Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tancerkaa

BOLĄCE KOLANA

Polecane posty

Gość tancerkaa

hej, mam problem, od pewnego czasu bolą mnie kolana. Nie jest to silny bol ale pojawia sie przy wstawaniu czy schodzeniu ze schodow...dodam ze mam 15 lat i trenuje taniec hip hop...staram sie nie 'wykrecac' kolan podczas tanczenia bo ponoc przez to moga tez bolec ale mimo wszystko u mnie tez bol sie pojawia...myslalam o tym zeby isc do lekarza ale nie wiem czy od razu warto leciec z malym bolem kolan...czy ktos z was tez mial/ma takie problemy z kolanami? prosze o porady i z gory dziekuje

mnie czasami tez bola, ale w moim przypadku sa to lekkie bole stawow. Dodam ze mam 20 lat i po prostu wyczuwam zmiane pogody.. moze Ty tez tak masz. Zarzywam czasami tabletki naproxen (ale z recepty) pozdrawiam

Powinnas isc do lekarza pierwszego kontaktu ktory da Ci skierowanie na badania a nastepnie do ortopedy.

Gość Vika-K
Mnie zaczęły boleć kolana po obozie na którym byłam w zeszłe wakacje (trenuje 5 lat siatkówkę). Tak jak ty mam 15 lat, kolana zaczęły mnie najpierw boleć na treningach gdy biegałam i skakałam, myślałam że to przez wysiłek jaki miałam na obozie. Mieliśmy tak zwane tereny, gdzie chodziliśmy często po górach no i treningi mieliśmy dwa razy na dzień a czasami nawet trzy razy dziennie. Zaczął się sezon, no i wraz z nim nasilające się bółe kolan. Poszłam do zwykłego chirurga i bez żadnego oglądania kolan ani skierowania na prześwietlenie, zadała mi tylko pare pytań i kazała kupić maść i opaski uciskowe i żebym smarował kolana tą maścią rano i wieczorem, a w tej opasce miałam chodzić cały czas. Oczywiśćie to mi nie dało żadnych rezultatów. W końcu dostałam numer od trenerki do specjalisty od kontuzji sportowców.W listopadzie poszłam do tego lekarza (pomijając to że za każdą wizytę u niego musiałam płacić 60 zł). Potem to już była długa droga leczenia. Od zastrzyków po rehabilitacje, różnych ćwieczeń które musiałam robić w domu. Razem wydałam na to leczenie dobre 1000 zł. Przez dwa miesiące zrezygnowałam z treningów i chodziłam w jakimś pasie na zespół rzepkowo-udowy :|. Kolana dalej mnie bolą na treningi zaczęłam chodzić bo bardzo chce trenować i myslałam że bolą mnie dlatego że rosnę (wiele osób mi to mówiło). Na dzień dzisiejszy to kolana mnie jak bolały tak bolą i nikt nie wie dlaczego. Kiedy za długo siedze lub stoje w jednej pozycji to czuje wtedy jakby mi ktoś w jednym miejscu pod albo koło rzepki położył ciężki młotek takie uczucie drętwienia, kiedy często klękam albo chodze po schodach to jest takie dziwne uczucie, taki dyskomfort, gdy skacze kłują mnie z tyłu... poprostu przesrane. Chciałabym żeby to już się skończyło... ;( A się rozpisałam... ;] Pozdrawiam ;)

Ból przy wstawaniu z krzesła i schodzeniu ze schodów w 90% oznacza chondromalację....No ale nie ma co gdybać bez badań.

Gość gość
Przede wszystkim lekarz powinien wydać opinię. Mi lekarz dodatkowo zalecił brać suplement diety z kolagenem.

