Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzaaaa.

ILE DAĆ KASY NA .....?

Polecane posty

Gość zuzaaaa.

Ide na wesele do kuzynki (bez osoby towarzyszacej) i zastanawiam sie ile dac jej kasy..pomózcie

Gość hm hmmm
100zl wystarczy, ja tyle dalam jak szlam z os. towarzyszaca.. ale mysle ze mniej niz 100 glupio dac

Gość nie no 100 zloty dac
w dwie osoby wstydzilabys sie - nie ma co ...

Gość hm hmmm
wyobraz sobie ze moja mama byla chrzestna tej osoby i musiala dac duzo wiecej... nie stac nas bylo po prostu, ja jeszcze nie rpacuje i nie zarabiam, jak nie wiesz o co chodzi to nie oceniaj

Gość zuzaaaa.
Naprawde 100zł wystarczy?

Gość hm hmmm
wg mnie tak.. a jak niektorzy kupuja prezent w stylu posciel? myslisz ze to kosztuje wiecej niz 100zl?

Gość hm hmmm
jeszcze zalezy jaka masz sytuacje, jak cie stac zeby dac wiecej to mozesz dac, nikt sie za to nie obrazi ;)

Gość agula_pp
Mam podobny problem,to znaczy kolega mojego chłopaka się żeni i zaprosił go na wesele ze mną (ja tego kolege i jego przyszłą zonę widziałam tylko raz)no i mam pytanie czy jako osba towarzysząca mam obowiązek dołoyżć się mojemu chłopakowi do prezentu?Czy mam coś kupić?Czy to chłopak kupuje a jako osoba towarzysząca nie mam taKIEGO OBOWIĄZKU??

Gość nie no 100 zloty dac
trzeba bylo napisac jaka mialas sytuacji ... ale i tak mysle ze 100 zloty na dwie osoby to smiechy - co chlopak nie mogl sie dolozyc ... do zuzaaaa. mysle ze 100-150 zloty wystarczy :)

Gość hm hmmm
o to chodzi ze nie mogl sie dolozyc, jakby mogl to by sie dolozyl :o mysle ze osoba towarzyszaca jesli moze to niech sie doklada, to naprawde jest indywidualna sprawa... moj chlopak i tak musial troche kasy wydac w zwiazku z tym weselem na ciuchy takze nie mial juz zeby mi dolozyc, i tak bralam od mamy

Gość hm hmmm
poza tym staralam sie jak moglam, pomoglam duzo przed weselem na kuchni, mysle ze to tez ma jakas wartosc... a nie tylko kasa kasa... niech kazdy daje tyle na ile go stac.. jedna kolezanka panny mlodej nic nie dala, ma straszne problemy finansowe i miala wogole nie przychodzic ale panna mloda ja namowila i ta kolezanka nic nie dala i nikt sie na nia nie pogniewal

Gość ja byłam ostatnio
na weselu koleżanki i kupiłam jej komplet porcelany ,wcale nie wszyscy dają kasę...a jako osoba towarzysząca to wystarczą kwiatki.takie jest moje zdanie.

Gość zuzaaaa.
Ooo moze kupie komplet porcelany...

Gość komplet porcelany
to fajny pomysł. Ja bynjamniej bardzo bym się ucieszyła - bo uwielbiam skorupy. Ale dosyć kosztowny chyba?? Taki komplet na 6 osób to 200-300 zł. Zalezy do sytuacji tych na których wesele idziesz. jesli mają np już meiszknie to kup tą porcelaną jesli są na dorobku to lepiej daj w zamian za to kase.

Gość komplet porcelany
a i nie kupuj tandety za 50 zł... ja dostałam w prezencie slubnym 4 zestawy "porcealny", 2 kawowe i 2 obiadowe. Z czego tylko jeden był ładny i w mairę porządny. Reszta zwykłą tandeta. Serwis kawowy kupiłam sama sobie taki jak mi sie pdoba, z tz. chińskiej porcelany. Nie każdemu musi sie podobac ale mi tak, nie jest to tandeta, dobra jakość. Fajna porcelana jest z Chodzieży. Poszukaj sobei strony int i pooglądaj, ceny jednak przerazjće moga być... Ja uwazam ze lepiej kupić coś mniejszego a porządnego, np za 100-150 zł kupisz juz naprawde fajną pościel. Wzór może się nie spodobać, wybierz najlepiej taki klasyczny, ale jakość napewno dobra.

Gość zuzaaaa.
Oni nie są na dorobku...w zasadzie przyszły maż ma juz mieszkanie urzadzone. Mozna powiedziec ze kuzynka idzie na "gotowe"