Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentkaa

... PEDAGOGIKA Opiekuńczo - Wychowawcza ...

Polecane posty

Gość zastanow sie dziewczyno
aha po tym kierunku nie znajdziesz pracy w przedszkolu. mi od rau na wstepie mowia ze tylko po przedszkolnej. o chba ze masz duze znajomosci to mozesz dosac taka prace. znam takie przypadki. zreszta w oswiacie zeby sie odnalesc to trzeba miec znajomosci

Gość Zuzannna233
zastanow sie dziewczyno powiem Ci ,ze te słowa troche mi pomogły ,a za razem postawiły mnie w dalszym ciągu w kropce... A ja myślałam,ze po tym można znalezć prace w przedszkolu,a teraz to już nic nie wiem:/lekko załamana jestem...

Gość ddfddddddddd
kochani nikdy nie wiemy czy po danym kiedunku bedzie praca. moim zdaniem trzeba isc na to co interesuje bo po wszystkim mozemy skonczyc w sklepie:D

Gość albo na zielonej trawce
Moim zdaniem jezeli kogos interesuje dany kierunek i w nim sie realizuje to ma wieksze szanse na znalezienie pracy w swym po 5 latach wyuczonym zawidzie...

Gość Zuzaaa233
ale co myślicie,ze po opie-wych nie można w przedszkolu pracować??

Gość ddfddddddddd
mozna ale podobno trudno dostac taka posadke

jeżeli chcesz rozwijać swoją osobowość to warto podjąć ten kierunek studiów - jeżeli nie lubisz pracy z dziećmi i marzysz o zbiciu\"kokosów\" to niestety ale ten kierunek nie jest dla Ciebie. Polecam z wlasnego doświadczenia!

Gość decyzja
Ja chce i niechce nie wiem sama:(też mam ten problem a dni lecą i już ostateczne decyzje trzeba podejmowac:( A ja myślałam ,ze jestem sama z takim problemem i to w dodatku ten sam kierunek;/

Gość ddfddddddddd
e z takimi problemami coraz wiecej ludzi jest. pogon za kasa, szybko trzeba dorosnac i wybrac co sie chce w zyciu- w sumie juz na poczatku szkoly sredniej zeby przygotowywac sie do matury ktora zdasz za 3 /4 lata a ktora umozliwi pojscie na wybrany kierunek. spokojnie -swiat i na nas ma miejsce hehe

Gość zastanow sie dziewczyno
po opiekunczo-wychowawczej nie mozna pracowac w przedszkolu. no chyba ze sie zalapiesz po znajomosci ale wtedy bedziessz musiala szybko zrobic podyplomowke z przedszkolnej. tak robi moja znajoma ale ona miala niezle wtyki w tym przedsszkolu. mi sie nieu dalo znalesc pracy w przedszkolu choc caly czasjej szukam . gdybym ja dostala to wtedy bym od razu zaczela podyplomowke a tak w ciemno nie chce robic bo w kilku predszkolach dyrektori powiedzialy mi ze maja tyle podan po swstudiach 5-letnich z wychowania przedszkolnego ze po podyplomowce to nie mam szans

Gość jest fajnie
aj nie panikowac...fajny kierunek...jestem na pierwszym roku pedag opiekunczo wychow z resocjalizacja...magistra moze zrobie na troche innej specjalizacji..jest fajnie..mozna duzo dowiedziec sie o sobie, o innych ludziach,,,nauczyc sie zyc...

Gość predagog bez perspektyw
Koncze pedagogikę jak i 90 innych osób z mojego roku i w tym momencie może 5 deklaruje pracę w zawodzie... Bez sensu te studia i brak perspektyw... Jakbym miała wybrać jeszcze raz to NA PEWNO nie pedagogikę!

Gość pepea
Ja skonczylam pedagogike opiekuncza z resocjalizacja (licencjat) i terapie pedagogiczna (mgr ) i juz na ostatnim roku przed obrona dostalam propozycje pracy w zakladzie karnym, gdzie wszesniej mialam praktyki....sam dyrektor do mnie dzwonil z propozycja. Bedac na 1 roku studiow z ciekawosci zaszlam do komendy policji i komendant byl bardzo zawiedziony ze dopiero jestem na 1 roku bo by mnie zatrudnil i ewentualnie na wieczorowe bym przeszla......w ciagu tych lat studiowania mialam pare propozycji pracy np. prywatnej placowce opiekunczo-wychowawczej i jeszcze innych placowkach resocjalizacyjnych...takze z wlasnego doswiadczenia wiem ,ze nie jest tak zle jezeli chodzi o prace po tych kierunkach, ale wazne zeby nie byla to sama pedagogika . A jezeli chodzi o same studia to jak dla mnie nie ma nic bardziej interesujacego.....planuje w przyszlosci isc na psychologie

Gość o gaszzzzzzzzzzzzzzzzz
następna miernota co zmarnuje 5 lat na studiowanie najbardziej żałosnego i nieprzyszłościowego kierunku w tym kraj.

