Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna79

zakończenie karmienia piersią

Polecane posty

Gość Joanna79

Witam, chciałabym już zakończyć karmienie piersią ale nie wiem jak się za to zabrać. Czy powinnam pojść do lekarza po tabletki, bo wiem że takie są czy może stopniowo zmniejszać liczbę karmień, ale wtedy może byż zastój pokarmu i zapalenie piersi. Proszę o rady.

Gość Najlepiej
Najlepiej stopniowo wprowadzać mieszankę, wtedy stopniowo pokarm sam zaniknie.

Gość alez mnie ciekawi
mnie tez ciekawi takie coś. jak karmisz i niechcesz juz to co zrobisz? bedziesz karmiła piersia i wmiędzy czasie jakies mleko ze sklepu tak? wówczas z piersi nie bedzie tyle leciało? a jak bedzie leciało to co z tym?odciagnąc i wylac do zlewu?

Gość Joanna79
już zaczęłam wprowadzać mieszanke i odpadło jedno karmienie ale wtedy musze odciągac mleko z piersi, ale pokarmu mam dalej tyle samo

Gość alez mnie ciekawi
no własnie masz tyle samo,czyli nie przestaje lecieć. hmmmm

Gość justalala
a co oznacza termin "przepalenie pokarmu"?tabletkami?

Gość blablablablabla
Bo nie należy odciagac pokarmu bo organizm ma dalej sygnał ze potrzebujesz tyle mleka ja odstawiłam 3-4 karmienia piersia bo wróciłam do pracy a dziecku wprowadziłam nowe pokarmy robiłam to stopniowo bo inaczej piersi by mi pękły a tak teraz moge nie karmić 10 godzin i wiecej nawet i nie mam problemu z obolałymi piersiami.I tak mozna powoli zrobic zeby pokarm zanikł całkiem.Bo pokarm produkowany jest w zalezności od potrzeb jak często przystawiasz to wiecej produkuje mleka dlatego matki które walczą o pokarm jak maja problemy to wszyscy radza zeby jak najczesciej przystawiac maluszka wiec dział to w odwrotna strone jak chcesz sie pozbyć to jak najrzadziej przystawiać aż zaprzestac całkiem.Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Gość Joanna79
tak mam tyle samo pokarmu bo odciągając jest to tak jakbym karmiła więc produkuje się tyle samo mleka

Gość Joanna79
tak masz rację ale jak nie odciągam to strasznie bola mnie piersi i mam twarde guzki a dopiero odpadło mi jedno karmienie, co będzie jak odejdzie następne chyba mi piersi wybuchną

Gość alez mnie ciekawi
jak narzadziej przystawiac do piersi no ale jak leci i boli to co?ma lecieć ma bolec? trzeba chyba coś odciagnąc, bo jak w pracy siedzieć z takimi cycami z których mleko az kapie i do tego boli?

Gość blablablablabla
To spróbujcie odciagnąc troche tylko żeby dac ulge ale nie całe butle.I to już bedzie sygnał o zmniejszeniu laktacji.No mi sie udało jak wam mówie nie całkiem ale w znacznym stopniu.Bo narazie nie chce jeszce zaprzestac całkowitego karmienia.Jeden dzień troche pocierpicie na drugi bedzie lepiej.Albo tabletki za zatrzymanie laktacji.