Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florcia florciowata

włosy na brzuchu - POMOCY!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość hejżeho
Heja dziewczyny to znowu ja! Chciałam się z wami czyms podzielic. Dzisiaj byłam u ginekologa i ta kobita mi powiedziała, że ona nic nie widzi i wmawiała mi, że nic nie widać, że kazda kobieta tak ma, że to normalne. Byłam kompletnie załamana;( gdy przyszłam do domu rozpłakałam się;( co w tym normalnego, że ma się włosy na brzuchu i wąsika??!! Ja się pytam co?? Głupia baba!! Ale mam zamiar pójść do innego lekarza i walczyć z tymi wrednymi kłakami!!:D Pozdrawiam :)

Jedyne co można na to poradzić i to na stałe, to zrobić sobie depilację laserową i problem z głowy.

Gość hejżeho
Neutrina a ile trzeba mieć lat?? tzn codzi mi o to czy na taki zabieg trzeba być być "dorosłym"??

Gość jaa88
hi dziewczyny, tez mamz tym problem, niektore piszą ze trzeba zostawic, ok! ale jak ktos ma takie czarne widoczne pasmo to chyba mozna się zapasc pod ziemię wychodzą w skąym bikini na plaże, moi koledzy, (nie wszyscy oczywiscie) ostro "smiali sie" jesli mozna tak powiedziec o ludizach prawie 30 letnich, z pewnej dizewczyny ktora ma ostro owlosione rece, tak samo czasne wlosy widoczne i to bardzo, to co by w takim razie zrobili gdyby zobaczyli takie cos u dziewczyny na bzuchu!!?? no ale do sprawy, ja kupuje joanne rozjasniacz smigam w tym na brzuchu ze 20-15 min i na ok 1,5 tyg mam spokoj, potem widac, "odrodty" ()hihi) a chcialabym tego cholerstwa siepozbyc na stale, przez wyrywanie penseta zaczely mi sie robic zaczerwienienia wiec n9e rzadze, brzuch moze i gładki ale w czerwonych kropach- to nie wiem co gorsze..

Gość noi tak
lepiej nie golcie ja juz raz ogolilam to byl blad bo teraz mam jeszcze dluzsze i nie moge sie do tego przyzwyczajic

Gość Kokta!Laa.
Nie ma co wyrywać pensetą ..włosków na brzuchu ,bo to nie daje dłuższego efektu . Mam pewne w tym doświadczenie . Ja kupiłam herbatę rumiankową i gdy zrobiłam ją wyjełam woreczek .Rozerwałam woreczek i ta papka co była w środku trzeba nałożyć na małe włoski na brzuchu ..mam ciemnawe je więc po 1-2tygodniach widać roznice..: ) A jeśli chodzi o wodę utlenioną ...nie pomaga normalna woda ma za mało % ...i nie łapie dlatego .: d A jeśli macie włoski koło sutków male ito opalcie sobie np. posmarujcie w lato samoopalaczem i na działce przykładowo jak jesteście sama opalajcie sie prze 1h około ..i tak z 5 dni one znikną bo to nie musi być ogrome słońce by zadziałało ..: ) Jeśli macie jakie kolowiek jeszcze pytania ...smiało pytajcie :* Trzymajcie się , ja też tak mam prawie 55-60% Polek tak ma ! : )

ojej biedactwo... maleństwo.... hm to się na lato raczej nie ubierzesz....ładnie... o plaże michodzi

hmmm to nawet nie założysz czegoś sexi do łóżka... zakładasz cos takiego do łózka w ogóle..? http://seksybielizna.pl/ ale w sumie to możemy się dogadać.. ja ostatnio kupiłam sobie laser do wypalania włosów....

dziewczyny czy któraś by chciała odkupić laser do wypalania owłosienia? kupiłam go za 1000zł na allegro.. parę razy użyła.. generalnie nie mam na to czasu więc może się dogadamy? sprzedam go za 600zł już z przesyłką...

to jest laser typu larhr coś takiego... możecie do mnie może zadzwonić jeśli ktoś by był chętny... jeżeli odpiszecie bo ktoś jest zainteresowany to podam priva....

generalnie ja tez właśnie mam problem z owłosieniem tylko no..nie taki jak wy.. więc po przeczytaniu tego wszystkiego stwierdzam że raz że mi się nie chce laserować bo to długo trwa.. a dwa że w sumie inni maja większe problemy..:)

Gość porazka..
ja ogolilam rok temu czolo. masakra.. pomocy. co robic???