Gość Adecco Polska

Gość Adecco Polska S.A.
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, Aktualnie dla norweskiego klienta prowadzimy stałą rekrutację na stanowisko: NAUCZYCIEL WYCHOWANIA PRZEDSZKOLNEGO OFERUJEMY:  Stałe, legalne zatrudnienie na umowę o pracę na norweskich warunkach w miastach OSLO, BERGEN i Norwegii Południowej,  Stawka podstawowa 115 NOK brutto/godz. a po otrzymaniu norweskiej autoryzacji (max 2 m-ce) stawka 155 NOK brutto / godz.;  Pomoc w załatwieniu formalności związanych z podjęciem pracy w Norwegii, uzyskaniem norweskiej autoryzacji i pozwoleniem na wykonywanie zawodu w Norwegii,  Intensywny kurs języka norweskiego w Polsce i w Norwegii – w trakcie kursu zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie, różnorodne materiały szkoleniowe (możliwość otrzymywania dodatkowego wynagrodzenia), możliwość kontynuacji nauki języka norweskiego podczas pracy w Norwegii,  Pomoc w załatwieniu formalności związanych z uzyskaniem karty pobytu, znalezieniem mieszkania blisko miejsca pracy, a także przeniesieniem rodziny do Norwegii,  Zapewnienie wszelkich świadczeń socjalnych wynikających z zatrudnienia na norweskich warunkach, m.in. świadczenie rodzinne na każde dziecko do 18 roku życia (dziecko może mieszkać w Polsce; kwota zasiłku jest zwolniona od podatku), 100% płatnego chorobowego; ubezpieczenie zdrowotne i od nieszczęśliwych wypadków; płatny urlop 5 tygodni (premia urlopowa w wysokości 12% lub 10%rocznego wynagrodzenia brutto wypłacana w czerwcu kolejnego roku - kwota zwolniona od podatku). WYMAGANIA: • chęć udziału w intensywnym kursie języka norweskiego, • chęć wyjazdu za granicę na dłuższy okres czasu, • wykształcenie wyższe min. licencjat z zakresu pedagogiki przedszkolnej, • min. praktyki w wymiarze min. 150 godzin w przedszkolu z dziećmi w wieku 3-6 lat, • pasji i motywacji do pracy z dziećmi, • osobistego wkładu w pedagogiczny rozwój dzieci, • zaangażowania i kreatywności, • zdolności organizacyjnych, • umiejętności współpracy i dobrej komunikacji, • umiejętności radzenia sobie w sytuacjach stresowych, • chęci i gotowości podjęcia pracy i osiedlenia się w Norwegii. • referencje od min. 2 osób, • zaświadczenie o niekaralności, • na późniejszym etapie rekrutacji będzie wymóg przedstawienia wyniku badania na obecność gruźlicy oraz wyniku wymazu z gardła MRSA. SKŁADANIE APLIKACJI: Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie aplikacji zawierającej CV w języku polskim i angielskim z podaniem numeru referencyjnego NWP/Nor/09 do Konsultanta Adecco Poland na adres: PLAC ORŁA BIAŁEGO 6, 70-562 SZCZECIN Dodatkowe informacje o ofercie można uzyskać poprzez kontakt telefoniczny 091 431 42 66 E-MAIL: patrycja.wiek@adecco.com Wykorzystując swoją wiedzę z poprzednich rekrutacji, chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania. Oferujemy możliwość odbycia rozmowy kwalifikacyjnej w jednym z 50. biur Adecco Poland na terenie całego kraju. FINALNA ROZMOWA KWALIFIKACYJNA Z PRACODAWCĄ: 2-4 LUTY WARSZAWA TERMIN ROZPOCZĘCIA KURSU JĘZYKOWEGO – 16 LUTY 2009 Dodatkowe informacje o ofercie znajdują się na stronie internetowej: www.adecco.pl w zakładce DLA KANDYDATÓW  REKRUTACJA NAUCZYCIELI PRZEDSZKOLNYCH. Zapraszamy do rejestracji bezpośredniej na www.adecco.pl Informacja dotyczy oferty pracy tymczasowej za granicą. Adecco jest agencją pracy tymczasowej. Numery wpisu do rejestru agencji: 364/1b (agencja pośrednictwa pracy w zakresie pośrednictwa do pracy za granicą u pracodawców zagranicznych), 364/2 (agencja doradztwa personalnego), 364/3 (agencja pracy tymczasowej). Dziękujemy za nadesłane zgłoszenia, jednocześnie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Na CV prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji rekrutacji /zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97.r. o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz

Gość min7
pedagogika to super kierunek...gdyby każdy chociaż troche liznął z tej dziedziny świat byłby piękniejszy;)) ale minus jst taki, że z praca bardzo cięzko...

