Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luxus

a ja na zaskorniki

Polecane posty

Gość luxus

robie tak ze myje twarz szczoteczka stara do zebow wyparzona i schodza one gdzies tak po 3 razie widac efekty tylko na nosie mam troche ranek i czuc popalcach ze skorA jes podrazniona.boje sie czy ta szczoteczka aby nierobila dziur w twarzy?:O

Gość piratkowa
troche inwazyjna ta twoja metoda. Jak dlugo ja stosujesz? Pytam, bo wydaje mi sie, ze na dluzsza mete to niestety nic dobrego twojej cerze nie przyniesie.

Gość luxus
mam peeling:D i nawet maseczke:D planuje robic tak ze co 2-3 dni szczoteczka peeling i maseczka a potem woda utleniona zeby odkazic.moze cos z tego bedzie:)

Gość luxus
zrobilam taki myk ze 4 razy z tym ze to bylo w ranki i wieczory po kolei i potem gdzies przy 3 razie skora sie troche podraznila wiec mysle ze to z powodu tego ze zbyt czesto to robilam.ja poeksperementuje na sobie i jakby co to wiecie co:P

Gość piratkowa
deramtologiem nie jestem, ale trzymam sie jedej zasady: co za duzo to niezdrowo. Wydaje mi sie, ze przesadzisz z iloscia. WIesz co czego moze doprowadzic nadmierne "szorowanie" i oczyszczanie? Do utraty naturalnej flory bakteryjnej skory, co przyniesie skutek zupelnie odwrotny do zamierzonego, a jeszcze zeby przywrocic rownowage skory bedzie musiala nabiegac sie po dermatologach, wywalic kupe kasy na leki itd.

Gość luxus
no ale ktos w koncu wymyslil specjalne szczoteczki do mycia twarzy prawda?

Gość piratkowa
pewnie, ze tak, ale nie powinno sie jednoczenie uzywac wszystkiego naraz: szczoteczki, peeling, maseczki i niewiadomo co jeszcze.

Gość luxus
oj moze akurat szybko sie ich pozbede i w ciagu np 2 tygodni nic sie mojej twarzy nie stanie

Gość luxus
i co za roznica jak ja uzyje co tzry dni szczoteczki peelingu maseczki a ktos codziennie zalozmy ze tylko na noc uzywa jakichs masci itp

Gość piratkowa
probuj jak chcesz, ale wedlug mnie nie jest to dobry pomysl. Daj znac jak bedzie.

Gość piratkowa
i jesli nie widzisz roznicy to jakas dziwna jestes...roznica jest OGROMNA, ale nie bede tlumaczyc rzeczy oczywistych...

Gość luxus
no sory masci maja napewno o wiele gorszy wplyw na cere niz oczyszczanie

Gość luxus
oj kosmetyczka kosmetyczka o nie:P a co to za peeling?

Gość piratkowa
w ogole sie z toba nie zgodza nawet troche. Nie rozumiesz, ze stosujac duzo kosmetykow na raz i czesto "rozleniwiasz" w ten sposob skore, ktora traci "checi" do samo-regeneracji??? i apropos masci: masci stosuje sie na KONKRETNE schorzenia itd. i sa zawyczaj przepisane od np. dermatologa czy tam innego lekarza, a nie od tak sobie dla wlasnego widzimisie.

Gość luxus
no nie wcale,przeciez masa ludzi nie idze do dermatologa tylko da apteli i stosuje masci i inne smarowidla na co sobie tylko chce.z wlasnego widzi mi sie i ot tak sobie. a zreszta co 3 dni to nie aztak czesto

Gość piratkowa
zgadzam sie z Kasia, po oczyszczeniu mozesz polozyc maseczke z glinki (ale naturalna np. argitlez) i taki zabieg dla cery problemowej wskazany jest nie czesciej niz 2 razy w tyg .(to juz max!)

Gość piratkowa
moze, ja nie znam takich ludzi, to co ci pisze to wiem z doswiadczenia, ale skoro chcesz popelniac ten sam blad co ja kiedys to nie wahaj sie, tylko zebys potem nie plakala, ze masz cere przesuszona z syfkami, zaskornikami, na ktora nic juz nie dziala.

Gość luxus
no nie moglam tej glinki nigdzie znalezc czyli w aptece

Gość piratkowa
firma Argiletz (wyzej pomylilam litery)