Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mininadia

pies z chorymi nerkami....czy ktoś ma?

Polecane posty

Gość osa zła
arava jesteś?

Gość osa zła
mam psa z chorą prostatą, jak mozna mu pomoc

jakie leki ten pies dostaje? Moja bernenka ma 4 lata. kreatynina 5 a mocznik 150, do tego białko w moczu 680mg!!! Oglądało ją już 4 lekarzy, od 2tyg nic nie zjadła, jest na kroplówkach i antybiotykach,ale gaśnie z dnia na dzień... Ostatni lekarz stwierdził,że to już koniec,ale może macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach? Dodam że wczoraj straciła wzrok!!!

A jaka jest morfologia? USG? Moja dostaje renala royal canin + ipakitine , bo mocznik utrzymuje sie na poziomi prawidłowym , ale co jakis czas skacze.

morfologia się w miarę trzyma, usg nie wykazało większych zmian a robił je Marciński,więc jeden z lepszych w W-wie... Wczoraj konsultowaliśmy na SGGW u P.Prof i niestety pomomo doświadczenia rozkłada ręce i nie wie co jej jest!!! Dziś się już nawet przewraca... Jestem zrozpaczona,bo nie wiem co zastanę rano.....

ze sterydami się wstrzymali, serce ok, macica w zasadzie ok... Jedziemy z nią na 19 do Garncarza, to świetny okulista i zobaczymy co da się zrobić z jej wzrokiem... Wcześnij jednak znów na kroplówkę, antybiotyk... Najgorsze, że mam wrażenie, iż ona się poddała.. Nie widać woli walki... To okropne!

Mozna zrobic biopsje nerek , zeby okreslic ich stan.Miałam pacjentów z b. wysokim mocznikiem , którzy byli prze 2 tygodnie na kroplówkach i wracali do zycia , ale nie jest to częste.Dr Garncarz jest doskonałym specjalistą.Zastanawiam sie , czy ta nagła slepota nie jest spowodowana np. chłoniakiem , ale wtedy morfologia nie byłaby prawidłowa.

Czy jesteś weterynarzem? Dodam,że 1,5roku temu wyciągaliśmy ją z babecziozy...Może ma to związek... Wstępnie wykluczono białaczkę, ropomacicze, nawrót babecziozy choć i tak dostawała Imizol... Po kolei siada jej organizm: najpierw osłabienie,kolejno nerki, wątroba, teraz oczy i zaczęła ciężko oddychać... Nie pije i nie chce jeść od 28 lipca ale tak zupełnie od 6 sierpnia.. Temp ma różnie 38-39...waha się ... Często sika,ale to po kroplówkach. Zrobiły jej się żółtawe dziąsła... Pani dr Biel kazała na siłę karmić ją ziemniakami,bo podobno mają dobry wpływ na nerki.. Widzieli ją już na Gagarina, na Powst.Śląskich, w Łomiankach i na SGGW... Nikt nie ma pomysłu co dalej...

A przeswietlenie klatki piersiowej było robione? Często przy nowotworach płuc siadaja nerki.

moj pies ostatnio podupadl, stwierdzil weterynarz ze to niewydolnosc nerek, dostawal kroplowki dwa razy dziennie, jakies leki do tego, myslelismy ze nie wyjdzie z tego juz bo tylko lezal, nie chcial jesc ani pic, ale sila go karmilismy przez strzykawke i dawalismy Gerbery dla malych dzieci. po tygodniu doszedl do siebie, nadal jezdzi na kroplowki raz na pare dni profilakycznie ale je juz, jest zupelnie inny. inna sprawa ze jest juz stary i przeszedl wiele chorob w zyciu juz, musi miec silny organizm. lekarz cos mowil na poczatku o dializach, ze mozna psa poddawac dializie, jest osrodek w polsce ktory to umowliziwa. moze popytaj o to jezeli Twoj piesek ma niewydolnosc nerek.

Nie nikt nie robił... Za to u mojej drugiej suni jest podejrzenie nowotworu płuc...Widać ciemne plamy i czekam na usg... Wspomnę lekarzowi,ale czy przy tym nie dusiłaby się?

Nie musiałaby.Bez obejrzenia to tylko takie gdybanie... Mozna robic dialize otrzewnowa , nie wiem , kto w Warszawie sie tym zajmuje.

dziś doszła ostra żółtaczka, pies ma żółty każdy widocznu fragment skóry i krew jej leci z nosa... Zastanawiam się czy może to mieć związek z tym, że mocz wczoraj był brązowy (krew)? Białko w moczu wynosi 680mg(!) a Ca we krwi 4,5...

Moze to jednak babesia?ile razy był robiony rozmaz? wapń w mmol/L ?

witaj arava🖐️ moj tez choruje ale jakos funkcjonuje, czasami go przeplucze, je specjalna karme no i mam jeszcze jakis proszek na nerki ale za cholere nie moge mu podac bo gryzie:o nawet w jedzeniu nie bardzo , bo tez nie zje

Nie mam przy sobie wyników, bo mąż pojechał z nią do lekarza i zabrał... Babesia była sprawdzana raz, ale \"zapobiegawczo\" jeden lekarz podał jej na początku leczenia leki w tym kierunku... W poniedziałek spróbuję umówić ją do Prof. Jagielskiego... Dziś zrobimy rtg płuc i usg przewodów żółciowych.... Niestety powoli zaczynam tracić nadzieję,a co gorsza-lekarze którzy ją leczą...

Zózia , pewnie ipakitine , ten proszek.Ja mojej nie kroplówkuje , jak skacze , daje do picia elektrolity + furosemid , ale zastanawiam się , czy np. raz wtygodniu , wniedziele , nie przepłukiwac jej porządnie.Plus renal cały czas. mininadia , ciezko coś poradzic , trzymajcie się.

moj nie dostaje kroplowek, ostatnio byla za slaby, zreszta on ma tak cghdziutkie lapki ze jest duzy problem ze znalezieniem zyly itd teraz dostal tylko dootrzewnowo (nie wiem czy dobrze napisalam) dzis czuje sie dobrze, je renal a terz tez zjadl karme z puszki taka spacjalna mam z nim problem bo biega luzem i czesto zje to czego nie powinien:o Tomek sie dziwi ze on jeszcze zyje:D no twardziel z mojego psa i tyle

Pozdrów Tomka i Agnieszke ode mnie serdecznie. Nojej nie dawałam , bo wystarczyła dieta i suplementy.A struktura nerek jest nieznacznie zmienione , tyle sław juz ja oglądało:P moze to niechciana pamiatka po ropomaciczu w jej przypadku? Bardzo często psy choruja na nerki , ale objawy niewydolnosci pojawiają się dopiero , kiedy działa tylko ok. 30 % nerki.

Niestety Tosi już nie ma.... Miała genetyczną wadę nerek, przekazywaną przez ojca... Nie była jedyna...

Przykro mi , ale czasami nic sie nie da zrobic.Trzymajcie się.