Witam! W takim przypadku wskazana właśnie jest konsultacja z lekarzem. Jeżeli konsultacja nie wykaże nic poważnego zachęcam do spróbowania preparatu 4Flex, który zawiera 10g kolagenu naturalnego pochodzenia - Fortigelu. Suplement 4 flex, dzięki zawartemu w składzie kolagenowi pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz ma właściwości wspierające wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość gość
OE4flex dziś Taak tylko ze taki kolagen ni jak nie wchłania sie z jelita pokarmowego

Gość gość
Nie jestem lekarzem i nie wiem co się wchłania, a co nie przez jelito, ale zdecydowanie zauważyłam różnicę po stosowaniu tego suplementu diety. Pozdrawiam

Gość gość
no mnie bolały od dłuższego czasu wchodzę co dzień na 4 piętro do pracy i musiałam zaczerpnąć wiedzy jak się pozbyć tego bólu wyszło że muszę wspomóc się kolagenem.

Gość gość
NO POCZEKAJ JAK ZACZNĄ boleć fest to na czworaka pójdziesz do lekarza będziesz bardziej wiarygodna i zmotywowana!

Gość dinna
Ból w moich kolanach okazał się nie groźny . Lekarz polecił mi wzmocnić stawy suplementem zawierającym spore ilości kolagenu . Teraz mam już odbudowane chrząstki i spokój

Gość Lenasia
A jaki suplement polecił Ci lekarz? Jakąś konkretną nazwę?

Gość gość
rada starego traumatologa, zeby nigdy nie miec problemow z kolanami: siasc na stole w ten sposob, by stopy swobodnie zwisaly i machac nimi 3 razy dziennie delikatnie przez piec minut. rano zaraz po obudzeniu sie, w ciagu dnia i przed spaniem. trzeba to robic systematycznie i codziennie. ruchy wahadlowe, nie prostowac nogi w zadnym wypadku. do tego ziolowe suplementy na stawy przez 3 miesiace. dluga przerwa i znowu suplementy.

Gość gość
co to za traumatolog?

Gość ffinka
Skutecznie pomoże np picie wywaru z selera ,zażywanie 1 łyżeczki kurkumy(przyprawy ).....

ziołowe suplementy na stawy - czyli mają je oczyścić. zazwyczaj odkładane są toksyny.

Gość gość
też obstawiam chondromalację czyli rozmiękanie chrząstki stawowej, u mnie problem pojawił się po 20roku życia, nie trenowałam nic wyczynowo w takim wypadku jedynie pomoże ortopeda: skierowanie na rezonans by zdiagnozować ja łykałam suplementy które nic nie dawały, pomógł natomiast zastrzyk dostawowy z kwasu hialuronowego oraz zastrzyki domięśniowe z Arthrylu ważne jest też ile ważysz, każdy dodatkowy kilogram mocno obciąża kolana, nie noś obcasów i staraj się nie dźwigać ciężarów

Gość gość
mnie lekarz na chondromalację zalecił Cardiomin, tran i witaminę C w dawce 1000 mg można też brać suplementy z imbirem, działa podobnie jak kurkuma, przeciwzapalnie

Gość gość
Czy jest możliwe, że po zrzuceniu zbędnych kg stawy się zregenerują?

Witam! Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia, w tym stawów. Profilaktycznie zalecam stosowanie suplementu diety 4Flex, który pomaga utrzymać zdrowe kości oraz wspiera wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość gość
Czy ten 4fle jest w stanie pomóc osobom po 50-tce? Starość nie radość..

Oczywiście, że tak. Specjalnie dla osób w wieku 50+ przeznaczony jest 4flex Silver + wapń + witamina D. Zawarty w składzie wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Z kolei witamina D bierze udział w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystaniu wapnia, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, utrzymaniu zdrowych kości oraz prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość milusinska123
Na bolące kolana polecam jedynie wizytę u ortopedy, mogę podać kontakt do mojego, którego sobie chwalę bardzo. Więcej informacji możecie znaleźć na stronie www.maciejlaskowski.pl, nie ma co zwlekać z wizytą, naprawdę :) im wcześniej pójdziesz tym szybciej się wyleczysz z dolegliwości :)