Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarzebina

METODY ANTYKONCEPCYJNE I CALA PRAWDA O NICH. prosze wejdz na minutke

Polecane posty

Gość jarzebina

Zastanwiaja mnie badania odnosnie skutecznosci antykoncepcji. Jesli tabletka jest w 99% skuteczna, to oznacza to iz, np 100 kobiet stosowalo ja poprawnie, odwolujac sie do zalecen ulotki, lekarza, ale mimo to jedna zaszla w ciaze ? Stosunek przerywany, nie chce sie wywodzic na temat tego, iz metoda antykoncepcji nie jest. Nie stosuje tez go, wiec nie chce bronic takich sposobow zapobiegania ciazy. Ciekawi mnie od innej strony. Jego skutecznosc to ponoc 72%. Czyli na 100 par ktore go stosuja 28 kobiet zajdzie w ciaze, mimo poprawnego ( "poprawnego") stosowania ? A moze np jedna kobieta na sto zaszla w ciaze zazywajac pigulki, gdyz nie stosowala ich poprawnie ? Bo jesli mierzenie skutecznosci metod antykoncepcji polega na tym, iz para stosuje je poprawnie, a mimo to zawodza, to wychodzi na to, ze duzo jest tych ciaz bez wytrysku (stosunek przerywany). Owszem wiem o kropelkowaniu. Ale nie slyszalam, jeszcze nigdy ani nie spotkalam sie z ciaza spowodowana tymze zjawiskiem. Jak to jest ?

czynnik pearla [chyba tak się go pisze :D] uwzględnia błędy w stosowaniu - bo nikt nie jest nieomylny. tak pisali na stronie hmm chyba durexa :) może więc czasem chłopak nie zdążył wyjąć? ale para zaznaczyła, że generalnie "stosujemy stosunek przerywany"