depilować a potem być owłosione jak małpy. A co na starość będzie... ;/

Nie zostawiać :) Ja bym tego nie zostawiła. Tym, co mają delikatny meszek mogę poradzić rozjaśnienie najtańszym rozjaśniaczem do włosów (np. Joanna-ok 5zł i starcza na baaardzo długo). Trzeba raz na ileś powtarzać, a włoski nie są aż tak widoczne. Jako, że ja też mam taki tylko delikatny, to używam depilatora. Sekunda i po problemie, raz na tydzień mi starcza. Ale powtórzę: mam słabiutkie i cieniutkie te włoski, nie wiem, jak się to sprawdza na grubych.

Gość 18 latka
ja mam grubsze wloski i depilacja jest najlepsza rzecza :) to jakies sredniowieczne myslenie, ze po depilacji wloski odrastaja wieksze i gubsze, wcale tak nie jest. odrastaja raczej rzadsze i slabsze :) i nie musimy sie z tym godzic bo moim zdaniem np takie wlosy na brzuchu sa obrzydliwe i nieestetyczne, ale co kto lubi :)