Gość dołeczek w policzku
ja studiuje pedagogikę ale wczesnoszkolną i przedszkolną, na mojej uczelni jest też resocjalizacja ale ja bardzo chciałabym pracowac w przedszkolu.. niestety ale wszyscy mówią ze po pedagogice nie ma pracy. a jeżeli jest to za niewielkie pieniądze. ale ja nastawiam sie optymistycznie, pedagogika daje mnóstwo możliwości, każda droga jest otwarta i można kształcic sie dalej w różnych kierunkach

Gość kasia677
Hej mam prośbę do wszystkich którzy mogliby mi pomóc :) a mianowicie muszę przygotować na zaliczenie z podstaw metodyki opiekuńczo - wycowawczej projekt conajmniej 4 autorskich ćwiczeń, które muszą być o jednej tematyce. Ja zupełnie nie mam pomysłu jak to wykonać :( STRUKTURA WARSZTATU Konstruując warsztat warto pamiętać, że ludzie współpracujący z sobą podlegają procesom grupowym. Każda grupa ludzi podlega również etapom rozwoju (dynamizm grupowy). Warsztat składa się z następujących elementów: 1. Temat warsztatu. 2. Krótki opis tematyki lub obszaru, którego dotyczy warsztat. 3. Cele warsztatu. 4. Preferowany jest kontrakt prowadzącego z uczestnikami. 5. Sekwencja autorskich ćwiczeń treningowych. ( w tym przypadku do zaliczenia warsztatu wymaganych jest co najmniej 6 ćwiczeń!) 6. Podsumowanie i omówienie warsztatu. Należy pamiętać, że konstruowanie warsztatu jest działaniem etapowym (warsztat składa się z 4 etapów) i zawiera w sobie istotne cechy!! Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Jak coś piszcie na maila: katrrrin1@wp.pl

Gość kasia krew
chce otworzyć własny żłobek. czy pedagogika opiekuńczo wychowawcza to dla mnie dobra specjalizacja czy powinnam wybrac inne studia??

Gość to zalzy co jest w
programie nauczania. ja konczylam ten kieerunek 10 lat temu w toruniu i powiem ze raczej nie przygotowuje do pracy w zlobku. wogole nie ma tam mowy o opiece nad dziweckiem do lat 3. ale teraz moze programy sie pzmienialy

kasia krew chce otworzyć własny żłobek. czy pedagogika opiekuńczo wychowawcza to dla mnie dobra specjalizacja czy powinnam wybrac inne studia?? powinnas wybrac pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna :)

Gość Marthaaa
Mam pytanie trochę z innej beczki. Studiuję pedagogikę opiekuńczo wych, jestem na 2 roku. Co muszę zrobić, jaką wybrać magisterkę, by móc pracować jako rehabilitant dziecięcy w poradniach wad postawy itp.? czy w ogóle jest to możliwe?

aby pracowac jako rehabilitant wybierz magisterke o kierunku rehabilitacja spoleczna i zawodowa.

Gość ramayana88@
Hej ! Dostałam do napisania prace zaliczeniową na wybrany 1 z 3ech tematów: 1. Filozoficzne postawy imperatywu opieki i pomocy 2. Niepełnosprawność egzystencjalna 3. Ludzie marginesu sprzed nowozytnej Europy. Nie mam pojęcie jak sie za to zabrać, nie mówiąc o tym, że google nie pomaga, to nawet nie wiem do jakich książek sięgnąć :/ Prosze o pomoc...

Gość gęsiareczka
Moja kuzynka po tym kierunku kilka lat była bezrobotna, teraz otworzyła sklep z ciuchami.

Gość Laleczkaa_<33
Ej pomożecie niedługo trzeba zdecydować na jaki kierunek mam iść. Ale ja mam mentlik w głowie i nic nie wiem.. Tak właśnie czy nie iść na PEDAGOGIKĘ WCZESNOSZKOLNĄ.. Co o tym myślicie będę miała pracę ? Piszcie.., bo ja jestem niedoświadczona i potrzebuję opinię kogoś kto skończył ten kierunek .. Warto??

Gość Laleczkaa_x33
Dajcie wypowiedzi, proszę.. xdd

Co do Twojego pytania o książki które są przydatne i przydadzą się każdemu kto wiąże lub zamierza wiązać się z pedagogiką uważam że to: http://www.impulsoficyna.com.pl/wyszukaj/pedagogika-ogolna,1401,epub.html (Pedagogika ogólna Śliwerskiego) to absolutna podstawa :) Jeśli interesujesz się bardziej zaglądnij głębiej w stronę tego wydawnictwa bo mają dużą ofertę z zakresu pedagogiki (sama kupuję u nich ebooki potrzebne mi na studia).