Gość DominikaS
wiecie co ja zrobiłam? farbowałam ostatnio odrosty i zostało mi trochę farby (blond) zafarbowałam włosy na brzuchu,bo miałam czarne i sie rozjasniły;) trzymałam niecałe 20minut ;) polecam! :D jestem zadowolona jak nigdy :D

Gość basia_11
Dobry krem do depilacji nie jest zły :D A z tym farbowaniem, nie wpadłabym na to... A nie miałaś żadnych podrażnień?

Gość nikola12435
hmm ostatnio ogladałam filmik o paście cukrowej bardzo prosta i skuteczna polecam obejrzec na yt ten filmik i zastosować tą metode na wykonanie tej pasty potrzebujemy 2 szklanek cukru , 1/4 soku z cytryny i 1/4 wody gotujemy do koloru ciemnego karmelowego cały czas mieszajac niech ostygnie załozyc jakis puder mozna mąke ziemnaczaną na dane miejsce posmarować i zerwać najlepiej starymi jeansami poroźcinanego na kawałki jeszcze nie próbowałam , ale jutro juz zrobie ta pase i wydaje mi sie , a wręcz jestem pewna ze zadziała :)) ps, tez mam ten problem z brzuchem a w dodatku jeszcze plecy ..;/

Gość to jajgorsze co mnie spotkało
mam ten problem, co gorsza mam 14 lat i przez to jestem strasznie nieśmiała. mam ciemny meszek nad górną wargą. siedząc w autobusie mam wrażenie że wszyscy się na nie patrzą. w październiku mam wizytę u endokrynologa i zobaczy się.

Gość panda131010
Hej:) dziewczyny...mam pytanie jak to jest z tym rozjaśnianiem wodą utlenioną...Bo jak się domyślacie to mam taki sam problem jak wy...wstydzę się tego,dodatkowo mam przyjaciółkę,która ma ładny płaski brzuch bez owłosienia a ja?boję się odsłaniać brzuch..wstydzę się tego...nie chodzę na basen,nad jezioro,wszędzie gdzie trzeba się rozebrać.Moja mam mówiła,że jej i jej koleżance wypadły,ale cos w to nie wierzę...Nie mogę pójść do lekarza,bo mieszkam w małej miejscowości i nie mam w okolicy specjalisty.Dojechać też nie mogę,bo mam uważa,ze to nie jest problem co mnie cholernie boli..bo dla mnie jest. :( Boję się brać hormony,bo nie chcę przytyć,a na ćwiczenia nie mam czasu...:/ dodam ze mam 18 lat :( POMOCY!!!!!!

Gość jestembezspacji
Jest nas dużo widać. Ja mam 14 lat mecze się z tym od roku.. Ale cóż poradzić eh... Golilam je i zaluje . Teraz wyrwalam penseta zobaczymy jaki będzie efekt ale od razu mowie, ze mam ciemne te włoski i to krępujące. Ale na wakacjach z rodzina za granicą nad morzem się nie wstydzę.. mam gdzieś a oni mi nic nie mówią :-) mówiłam mamie o wizycie u lekarza ale powiedziała, ze lekarz mi nie pomoże bo taka już z natury jestem i to nie moja wina. Rozjasnialam woda utleniona ale nielegularnie i nie wiem jakie są efekty spróbuje rozjasniaczem do włosów. Zobaczymy co wyjdzie :-) Powodzenia i wiedzcie że nie jesteście same. Trzymam za was kciuku :-)

Gość jestembezspacji
Do Panda131010 wodę utleniona na wacik i wetrzyj w włoski 2 razy dziennie :-) Pozdrawiam

Widzę, że nie jestem sama z owłosieniem na brzuchu ;c wstydzę sie tego bardzo .. mama cos gada ze wcale tego nie widac, ale to bardzo widac poniewaz one są ciemne ;c teraz mam 15 lat, z jakies 2 lata wczesniej zgoliłam je maszynka i wtedy zaczelam je regularnie golic czego teraz zaluje ;c odradzam!!! teraz od pępka w dół pęsetą wyrywam, a nad pępkiem rozjaśniaczem traktuje. prubowałam tez plastarmi. Wiem, że z włosami na brzuchu nie jestem sama, bo u mnie w klasie jeszcze są takie 2.. jedna to goli, a druga ma stosunkowo jasne wiec sie nimi nie przejmuje .. i dobrze !!! Ta pierwsza goli dosłownie wszystko! rozpoczynając od calego brzucha, po rece, nogi itd a na plecach nie robi bo sama nie ma jak a tez je ma na plecach! w kazdym razie ja mam na brzuchu ;c na rekach sie nei przejmuje bo mam jasne, bo je rozjaśniaczem potraktowałam i spoko ;) na pleckach mam krotkie i jasne, tylko ten okropny brzuch bo go zgoliłam ;c pewnie jak bym go od razu rozjasniaczem potrakotowala bez golenia by bylo spoko ale teraz sa dlugie i ciemne ;c odradzam kazdej dziewczynie tgeo, poniewaz nawte jak zgolisz to pozniej zaczna zostawac czarne kropki po goleniu ;c boje sie pojsc do lekarza!!! bylam juz u ginekologa ale nic mu nie wspominałam o tych wlosach ;c myslałam nad laserem, ale jest to bardzo droge i nie wiem po ilu zabiegach mi one na trwale zejda ;c POMOCY !!! co mam robic? prubowalam wszystkiego, a nie wiem co teraz? najwidoczniej tylko lekarz i laser ;c

