Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariolkas

ANKIETA - wypelnijcie mi ankete PROSZE PROSZE PROSZE!!!!

Polecane posty

czesc, Jestem studentką Insytutu Socjiologii na Wydziale Filozoficznym Uniwersytetu Jagiellońskiego. Piszę pracę magisterską dotyczącą ślubów, zmieniającej się formy samego ślubu oraz jego organizacji w Polsce na przestrzenii ostatnich kilkudziesięciu lat. Do pracy magisterskiej muszę przeprowadzić ankietę. Pragnę bowiem opisać formę organizowania ślubów. Interesuje mnie szczególnie fakt, czy Polacy są w stanie zaufać firmom i zlecić profesjonalne organizowanie ślubu (na model amerykański), czy raczej nadal organizujemy sobie śluby sami. Prosze prosze pomozcie mi i wypelnijcie mi ankiete :) Dzieki wielkie!!!!!!!!!! Ankieta 1.Płeć a.kobieta b.meżczyzna 2.Wiek a.18 – 25 b. 26 – 30 c. 31 i więcej 3.Miejsce zamieszkania: a.duże miasto b.miasto średniej wielkości c.wieś 4.Stan cywilny a.kawaler/panna b.po ślubie c.po rozwodzie d.wdowa/wdowiec 5.Czy masz zamiar w najbliższej przyszłości wziąć ślub: a.tak b.nie 6.Ile osób zostało/zostanie zaproszonych na Twoje wesele: ............................................................................... 7.Ile pieniędzy chciałbyś/chciałbyś lub przeznaczyłaś/przeznaczyłeś na organizację wesela a.do 10 000 PLN b.powyżej 10 tys – 20 tys PLN c.powyżej 20 tys – 30 tys PLN d.powyżej 30 tys – 40 tys. PLN e.powyżej 40 000 PLN 8.Pieniądze przeznaczone na organizację wesela pochodziły/ będą pochodzić: a.z własnych oszczędności b.od rodziców c.pożyczka d.inne źródła, jakie............................... 9.Z czym miałaś/miałeś lub miałbyś/miałabyś największe problemy podczas organizacji ślubu a.poszukiwanie sali b.znalezienie orkiestra lub DJa c.organizacja transportu d.znalezienie fotografa i/lub kamerzysty e.załatwianie niezbędnych dokumentów f.załatwianie spraw związanych z Kościołem g.inne Wyjaśnij dlaczego: ...................................................... 10.Czy skorzystałbyć z pomocy wyspecjalizowanej agencji w rozwiązaniu powyższych problemów? a.tak b.nie Jeżeli nie, wyjaśnij dlaczego: ................................................... 11.Gdybyś miała/miał zlecić komuś organizację wesela, to byłaby/byłby to: a. znajomy/znajomi b. menadżer sali c. specjalistyczna agencja d. zrobiłabym/zrobiłbym to sama/sam 12.W jakim zakresie wyobrażałabyś/wyobrażałbyś sobie pomoc wyspecjalizowanej agencji? .................................................................................................................. 13.Jak wyobrażasz sobie firmę, która zajmuje się organizacją wesel? ...................................................................................................................... 14.czy powierzyłabyś/powierzyłbyś organizowanie ślubu profesjonalnej agencji a.tak b.nie Jeżeli nie, to wyjaśnij dlaczego.......................................... 15.Jaką kwotę byłabyś/byłbyś w stanie zapłacić za profesjonalną pomoc i organizację wesela? .........................................................................

Gość gabriella
1a 2a 3a 4a 5a 6-80 7b 8 ai b 9 c brak terminów 10 b- bardzo wysokie ceny 11 d 12- 13 specjaliści w tym co robia,uczynni,rozeznani o nic nie musisz sie martwic 14 15 2.000

1a 2a 3a 4a 5a 6nie bedzie wesela tylko obiad w restauracji dla rodziny(30osob) a potem impreza dla znajomych na ok 50osob 7a 8a i b 9a - wszedzie strasznie drogo 10tak, gdyby bylo nas na to stac, niestety wszystko co \"slubne\" kosztuje trzy razy wiecej niz normalne, takze uslugi takiej firmy tez sa kosztowne 11c albo d 12znalezienie odp sali, dj, pomoc w ustalaniu menu, wynajecie samochodu, fryzjer, kosmetyczka, moze jakies rabaty w salonach slubnych?... 13 firma swietnie zorientowana w slubnym biznesie, mogaca zaoferowac jakies niestandardowe rozwiazania. Najlepiej byloby, gdyby kazda para bioraca slub miala swojego \"opiekuna\", znajacego ich upodobania i wymagania. 14a 15nie mam pojecia jakie sa ceny takich uslug, na pewno sporo to kosztuje, ale mysle ze gdyby cena byla rozsadna chetnych byloby sporo. Jakby to kosztowalo z tys zl sama bym skorzystala ;)

