Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAFJs

ile kosztuje utrzymanie auta?

Polecane posty

Gość SAFJs

powiedzcie mi proszę ile wydajecie na koszty utrzymania samochodu. Koncze prawko i chce kupić auto.Zastanawiam sie jedynie czy bedzie mnie stac na jego utrzymanie,. Myslę o czymś skromnym do 5 tys zł. (może polecicie jakies auta)

Gość SAFJs
a konkretniej mozesz?

Gość SAFJs
interesuja mnie opłaty typu OC itd..sama nie wiem co jescze..powiedzmy cinquecento

Gość karla125
to pewnie z 700 zl rocznie

powiedzmy ford oc okolo 400 zł z 65% zniżki paliwo 8/l na 100km okolo 35zł klocki hamulcowe 150zł można pisać i pisać

Gość jak bedziesz miala auto
zarejestrowane to zalpacisz za oc straszne pieniadze. M.in, bedziesz miec zwyzke za wiek. OC zalezy od miasta, wiec najpierw musisz to napisac. najgrozej jest w wawie do 2000-3500 nawet jak dla ciebie ( zwyzki za wiek + brak znizek). Poza tym to zarejstrowanie okolo 150 zł. Nastepnie przeglad okolo 100 zł. Reszta wyjdzie w praniu, ale na poczatku licz sie z duzymi kosztami , takimi jak przy uzywanym i starym aucie ( za ta cene nic dobrego nie kupisz), czyli wymiana podstaw , ceny zalezne od marki - rozrzad, filtry, olej. A reszta to zalezy co kupisz i w jakim stanie ebdzie ;)

Gość SAFJs
zamierzam przeznaczac 100 m-cznie srednio. wydołam?

mialo byc auto zarejestrowane na siebie ;)

Gość karla125
jesli ubezpieczenie bedzie na ciebie to nie bedziesz niala znizki wiec raczej ok 700 zl za oc

Gość karla125
wydolisz, ale to po oplatach typu oc?

ok 700 rocznie a benzyna? na codzienne dojazdy okolo 200, a jak jeszcze gdzies dalej to wiecej

co wy za kit tej dziewczynie wciskacie :D 700 stow miesiecznie to chyba na same waciki:D auto za 5 tysiecy i oprawie zadnych napraw? nie ma takiej mozliwosci, stowe miesiecznie to mechanik wezmie za sama robocizne moze przy naprawie glupiego rozrzadu :P o innych rzeczach nie wspomne. Poza tym 700 za OC nawet w innych miastach jest niemozliwoscia bez zadnych znizek. I powtarzam po raz drugi juz za swoje wiek (nie przekroczone 25 lat) bedzie miala conajmniej +500 zwyzki :P

Gość z kątowni
do "jak będziesz miała auto" - jak wydajesz więcej niż 700 zł/mc na swoje auto, to wolę nie pytać, co to za auto :D

mialo byc 700 stow rocznie a nie miesiecznie, pomylily mi sie literki ;)