Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w raju

PROBLEM Z PĘCHERZEM

Polecane posty

Gość zagubiona w raju

od paru dni mam uczucie że chce mi się ciągle siku, ale nie robię go dużo, więc muszę wytrzymywać pare godzin z tym okropnym uczuciem jakbym miała pełen pęcherz... poza tym czuję ucisk na sam wylot cewki moczowej, momentami taki drobny skurcz cewki, nie jest bolesny, ale nieprzyjemny samo siusianie - bez bólu., bez problemów

Gość zagubiona w raju
hmMmm to raczej niemozliwe....

Gość też to mam
:o co to kórva jest?! :o

Gość zagubiona w raju
prosze o pomoc..... plisek

Gość zagubiona w raju
nio wlasnie ale nie mozliwe jest zebym w ciazy byla zabezpieczam sie skutecznie... ale mialam okres ktory skonczyl mi sie 2 dni temu

Gość jakaś taka
to zakażenie np. z przeziębienia, ja to często mam, pomaga mi antybiotyk (wystarczy 1 tabletka)- NOLICIN

Gość zagubiona w raju
czyli co?? do lekarza?? czy dostane bez recepty??

Gość zagubiona w raju
????????

Gość darkaa
wejdz najlepiej na forum "Zapalenie pecherza i cewki moczowej"

Gość zagubiona w raju
dzieki:*

Gość macie po prostu zapalenie
pęcherza moczowego.Nie est to żadna ciąża:-PZapalenie pecherza jest częstą dolegliwością,wywyolują ją najczęściej bakterie,moz.e też byc spowodowana przechlodzenie,zmarznięciem szczegolnie jak chodi ę w zbyt skąpych strojach podczas zimnych dni lub siada na zimnych rzeczach np,na kamiennych schodach:-oTrzeba duzo pic aby preplukac pecherz,mozna tez zazywac ziolwe lkeki,zapytaj sie o nie a patece,w ciezych przypadkach trzeba isc do lekarza po jakis antybiotyk.Wystarczy dopwiednia profilaktyka aby uniknąc zaplenia pecherza a więc nie nalezy siadac"golym tylkie"na zimnych rzeczach,jak sie wyjdzie z jeziora lub morze to nie mozna siedziec w mokrym stroju kapielowym,trzeba go natychmiast zmienic na suchy!!!

Gość zagubiona w raju
heh dzieki :*:* nio to by sie zgadzało cala zime biegałam "z gołym tyłkiem" a mamcia tylko mi powtarzała "jaka stara taka głupia" nio ale cos tam będe mamusi sluchac ja lepiej wiem to teraz mam ehHhhh a mialam problemy z nerkami :( rowniez przez to w zimie ehhhh tej zimy będe chodzic w płaszczu po ziemie a nie w spodniach biodrówkach i krótkiej kurteczce :D nio ale ostatnio tez duzo przesiadywałam własnie na "zimnych posadzkach" nio ale dzieki za wszystko :*:*:*

Gość ciuksik
mam problem nieustajacego parcia na mocz.Milam robiona 2 razy analize moczu nic nie wykazala,cystoskopie tez nic pan skierowal mnie do ginekologa.Ginekolog zrobil mi usg dopochwowe i nie stweirdzil ucisku macicy na pecherz wyladowalam w prywatnym gabinecie urologicznym pani dr. podejzewa zwezenie cewki moczowej jutro mam zabieg kalibracji cewki moczowej trzymajcie kciuki:) bo bedzie przeprowadzany na znieczuleniu mijscowym a nie dozylnym mam nadzieje ze przezyje

Gość kajtkols
Może zmień lekarza? Albo zrób jeszcze dodatkowe badania. To może mieć przecież związek z inna chorobą, o wiele poważniejszą - pęcherz nadreaktywny.

Gość kajtkols
Jeżeli tak to leczy sie to głównie farmakologicznie - cesicare. Polecam daje szybkie efekty.

Gość dana1111
Jak się ten lek w końcu nazywa? Vesicare czy cesicare? To dość istotna róznica.

Gość pseudo.maja
Od dłuższego czasu lęczę sie na pęcherz i od 3 miesięcy stosuję vesicare. I pod taką nazwa znam ten lek. Duża poprawa.

Gość reni.ma
Ja bym zrobiła koniecznie dodatkowe badania. Przeceiż to nie zaszkodzi a może tylko pomóc.

Gość pomocy.h
Od kilku dni biegam jak opażona bo siku chce mi sie prawie co pół godziny. W ogóle jak bym mogła to z wc bym nie wyszła. Czy ktos też tak ma?

polecam pastę ziołową FITOLIZYNA,dostaniesz w aptece bez recepty

Gość polecam Ditropan
jest dobry na pęcherz nadreaktywny.

Gość fankaluś
Bieganie do toalety i ciągłe uczucie pełnego pęcherza to moja codzienność. Beż wkładki też się nie obejdzie. W pracy patrzą na mnie jak na dziwoląga. No i biorę leki ale za tydzień mam wizytę u lekarz i chba zmienię. Podobno vesicare jest skuteczne. Czy ktoś to stosuje?

Gość kaziamodra
Dziewczyny. Dołączam do grona kobiet z chorm pęcherzem. Tylko tyle, że to nie jest zwykłe przeziębienie tylko jakas długo trwała sprawa. Zanosi sie na dużo badań.

Gość kaziamodra
Zapomniałam napisać jakie mam objawy. Biegam do toalety co 30 min. Oczywiście mniejwięcej. W nocy również wstaję. Ogólnie przez cały czas mam uczucie pełnego pęcherza. Nie mam natomiast żadnej infekcji.

Gość paolika
Jakie badania poza ogólnym badaniem moczu warto zrobić? W ogólnym nic niepokojącego nie wyszło. A ja ciągle mam z pęcherzem kłopoty.

Gość tereskakotuś
Zawsze warto zrobić ogólne badanie moczu ale z posiewem i może do tego usg. Z tymi wynikami biegnij do urologa. Może zleci ci coś jeszcze. I pewnie zapsze jakieś leki.

Gość mazika
Jeżeli chodzi o leki to rewelacyjne jest vesicare. Mój lekarz trafił z tym lekiem dopiero za trzecim razem no ale udało się. Teraz normalnie mogę funkcjonować bez obawy, że coś mi poleci czy bez ciągłych wizyt w wc.