Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karell

Po jakim czasie USG wykryje ciąże?

Polecane posty

Gość karell

Mam takie pytanko: po jakim czasie od zaplodnienia badanie lekarskie i usg moga wykryc ciaze? Robiłam testy krwi na beta hcg,wyszlynegatywnie,ale objawy ciazy mam ( cholernie bola mnie jajniki ,piersi bolesne,powiekszone..). Po nieco ponad 4tygodniach od mozliwego zaplodnienia poszlam do lekaki, zrobila usg dopochwowe,mowi,ze nie ma nic - ale czytlam ze embrion pojawia sie na obrazie usg dopiero miedzy 4 a 6tygodniem,wiec moglo go jeszze nie widac...

Beta hCg (badanie z krwi) wykrywa ciążę juz ok 12 dnia od zaplodnienia. A USG wygrywa 2 tyg ciążę- wiec podobnie

Gość sarita
beta HCG wykrywa ciąże już w 7 dni po zapłodnieniu a usg ok 5 tyg ciąży, więc niezbyt "podobnie". a kiedy robiłaś badanie krwii?

hehehehe skad masz takie dane? Ja jestem wlasnie na biezaco i z BETA i z USG:P

Gość sarita
ja również. zresztą na odwrocie wyniku z beta HCG jest podane w jakich terminach jakie są wartości. nie wiedziałaś?

Ps. przepraszam-pomylilam sie nie 12 dnia a.....................10, hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Gość jaaaaaaaa
Mi USG wykryło ciążę w 4 tyg (USG dopochwowe)

Gość karell
Dziekuje wam bardzo za odpowiedz:)Wlasnie zrobilam to usg,a oprocz tego badal mnie lekarz( badaniem ginekologicznym chyba tez sie jakies zmiany stwierdza:) ) i powiedział,że nic nie ma. I ze wszystko mnie boli,bo zazylam Postinor, i po tym swinstwie moze byc ze mna tak zle przez jakies 2-3miesiace jeszcze:/ A testy na beta robilam 12. i 20. dnia po stosunku, czyli byłoby to w 10 i 18 dniu ciąży- gdyby coś było wartości powinny sie przeciez zmienic,bo ilosc beta hcg rosnie szybko.