Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takahashi

Przepisy na smaczne ciasta

Polecane posty

Gość takie dziwne
podawajcie sprawdzone i pyszne Może macie bez pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto szybkie (przygotowabie 15 minut, pieczenie ok 30 min), tanie i zawsze wychodzi trzy szklanki mąki, proszek do pieczenia, niepełna szklanka cukru, margaryna i 1 jajo iowoce - ja robie z jabłkami składniki(bez owoców) zagniatamy na ciasto i ciasto dzielimy na dwie części. Jedną częścią ciasta wylepiamy blache (posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką lub wyłożoną papierem do pieczenia). Układamy owoce i przykkrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy w temp 200 stopni az sie zrumieni. Jam mam czas to smaże jabłka a na koniec dosypuję do nich galaretkę w proszku i smaże jeszcze minute. PYCHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona**
Ciasto z orzechami CIASTO 1/2 kg mąki (3 szklanki) 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka sody POLEWA ORZECHOWA 30 dag orzechów włoskich 1/2 kostki margaryny 2 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru KREM 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 kostka masła 2/3 szklanki cukru pudru Przepis na ciasto: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste. Przekładanie ciasta: Ciasto bez polewy - krem - ciasto z polewą orzechową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paulina538
Ciasto z jabłkami: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny (miękka) 1 cukier waniliowy 1 łyżka gęstej śmietany jabłka (lub inne owoce, np. śliwki, gruszki, brzoskwinie, morele, jagody) Margarynę, cukier i cukier waniliowy ucieramy mikserem dodając po 1 jajku. Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę. Ucieramy na gładką masę. Na ciasto układamy jabłka lub inne owoce. Pieczemy w temperaturze 190 stopni C około 50 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona**
Ciasto czekoladowe z bakaliami: mąka pszenna 2 szklanki cukier 1 szklanka daktyle 1 szklanka orzechy włoskie posiekane 1 szklanka czekolada pokrojona 1 szklanka rodzynki 1/2 szklanki mleko 1/2 szklanki masło 12,5 dag cukier waniliowy 1 opakowanie jajka 2 szt. kakao 3 łyżki soda oczyszczona 1 łyżeczka cynamon 1 łyżeczka kawa instant 1 łyżeczka sól 1 szczypta Daktyle pokroić na połówki, mąkę, sól, cynamon, sodę i kakao dołożyć do dużej miski. Masło rozetrzeć mikserem, dodać cukier waniliowy, kawę i cukier. Ucierać i dodawać po jednym jajku. Wsypać połowę suchych składników, dokładnie ubić. Powoli wlewać mleko i wsypywać resztę suchych składników mieszając. Dodać bakalie i czekoladę, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem, wyrównać wierzch, piec 60-70 minut. Przestudzić gotowe, wyjąć z formy, polać lukrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×