Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentkaa

... PEDAGOGIKA Opiekuńczo - Wychowawcza ...

Polecane posty

Gość przyszła studentkaa

Czy jest tutaj Ktoś, kto studiuje, studiował, lub będzie studiował na owym kierunku ?? Jakie są Wasze "wrażenia" związane z tym kierunkiem?? Mam jeszcze jedno pytanko: czy możecie mi napisać jakie książki warto przeczytać i czy są jakieś książki "wymagane"? Mam teraz wakacje i z chęcią przeczytam coś, co później być może mi się przyda.

Gość przyszła studentkaa
Dzięki :). Ciekawa to książka ?

Gość prezent
a na jakiej uczelni?

Gość przyszła studentkaa
A czemu pytasz?

Gość prezent
Bo studiuje na UŚ tyle, że resocjalizacje z profilaktyką społeczną, ale przez pierwsze 3 lata każdy ma ped. ogólną więc moge pomóc.

Gość przyszła studentkaa
No niestety będzie to prywatna uczelnia, a dokładnie WSHE - studia uzupełniające magisterskie, z tym że licencjat robiłam na innym kierunku (na Uniwerku) i stąd moje pytania.

niektore rozdzialy a w zasadzie artykuly tak inne dosc trudne ale bardzo przydatna na tym kierunku-moze sluzyc jako wprowadzenie do pedagigiki i psychologi

Gość prezent
No to nie pomoge ;) Mam koleżanke na opiekuńczej, ale chwilowo niedostępna więc nie mam jak spyta ;)

Gość przyszła studentkaa
OK rozumiem, ale dziękuję za chęci. Za oknem groźna burza :), więc na trochę znikam, ale będę wdzięczna za kolejne wypowiedzi.

Gość też zainteresowana
też zainteresowałam sie tym kierunkiem i lecą dni i trzeba sie zdecydowac...może ktoś doradzi:)

Gość to jest bardzo latwy kierunek
moje kolezanki studiuja i nie narzekają na nadmiar nauki.

J.Strelau "psychologia" "Psychoanaliza" Zygmunt Freud Historia wychowania-nie wiem czyja ale taka zielona chyba i FROMM - From to podstawa

Gość ksiażka Korczaka
ale nie pamiętam tytułu, kiedys pożyczalam ją mojej koleżance z pedagogiki.;)

Gość ddfddddddddd
ja ide na pedagogike z resocjalizacja a co sie bedzie dzialo napisze niegdlugo jak bedzie to kogos jeszcze interesowac hehehe.... pozniej chce specjalizacje techniki psychologiczne (choc w innej szkole byly jeszcze uzaleznienia ale za pozno sie kapnelam)

Gość też zainteresowana
różne opinie słyszałam ,ze źle że dobrze...mam mętlik w głowie ...czasami sie zastanawiam czy napewno mnie to interesuje:(:(-a jak nie to to na co mam iść:(nie mam konkretnego zainteresowania-płakać sie chce:(-a na studia chce iść:( Już raz wybrałam kierunek,ale na studium:(i jedynym plusem tego ,zeposzłam na ten kierunek jest to,że dowiedziałam sie ,że to mnie nie interesuje:( i wogóle mnie nie ciągnie do tego:(

Gość ddfddddddddd
o witam w klubie- tez nie wiem czy to to co chce robic (wstyd sie rpzyznac ale najbardziej chcialabym pracowac w sklepie z ciuchami albo kosmetykami albo zwierzatkamia;) mam tez juz zawod-t. elektroradiolog -rez mnie to nie kreci. a glupio skonczyc tylko na techniku... no ale cos z zyciu robic trzeba nie?:)

Gość też zainteresowana
ddfddddddddd no to witam ponownie w klubie-bo ja też bym chciała pracowac w sklepie z kosmetykami albo ciuszkami,no i jestem w kropce ..ajjjjjjj już mnie męczy ta myśl o studiach,ale chce iść... a w jakim wojew.chcesz studiowac? to może razem pojdziemy na pedagogike i bedziemy jechac na jednym wózku:P:P

Gość ddfddddddddd
w kielcach -podobno...;)

Gość też zainteresowana
a czy po tym kierunku można pracować w przedszkolu???

Gość olenka000
Jest pedagogika wczesnoszkolna lub przedszkolna...Nie pamietam ale sama skladalam tam papiery i siedostalam ale jakos mnie to nie interesowalo zbytnio...Wiec to rzucilam I teraz jestem szczesliwa studentka filozofii i teologii...

Gość Zuzannna233
ja mam małe wątpliwości ,może ktoś mi je rozwieje??? Czy ktoś skończył ten kierunek i szczęśliwie pracuje w tym zawodzie??

Gość Zuzannna233
????

tez dostalam sie na pedagogike:) ineteresuje mnie to nawet dzieci,wychowanie itp. ale sama ide:( wiec nikogo nie znam boje sie troche i i boje sie nauki i tego co bedzie potem po podobno pracy w tym zawodzi nie ma:(

Gość Zuzannna233
no własnie zrobi takie studia i copo tem:(??? a jak mi sie nie przydadzą??a nie wiem co chce innego robić,albo na jaki kierunek inny mam iść:/

Gość Klarkaa
skończyłam pedagogikę, owszem kierunek ciekawy, specjalizacja resocjalizacja mam, ale chyba najtrudniej po tym znaleźć prace przynajmniej w moim miescie, które nie jest znowu aż takie małe. Wszedzie gdzie bylam mówiono ze etaty na wymarciu. Gdybym miala cofnac czas w zyciu bym sie nie zdecydowała na pedagogikę. Teraz pracuje w urzedzie i nie mam nic wspólnegoz pedagogiką. Moi wszyscy znajomi ze studiów pracuja w innych zawodach, sa nieliczne wyjatki po znajomosciach.

Gość Zuzannna233
ale co papierek ...,ze masz studia sie przydał???

Gość zastanow sie dziewczyno
zanim podemiesz ten krok. mowi ci to absolwentka pedagogiki specjalniosc pedagogika opiekunczo-wychowawcza, UMK Torun. od pol roku jestem bez pracy. wczesniej pracowalam kilka lat na pol etatu za grosze. lepiej juz rob przedszkolna i edukacje elementarna bo tam przynajmniej jakis ruch kadrowy jest. po opiekunczej to albo swietlica szkolna(w moim miasteczku wszystkie obstawione na najblzsze kilka lat, duzych miastach sa jakies niby oferty ale za te grosze nie jestem w stanie utrzymac sie sama w duzym miescie) albo dom dziecka ciezka praca i tez o nia trudno, lbo jakies inne swietlce np srodowiskowa(prcowalam w takiej, nie podlegpod oswiate, zazwyczaj niepelen etat czyli 20 h w tygodniu, malutkie zarobki, nie robisz stazu itp) wiec lepiej sie zastanow. no i dzieciaki coraz gorsze