Gość ..Nitka..21
1 - a 2- a 3 - c 4 - a 5 - a 6 - ok. 110 7 - a 8 - b 9 - a, poniewaz u nas jest duzy nabor na sale i sa one pozajmowane nawet do 1,5 roku w przod 10 - b, poniewaz poradze sobie sama 11 - d 12 - ustrojenie sali,kosciola, zalatwienie muzykow,kucharzy,kelnerow i dopilnowanie tego wszystkiego by sprawnie dzialalo 13 - jeden kierownik kilku poddwladnych 14 - b, gdyz poradze sobie sama,poza tym cala frajde mi odbiora i moze jeszcze dlatego,ze nie ufalabym im czy spelnia moje oczekiwania 15 - zadnej ale jak juz to 5 tys gora Ja nie chce sie wtracac ale widze,ze sama ten test pisalas pyt 10 i 14 jest w sumie identyczne a w 15 jakies zalozenie by sie przydalo.

1 - a 2 - a 3 - b 4 - a 5 - a 6 - 85 7 - a 8 - b 9 - f nie dostał koperty 10 - b 11 - d 12 - brak odpowiedzi, sama zorganizowałabym 13 - nie mam zdania 14 - b nie jestem przekonana, że obcy człowiek zrobiłby wszystko tak jak j bym chciała 15 - żadną

1A 2A 3B 4B 5B 6-70 osób 7C 8B 9B 10B-bo droga jest taka agencja a nie każdy ma pieniądze żeby to sfinalizowac 11D 12 jesli jest to moje wesele to agencji napewno by nie bylo 13 najlepiej zrobic to po prostu samemu 14B, poniewaz kazda kobieta sama potrafi zorganizowac swoj slub 15 - dla mnie nie ma takiej kwoty,wole sama wszystko przygotowac

Gość ankieterka123
1.a 2.b 3.b 4.a 5.a 6.10 7.a 8.a 9.nie miałam zadnych trudności 10.b 11.d 12.- 13.- 14.b 15.-

Gość odpowiedz na ankiete
1 a 2a 3a 4a 5a 650 7a 8b 9f każdy dokument jest w innym kosciele. W wakacje kancelarie parafialne są otwarte inaczej niż podano i internecie wiec do jednego koscioła musialam isc 5 razy!!! 10b Myśle ze zadna agencja nie załatwia spraw zwiazanych z dostarczeniem dokumentów bo trzeba to zrobic osobiscie!! 11d 12 wcale sobie nie wyobrazam 13 jak wyzej 14 b wolałabym zorganizować wszystko sama zeby potem wrazie wpadki miec pretensje tylko do siebie a nie ubolewać nad tym ze cos bylo nie tak bo ja nie mialam czasu tego dopilnować!! 15

1 a 2 a 3 b 4 b 5 b 6 120 7 c 8 a/b 9 f - najwiecej \"bieganiny\" bylo 10 b - sami dalismy sobie rade, po co ponosic dodatkowy koszt? poza tym przygotoania slubne, to piekny czas 11 d 12 - 13 - 14 nie - ad.10 15 -

Sluchajcie, jestescie strasznie kochani i slicznie Wam dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Jutro zabieram sie za ich opracowywanie. BARDZO BARDZO WAM DZIEKUJE!!!!! Jesli jeszcze ktos mialby chwilke, bede nieziemsko wdzieczna! dzieki dzieki dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.a 2.a 3.b 4.a 5.b 6.150 7.b 8.b 9.e 10.b 11.d 12. 13.nie wyobrażam sobie 14.b..........za duże koszty 15.1 tys. 16.