Gość gość
gów** daje rozjaśnianie ,nie pisz pierdół , ja jak rozjaśniałam to trzymało mi 1 tydz potem znowu to samo , potem kupiłam farbę blond nie dość że mnie motem brzuch po tym piekł to nawet farba nie zadziała , plastry pęseta *uj* a po wodzie utlenionej niby dopiero pół roku później efekty dają ale tego nie sprawdziłam , najlepiej to *uj*stwo podpalić . ja mam cienki ale prawie na całej pow. nie a w dolnej cz, pleców to już nie mówie prawie 1cm nie wiem cozrobić do góry nie tak żle

Gość gość
zalecał bym kupno epilatora

Gość Małpka9999
Borykam się z tym problemem od wielu lat. Próbowałam wielu sposobów, laser nic nie daje (kosmetyczka stwierdziła że włosy są zbyt słabe) straciłam tylko mnóstwo pieniędzy, a żadnego efektu nie ma. Golenie - nie polecam, odrosną jeszcze grubsze i ciemniejsze. Depilacja - ała skóra na brzuchu mam zbyt wrażliwą, żeby wyrywać z niej włosy. Rozjaśnianie - niby spoko, ale szybko widać odrosty i preparaty Sally hansen nie należą do tanich ;/ Zastanawiam się nad wizytą u endokrynologa.

Gość gość
Mnie też rosną włosy na brzuchu.A mam dopiero 12 lat.Co robić??

Gość gość
Z jednej strony co się przejmować.Jak już zgoliłam to se będę golić i tyle .Tego i tak nie widać.Nie przejmujcie się !Powinniście cieszyć się zyciem.

Gość gość
A mi się to bardzo podoba :)

Gość ufolek
ja używam najtańszego rozjasniacza - taki żeby był z amoniakiem, fioletowy/niebieskawy po rozmieszaniu. Kosztuje dużo mniej od preparatu Sally Hansen, a działa tak samo a może nawet lepiej. Uważajcie tylko bo rozjaśnia także delikatnie skore (preparat Hansen tez). Skóra po paru dniach wyrównuje kolor.Farbuje tak brzuch i przedramion, na brzuchu szybko odrastaja:/Teraz jestem w ciazy i mam mnóstwo włosków na piersiach, nie wiem co robić. Po pęsecie włoski wrastaly i strasznie się babraly, aż zostały blizny.chyba tez zacznę farbowac, chociaż sutek to wrażliwe miejsce, no i przy karmieniu juz będzie zmasakrowany przed dzieciora, wiec amoniak nie poprawi jego stanu:(

Gość Problem z głowy
Miałam z tym ogromny problem. To był mój największy kompleks życia, wyglądało to okropnie- włoski rosnące poniżej pępka. Wyrywanie, golenie- było jeszcze gorzej. Włosy wrastały, było pełno ran, krostek, czarnych plam, których nijak nie mogłam się pozbyć. Jestem w ogromnym szoku bo obecnie problem przeszedł jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki! Zapuściłam te włoski, poszłam kilka razy na solarium a włosy usunęłam depilatorem. Przy okazji jak pamiętam robię peeling. Włosów nie ma żadnych, rosną słabe, niewidoczne a skóra wygląda jak bym nigdy nie miała tego problemu. Nie mogę w to uwierzyć bo miałam na brzuchu prawdziwy hardcor, zawsze na plaży chodziłam z ręką zakrywającą brzuch i opalałam się jedynie leżąc na brzuchu ;p. Teraz pokazanie brzucha jest dla mnie przyjemnością. Rozważałam nawet laserowe usunięcie ale teraz nie mam już nawet czego usuwać! :D