Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara08

krwawienie z odstawienia tabletek rigevidion nie wystapilo!!!

Polecane posty

Gość sara08

zwracam sie z uprzejma prosba, o odpowiedz na moje pytanie. Lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne rigevidion i spytal mnie czy chce natychmiastowy efekt antykoncepcyjny (wtedy mam zazyc od pierwszego dnia miesiaczki) czy nie chce natychmiastowo byc zabezpieczona - wtedy powiedzial mi ze powinnam brac od 5. ja zdecydowalam sie brac od 5 dnia. i tak tez zrobilam, z tym że współżyłam z moim chłopakiem juz nastepnego dnia po wzieciu pierwszej tabletki, to bylo 21 lipca a nastepny stosunek byl za dwa dni. podobno powinnismy sie w te pierwsze dni zabezpieczyc jeszce w inny sposob,(my jednak tak nie zrobilismy) bo tabletki daja pewnosc tylkon wtedy jak sie je bierze od 1 dnia miesiaczki, ja jednak wzielam je od piatego! wiec martwie sie teraz. Dodam tez ze po wzieciu 21 tabletek nie zrobilam 5 dniowej przerwy tylko wzielam jeszce kolejne 4 lub 5 z nastepnego opakowania. czyli w sumie 25, 26 tabletek. odstawilam tabletki we wtorek. chcialam zrobic 5 dniowa przerwe. Krwawienie jednak nie wystapilo! i boje sie teraz . dodam jeszcze ze okolo 10 dni temu wymiotowalam rano nagle!! co mi sie nigdy nie zdarzalo! wczesniej bralam tez tabletki diane 35 i krwawienie z odstawienia zawsze wystepowalo na drugi dzien. a teraz juz jutro bedzie 4 dzien. Ja chce po pięciu dniach przerwy brac znowu tabletki. ale nie wiem co robic?! Pomóżcie!

Gość Cyśka
Z doświadczenia juz powinnas wiedziec jak przyjmuje sie tego typu antykoncepcje. Nie mozna sobie brac tych tabletek jak sie chce, a z twojego postu wynika ze tak wlasnie robisz. Twoj organizm jest zdezorientowany tym zamieszaniem hormonalnym, albo faktycznie jestes w ciazy. Sprawdz to szybko, bo hormony podczas ciazy to rzecz bardzo niewskazana, plod moze sie trwale uszkodzic.

Gość sara08
prosze o jeszcze jakies odpowiedzi, bo naprawde sie bardzo boje!! czy naprawde powinnam odstawic tabletki?

Gość sara08
dzis wieczorem wystapila ta rzekoma miesiaczka z odstawienia tabletek. ale i rtak nie jestem jeszce do konca spokojna, czy w takiej sytuacji moge zrobic test ciazowy?