Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Orety

pieczenie / swędzenie okolic odbytu

Polecane posty

Gość Orety

Od jakiegoś czasu czuję swędzenie w okolicach odbytu - najczęściej rano i wieczorem. Nie mam zaczerwienionej skóry, ani krostek. Nie ma to związku z wypróżnianiem. Po prostu swędzi mnie przez 5-10 min. potem przestaje na kilka godzin i znowu. Czy wiecie od co to może być ? Pomóżcie please !

Lec do rodzinnego po jakies tabletki na owsiki- bo to pewnie robaki , objawy typowe Powodzenia

Gość Orety
Ale owsiki chyba można zobaczyć ? Bo kupa wydaje się normalna A czy bez recepty można dostać coś na owsiki ?

Gość jamnik123
to napewno owsiki. idź do lekarza pierwszego kontaktu, nie wstydx się. teraz, latem szczególnie łatwo o nie, jemy owoce, czesto niedmyte.. w przypadku owsicy najczęsciej dochodzi do samozakażania. Jezeli bedziesz sysyematycznie myła rece, (zwłaszcza po wyjściu z wc,), prasowała pościel, bielizne, to byc może po pewnym czasie same wygina. Owsiki (samice) znoszą jaja na zewnatrz ( stad ten swiąd) i dostaja sie do organizmu droga pokarmowa.

Gość Orety
Dziękuję za odpowiedzi. Problem w tym, że przyglądałam się dzisiaj i żadnego owsika nie widziałam. Czy widać te cholery gołym okiem, czy konieczne jest badanie kału ?