1. a 2. b 3. a 4. a 5. a 6. 100 os 7. c 8. a,b 9. e 10. b nie bede sobie odbierała radości z przygotowań 11.d 12. dekoracja sali, menu, orkiestra..etc 13. agencja, pośrednictwo 14. b - jak w 10 15. 2 -3 tys zł

Gość g.....
1 a 2 b 3 a 4 b 5 b 6 80 7 b 8 a 9 nie miałam trudnośći 10 b 11 d 12 - 13 - 14 b lubię sama załatwiać swoje sprawy 15 -

Przepraszam pytanie 7b Jeśli robisz z tego analizę. Przepraszam za pomyłkę.

Gość chetnie bym odpowiedziala
bo slub w pazdzierniku, ale nie robimy wesela... pozdrawiam cieplo, tez ksonczylam socjologie na UJ :)

Gość doświadczona w weseliskach
ja pracuję w branży już 10 lat.... obsługuję ok 300 imprez rocznie.... głównie na terenie południowo- zachodniej Polski.... jak masz jakieś szczegółowe pytania, to mogę odpowiedzieć.

1a 2a 3c 4a 5a 6. 50 osób 7.b 8a 9b póżno 10a 11c 12 bo wtedy mnie mało co interesuje nie musze zajmować sie tymi małymi sprawami 13 - 14 a\\ 15 5.000

Gość OłkeyOłkej
Ankieta 1.Płeć a.kobieta 2.Wiek b. 26 – 30 3.Miejsce zamieszkania: a.duże miasto 4.Stan cywilny b.po ślubie 5.Czy masz zamiar w najbliższej przyszłości wziąć ślub: b.nie:-D już nie, bo jestem mężatką:-P 6.Ile osób zostało/zostanie zaproszonych na Twoje wesele: ODP. 50 osob na wesele, ponad setka na ślub 7.Ile pieniędzy chciałbyś/chciałbyś lub przeznaczyłaś/przeznaczyłeś na organizację wesela b.powyżej 10 tys – 20 tys PLN - tyle przeznaczyłam razem z owczesnym narzeczonym 8.Pieniądze przeznaczone na organizację wesela pochodziły/ będą pochodzić: a.z własnych oszczędności - głównie z naszych oszczędności b.od rodziców - niewielkie wsparcie 9.Z czym miałaś/miałeś lub miałbyś/miałabyś największe problemy podczas organizacji ślubu e.załatwianie niezbędnych dokumentów f.załatwianie spraw związanych z Kościołem Wyjaśnij dlaczego: dużo ganiania po urzędach - jesli ślub jest w innym miejscu niż miejsce pochodzenia i zamieszkania:-O 10.Czy skorzystałbyć z pomocy wyspecjalizowanej agencji w rozwiązaniu powyższych problemów? b.nie Jeżeli nie, wyjaśnij dlaczego: No w zdobywaniu papierków i odbywaniu naukach przedmałżeńskich ciężko prosić o wyręczenie przez osoby trzecie :-D A co do odp.a,b,c,d - nie, ponieważ lubię trzymać ręce na pulsie i mieć wszystko pod kontrolą. 11.Gdybyś miała/miał zlecić komuś organizację wesela, to byłaby/byłby to: d. zrobiłabym/zrobiłbym to sama/sam 12.W jakim zakresie wyobrażałabyś/wyobrażałbyś sobie pomoc wyspecjalizowanej agencji? Co najwyżej pomoc w wyborze sali i jej wystroju, oraz z przystrojeniem wozu:P 13.Jak wyobrażasz sobie firmę, która zajmuje się organizacją wesel? Powinna to być firma, która wypełniałaby polecenia pary młodej, a nie przekonywała do swoich projektów... 14.czy powierzyłabyś/powierzyłbyś organizowanie ślubu profesjonalnej agencji a.tak -jesli byłby to czyjś slub :P b.nie - swojego nie Jeżeli nie, to wyjaśnij dlaczego: Juz pisałam w punkcie 10: nie, ponieważ lubię trzymać ręce na pulsie i mieć wszystko pod kontrolą. 15.Jaką kwotę byłabyś/byłbyś w stanie zapłacić za profesjonalną pomoc i organizację wesela? To zależy czym by sie ta firma zajęła. Jesli kompletnie wszystkim to pewnie do 10 tys zł...

