Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jestem za

anglia czy polska

Polecane posty

Gość ja jestem za

hej :) wiecie co tak z ciekawosci pytam czy wybralibyscie wyjazd do anglii na stale (tam macie prawie cala rodzine wiec zawsze u kogo bylo by zamieszkac ktos pomoglby znalezc prace pozatym dobrze znam jezyk wyzsze wyksztalcenie) z tym ze tu juz mam mieszkanie meza dobrze platna lecz dosc trudna i odpowiedzialna prace. Dochodzi do tego to iz razem okolo 2700 mamy na miesiac a wiadomo jakie sa wydatki przy kredycie mieszkaniowym na 30 lat :/ Ciezko nie jest latwo tez nie Ale co wybrac spokojne cieprliwe zycie powoli pocichutku bez zadnych wariactw czy nowe zycie w anglii.

Gość ooooooooooooo
Jezeli czujesz ze bedzie Ci tam lepiej to jedz... ja mieszkam w anglii juz 2 lata z tym ze przyjechalam umiejac tylko podstawowe zwroty i nam tylko srednie. W Polsce nigdy nie bylo mnie na nic stac, teraz sie o to nie martwie (chce aparat za 400 funtow co za problem wyciagam kase z konta ide i kupuje) fakt ze nie mamy swojego mieszkania tylko wynajmujemy i bez kredytu nigdy sobie go nie kupimy, ale mamy plany zeby tu zostac na zawsze wiec o kredycie tez myslimy. Tu jest calkiem inne zycie, prostsze, oczywiscie poczatki zawsze sa dosyc trudne ale jak juz sie czlowiek "urzadzi" to nie ma porownania.

Gość jaaaaaaaa
popieram oooooooooo!!!Też wybralismy Anglie i nie żałujemy!!!

my tez wybralismy anglie - ja maz i nasza coreczka, tu z jednej wyplaty mojego meza jestesmy sie w stanie spokojnie utrzymac wynajmujemy 3 pokojowe przyzwoite mieszkanko i da sie jeszcze odlozyc - a jak ja pojde do pracy to juz w ogole bedzie great :) bardzo nam sie podoba tu zyje sie wolniej spokojniej i mniej stresu, stac czlowieka na godne zycie - wakacje na wyspach auto itp w polsce nie zawsze .. :(

Jestem w U.K. prawie półtora roku i nadal nie zmienilam zdania. Zostaję.

Gość wawiak
Byłem w Angli kilka razy jako turysta i powiem szczerze wcale nie jest tam tak fajnie żeby zostawać na stałe. Klimat morski a więc bez prawdziwego lata i prawdziwej zimy. Ciagłe jesienne zawieruchy które u nas na kontynencie są rzadkością Brytyjki sa nieładne a lewostronny ruch samochodowy jest beznadziejny. Nie wspomnę o masie przeróżnych imigrantów i dużej odległości od domu