Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgf

ile dni trwa opryszczka ??

Polecane posty

Gość około tygodnia
ale pod warunikem, że jest leczona. Właśnie się pozbyłam!

Gość gfgf
o boze az tydzien?i przez caly czas to jest takie wielkie? zaczelo mi sie jakos wczoraj, wzielam witamine b i smaruje sie antivirem.

Gość około tygodnia
ja smarowałam maścią Vratizolin.Leczenie trzeba zacząć w momencie, kiedy pojawią się pierwsze objawy, tzn. pieczenie, swędzenie i temu podobne. Jak przeoczysz i dojdzie do pojawienia się pęcherzy, to czas leczenia się wydłuży. To musi poprostu zaschnąć i strupki same zaczną powoli odpadać. Nie wolno ich dotykać i w miarę unikać moczenia wodą. W ostatniej fazie gojenia może to być bolesne, bo będzie pękać. Trzymaj się, powodzenia i wytrwałości!

Gość martyna chojecka
boli

Gość alll
a ja mam i nie wiem co z tym zrobić??????????? ;[

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
u mnie zwykle NIELECZONA trwa koło 5-6 dni, szczerze mówiąc używając Zoviraxów, witamin, pasty do zębów czy czegoś na "A" i tak trwa to tyle samo. niestety u mnie swędzenie w okolicach ust to może być setka rzeczy (łaskotanie futrem kota, alergia, ugryzienie) i nie udało mi się nigdy skojarzyć konkretnego swędzenia ust z opryszczką i zawsze dopiero jak wychodziła to widziałam. NIE RÓB W TEN SPOSÓB BO WSZSYCY CI POWIEDZĄC ŻE TO ŹLE!!!!! Ale dla informacji - ja przekłuwam pęcherz, oczyszczam dokładnie go wodą utlenioną na patyczku kilka razy dziennie, na koniec nakładam pastę do zębów. Następnego dnia mam już strupek i zwykle wieczorem albo dzień później już odpada.

Gość mysia33

u mnie opryszczka odpuściła po tygodniowej kuracji z tabletkami heviran. po 3 dniach stosowania, znacząco się zmniejszyła. 

jak się szybko zorientuję, że wychodzi zanim jest widoczna i posmaruję maścią, to wtedy nie wychodzi. a tak normalnie to niestety ponad tydzień się trzyma...