Jestescie absolutnie KOCHANI!!!!!!!! Nitka 21... masz racje...10 i 14 sa podobne. Promotor jednak mi powiedzial, ze 10 dotyczy problemow, a 14 jest podsumowujace jako caloksztalt i powiedzial, zeby zostawic. Troche sie nad tym zastanawialam, bo wlasciwie odpowiedzi na 10 i 14 pewnie beda takie same. Coz, jak chcial to nic nie poradze. :O Co do 15 to chyba masz racje. Jeszcze pomysle :) Kasiak 84 Dzieki za poprawke :) Chetnie bym odpowiedziala.... Odpowiedz. Kazda odpowiedz jest cenna! Doswiadczona w weseliskach - jak najbardziej chetnie zadam kilka pytan. Musze sobie tylko w glowie wszystko poukladac. Trzy nastepne dni siedze cale na uczelni, albo w pracy, wiec o nic pewnie sie nie zapytam - trzeba wpisac wyniki ankiety do excella :) Wroce do pytan we czwartek jesli pozwolisz. :) Dzieki up up up... dla wszystkich, ktorzy odpowiedza na 15 pytan!

1a 2b 3a 4b 5- 6-120 7b 8b 9e - mąż pochodzi z innego województwa i po wszystkie dokumenty musieliśmy jeździć 250 km. 10b - sama dałam sobie radę 11d 12 nie umiem sobie wyobrazić 13 nie wiem 14b - bo to była dla mnie duża frajda robic wszystko samodzielnie 15 gdybym musiała to nie byłoby to więcej niż 1500zł Powodzenia na obronie :)

czem tu zaglądam, bo jestem w trakcie budowy portalu w necie.... więc oglądam to i owo.... w ankiecie mogę ci wyciągnąć średnią.... średni wiek ok 26 lat, większość wesel mieści się do 30tys zł (najdroższe jakie miałam ok pół miliona), pieniążki najczęścij są częściowo własne, częściowo od rodziców, największy problem jest ze znależieniem odpowiedniej kapeli (ale wszystko tu zależy od terminu)- dlaczego- na chodliwy termin- kapela-i może obsłużyć tylko jedną imprezę, firmy oferujące filmowanie, fotografownie, strojenie kościołów, catering- mają zazwyczaj wielu pracowników, tak samo jak jest wiele restauracji, firm transportowych itd. wesele młodzi najczęściej organizują samodzielnie... z pomocą rodziny... firmy najczęściej znajdują z polecenia.... co dzo firm organizujących welela.... ciągle jeszcze wielu ludzi, ma wyobrażenie, że jest to tylko sposób na dorobienie.... do innej pracy.... a nie profesjonalne poważne zajęcie.

sorry za literówki... pora późna :) mogę jeszcze porównać sytuację obecną z tą z przed kilku lat.... infrastruktura znacznie się poprawiła- wzrosła ilość przystosowanych restauracji.... więcej jest limuzyn, firm cateringowych itd.... na pewno wzrósł wiek par młodych.... kiedyś często miałam parki tuż po maturze, teraz sporadycznie.... i kiedyś znacznie więcej było panien młodych w ciąży.... teraz za to częściej spotykam pary z dzieckiem. a jeszcze średnia ilość osób ok 70 i raczej się nie zmieniło. zmieniły się za to zwyczaje.... np ostatnio modne wejście do kościoła z ojcem.... brak błogosławieństwa- też coraz częściej.... wesela bardziej w stylu amerykańskich przyjęć niż polskich wesel.... rzucanie bukietem, brak welonu itd. tyle spostrzeżeń :) powodzenia

1. a 2. a 3. b 4. a 5 a 6. 130 7. c 8. b 9. b bo sporym problemem jest spotkanie z kapelą 10. b bo lubię sama podejmowac decyzje 11.d 12. tylko dekoracji 13. słucha moich oczekiwań i nie wychodzi poza nie 14. b, juz wyjasniałam wyzej w pkt 10. 15. 1000zł

Hej :) Wlasnie wrzucilam wasze wyniki do excella. Wyglada, ze Kobietki na kafeterii sa bardzo samodzielne :) :) :) Doswiadczona w weseliskach.... czy moglabys napisac cos wiecej o swoim biznesie? Wiem, ze pewnie nie chcesz odkrywac wszystkich kart swojego biznesu, ale jesli mozesz uchylic rabka tajemnicy to ja chetnie poslucham. DZIEKUJE :) :) :) :D Jak juz bede miala duuuuzo odpowiedzi to powiem Wam jakie mi wyniki wyszly. Chociaz Doswiadczona juz czesciowo podsumowala ;) ;) Na razie mam tylko Wasze wyniki. Potrzebuje duzo duzo wiecej, wiec pewnie jeszcze chwile potrwa, zanim wszystkie zdobede. *****REKLAMA****** Nie wypelniles jeszcze ankiety? WYPELNIJ! Pamietaj! Twoja odpowiedz sie liczy! (a ja chce kiedys zostac tym magistrem:P) WYPELNIJ ANKIETE!!!!! :d :d :d ;D ;D ;D

