Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie dziwne

DO ŻARŁOCZNEJ PIRANI

Polecane posty

Gość takie dziwne

MASZ MOŻE JAKIŚ SPRAWDZONY PRZEPIS NA CIASTO BEZ PIECZENIA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie dziwne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam sprawdzony przepis i faktycznie jest to sernik na zimno :) musisz mieć: - 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego (takie po 250 g) - 2 galaretki - paczkę biszkoptów (takich zwykłych, okrągłych) i teraz: 1 galaretke rozpuszczasz w 1 szklance wrzątku (połowa ilości wody podanej na opakowaniu), ostudzić, ale nie dopuścić do tego, żeby stężała, dodać wszystkie serki i zmiksować. masę wylać na wyłożone na blaszce biszkopty (można je wcześniej nasączyć np. mocną, słodką herbatą), włożyć do lodówki i poczekac aż stężeje. druga galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, bez zmniejszania ilości wody, ostudzic. jak zacznie lekko gęstnieć wylewasz ja na sernik i ładujesz go spowrotem do lodówki dopóki wierzchnia warstwa galaretki nie stężeje. Przepis można urozmaicić w dowolny sposób - możesz np. do masy serowej dodać jakichś świeżych owoców - truskawki, poziomki, jagody, kawałki brzoskwiń (w zależności od smaku galaretki lub osobistych upodobań), albo drobno pokruszoną czekoladę. Żeby ciasto z wierzu była ladniejsze możesz posypać je owocami i dopiero wtedy polać galaretką...możliwości jest tysiąc, nie bój sie eksperymentować :) drugi przepis jest tu: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9745 i zasadniczo zachęcam do korzystania z przepisów podanych na tej stronie - najczęściej są przetestowane przez innych użytkowników, a o wrażeniach smakowych oraz ewentualnych przeróbkach przepisu i ulepszeniach można poczytać w komentarzach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie dziwne
dzięki wielkie zawsze moge na ciebie liczyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry przepis
nie mam formy na torta zostawiłam u babci co można do tego wykorzystać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zwykłą prostokątną lub kwadratową blaszkę, ale raczej niedużą. właściwie nieważne w czym to robisz - kształt nie ma wpływu na smak ;) też nie mam tortownicy, ostatnio robiłam w keksówce, ale równie dobrze można do tego wykorzystać naczynie żaroodporne albo jakiś garnek. można tez zrobić mini-serniczki w opakowaniach po jogurtach, serkach albo w małych miseczkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry przepis
dziękuje że też sama na to nie wpadłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry przepis
a mozna biszkopty namoczyć w alkoholu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
można biszkopty namoczyć w alkoholu, chociaż ja tego nie praktykuję, więc nie wiem jakim alkoholem można nasączać ani ile go trzeba do tego zużyć, ani czy powinno się go rozcieńczać :) poza tym sernik na zimno i alkohol...jakoś średnio mi to pasuje...alkoholem nasącza się raczej biszkopt do tortów z ciężkimi kremami o wyrazistym smaku, a nie lekki, owocowy deser na zimno :) oczywiście to wszystko kwestia smaku - ja tak nie lubię w każdym razie i pozostaję przy mojej herbacie :) a...i jeszcze jedna rzecz - pewnie same o tym wiecie, ale sernik na zimno należy przechowywać w lodówce - to tak dla porządku :) pozdrawiam i smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry przepis
dziękuje za porady nasączyłam herbatką jest pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×