Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beta36

Czy ktos ma zawroty glowy?

Polecane posty

Gość beta36

Ciekawa jestem czy ktos ma takie straszne zawroty glowy jak ja.Mam tak co jakies kilka miesiecy potrafi mia sie tak krecic nawet po dwie godziny non stop ,ze nawet wstac nie moge,wszystko wiruje.Pierwszym razem trafilam na neurologie zrobili mi wszystkie badania i nic nie wykazaly.Potem poszlam prywatnie do dobrego neurologa znowu badania wyszlo mi tylko za malo zelaza,uzupelnilam je znowu na jakis czas spokoj.Kontroluje to zelazo,bralam na te zawroty tez leki homeopatyczne.Dzis rano znowu mnie wzielo w tej chwili jest lepiej bralam kilka godzin wlasnie te leki homeopatyczne.Ciekawa jestem czy ktos ma tak jak ja i jak sobie z tym radzicie,czym to jest u was spowodawane.Bo ja to do konca nie wiem lekarze mowia ze na takie cos moze sie skladac wiele rzeczy migrena,spadek cisnienia,hormony np.przed okresem.pozdrawiam!

Gość sierotka-marysia*
też tak miałam... zawroty i bóle głowy... mnóstwo badań, które nic nie wykazały... ale jakoś daję sobie radę, bo nic mi nie przepisali !! :(

Gość sierotka-marysia*
* nie mylić z sierotki MAREK :D:D

Gość beta36
a czy ci sie to powtarza?ja mam to rzadko ale za kazdym razem mam straszny lęk.

Gość sierotka-marysia*
zawsze mam zawroty jak wstaję z łóżka, krzesła... czasami jak jestem niewyspana, zmęczona, słaba to też mi się strasznie kręci.

Gość beta36
Ja tez czasem jak wstaje z lozka albo kucam i potem wstaje ,ale to jest ponoc normalne.Mnie najbardziej martwia te zawroty jak trwaja dlugo to jest takie glupie uczucie jakby cos w glowie peklo nie potrafie tego wytlumaczyc.Strasznie sie tego boje,najgorzej ze jestem czesto sama w domu z malym dzieckiem bo maz wyjezdza na miesiac lub dwa,i taki pech ,ze zawsze mi sie to zdarza jak go nie ma.a lekarze co Ci powiedzieli ,ze od czego to bo ja slyszalam wiele tez a do konca nie wiem od czego to mam .Robilam teraz przeswietlenie bo zakladalam aparat na zeby i dentystka zauwazyla ze brak u mnie jakiejs fizjologicznej lordozy,w gornym odcinku kregoslupa szyjnego.Wiadomo ona sie nie zna musiala bym isc do ortopedy,wiem ze to jest brak wygiecia naturalnego bo moja siostra to ma i na to to tylko masaze.Ale wiem ze od tego moze byc ucisk na rdzen.Ale dziwne bo zawroty mam od dwoch lat wczesniej nie mialam to dziwne bo wada jak jest to cale zycie.A co najdziwniejsze w szpitalu jak bylam mialam wlasnie takie przeswietlenia i mam opis ze kkregoslup jest prawidlowy wlasnie gorny odcinek.Naprawde zwariowac mozna tylko sie u nas leczyc.

Gość to moze byc nerwica

Gość beta36
Wiem ze to tez moze byc nerwowe a ja mam w malym stopniu nerwice wlasnie sie nabawilam przez takie przejscia,bo to zawsze po takim czyms uraz zostaje.ale najdziwniejsze ,ze ostatnio bylam spokojna wczoraj sie nie denerwowalam a dzis rano budze sie i pierwsze co zawroty glowy.No ale wiem ze nerwy potrafia sie czaic i nie wiadomo kiedy to wyjdzie z czlowieka.

Gość to moze byc nerwica
To naprawde moze byc nerwowe,ja kiedys tak mialam- pomogla mi dobra psycholog. Przeszlo, dzieki tej kobiecie inaczej patrze na zycie, nie przejmuje sie pierdolami i zawroty mam sporadycznie. Zauwaz,ze zdaza Ci sie to jak nie ma meza, stres jest wtedy u Ciebie wiekszy i zaczyna sie. Koniecznie musisz sie wyluzowac,napiete miesnie tez moga powodowac zawroty glowy. Ja dodatkowo nabawilam sie leku i to byl koszmar. Teraz jestem zdrowa.

Gość beta36
wiem ,ze masz racje tak moze byc .ja doskonale wiem o tym i staram sie z tym walczyc,nic sobie nie wmawiac bo wiem ,ze czlowiek sam moze sie strasznie nakrecic.kurcze ale te zawroty przychodza same i to wlasnie jak jestem spokojna i tylko one mnie martwia.staram sie czyms zajac dzis jak mi przeszlo i moglam juz wstac wzielam sie powoli za porzadki ugotowalam obiad,mialam lęk ze to wroci ale mam dziecko i musze sie mobilizowac i z tym walczyc.Wiem ze o depresje latwo a ja nie chce miec tego dziadostwa .Na szczescie te zawroty są bardzo rzadko potem powoli dochodze do siebie i wszystko jest jakis czas ok.

Gość beta36
a co Ci powiedziala ta lekarka ,bo ja tez duzo rozmawialam ze swoja lekarką neurologiem tez kazala mi myslec pozytywnie i sie nie nakrecac bo sie mozna do strasznego stanu doprowadzic.Staram sie trzymac jej rad.

To znowu ja,psycholog to nie lekarz,rozmawiala ze mna i jej rozmowa pomogla mi dojsc do siebie. Psycholog rozmawia i naprowadza na odpowiedni tor ale musisz miec do niego pelne zaufanie, do mnie to dotarlo za jakis czas. Bylam tez u neurologa,dostalam przeciwlekowe leki,pomogly troche a potem wszystko umocnil psycholog. Nie chcialam brac kolejnych lekow od neurologa,powiedzialam mu,ze i bez nich sobie poradze,udalo sie. Nie wolno sie nakrecac, to do niczego nie doprowadza. Mi bardzo pomogl maz,wspieral mnie i sama psycholog nazwala go moim prywatnym psychologiem. To jest wazne aby ktos kogos rozumial. Pozdrawiam.

Gość beta36
Dzieki za rady,ja tez nie chcialam zadnych lekow po co niszczyc watrobe tez sobie radze z tym sama,najwazniejsza psychika.Ewentualnie jak mam te zawroty to biore krople homeopatyczne tylko kilka dni,na szczescie robi mi sie to rzadko.Dobrze ze masz takiego meza bardzo wazne miec wsparcie,moj tez jest ok.ale niestety czesto wyjezdza na szczecie w razie czego rodzina mi pomaga.pozdrawiam!

Gość jagodajagoda1
Myślę, że powinien to być powód do niepokoju i trzeba jak najszybciej udać się do lekarza neurologa. To jest podstawa. Tutaj https://psychomedic.pl/neurolog-warszawa/ są świetni specjaliści. Klinik znajduje się w Warszawie.