Gość donna001
1a 2b 3a 4a 5a 6ok 40 7a 8a,b 9d,nie mogłam się zdecydować 10b,nie stać mnie na to zeby komuś dodatkowo płacić,zresztą nie był to problem aż taki wielki 11d 12- 13- 14b-ciecie kosztów 15-

Gość validos23
1.Płeć a.kobieta + b.meżczyzna 2.Wiek a.18 – 25 b. 26 – 30+ c. 31 i więcej 3.Miejsce zamieszkania: a.duże miasto+ b.miasto średniej wielkości c.wieś 4.Stan cywilny a.kawaler/panna b.po ślubie+ c.po rozwodzie d.wdowa/wdowiec 5.Czy masz zamiar w najbliższej przyszłości wziąć ślub: a.tak b.nie 6.Ile osób zostało/zostanie zaproszonych na Twoje wesele: .......................64............. 7.Ile pieniędzy chciałbyś/chciałbyś lub przeznaczyłaś/przeznaczyłeś na organizację wesela a.do 10 000 PLN b.powyżej 10 tys – 20 tys PLN c.powyżej 20 tys – 30 tys PLN+ d.powyżej 30 tys – 40 tys. PLN e.powyżej 40 000 PLN 8.Pieniądze przeznaczone na organizację wesela pochodziły/ będą pochodzić: a.z własnych oszczędności+ b.od rodziców c.pożyczka d.inne źródła, jakie............................... 9.Z czym miałaś/miałeś lub miałbyś/miałabyś największe problemy podczas organizacji ślubu a.poszukiwanie sali b.znalezienie orkiestra lub DJa c.organizacja transportu d.znalezienie fotografa i/lub kamerzysty e.załatwianie niezbędnych dokumentów+ f.załatwianie spraw związanych z Kościołem g.inne Wyjaśnij dlaczego: ...................................................... 10.Czy skorzystałbyć z pomocy wyspecjalizowanej agencji w rozwiązaniu powyższych problemów? a.tak b.nie+ Jeżeli nie, wyjaśnij dlaczego: ................................................... 11.Gdybyś miała/miał zlecić komuś organizację wesela, to byłaby/byłby to: a. znajomy/znajomi+ b. menadżer sali c. specjalistyczna agencja d. zrobiłabym/zrobiłbym to sama/sam 12.W jakim zakresie wyobrażałabyś/wyobrażałbyś sobie pomoc wyspecjalizowanej agencji? .................................................................................................................. 13.Jak wyobrażasz sobie firmę, która zajmuje się organizacją wesel? ...................................................................................................................... 14.czy powierzyłabyś/powierzyłbyś organizowanie ślubu profesjonalnej agencji a.tak b.nie+ Jeżeli nie, to wyjaśnij dlaczego.......................................... 15.Jaką kwotę byłabyś/byłbyś w stanie zapłacić za profesjonalną pomoc i organizację wesela? .........................................................................

Gość mrowka cz.
1.a 2.b 3.a 4.a 5.a 6. ok 80 7.b 8.b 9.e, f : biurokracja i kościół czesto utrudniają zycie.. 10.b: po co wydawac dodatkowe pieniadze? 11.d 12.-- 13.-- 14.b: jak wyzej 15.--

Gość my dwie
1. kobieta 2. a 3. a 4. panna 5.tak 6.=/- 100 7.10 tys-20 tys 8.b i c 9.a i e- brak wolnych terminow, dlugi czas oczekiwania na dokumenty 10.nie - to dodatkowy wydatek 11. zrobilabym to sama 12.catering 13. jak w filmach amerykanskich :D 14.nie- moge to zrobic sama z pomoca rodziny i przyjaciol 15.ok.8-10 tys

Gość taka panna młodaa
1. a 2. a 3. a 4. a 5. a 6. 80-120 7. d 8. b 9. d 10. a 11. d 12. wcale 14. b

Gość piratkowa
1. a 2. b 3. b 4. b 5.- 6.Ile osób zostało/zostanie zaproszonych na Twoje wesele: 80 7.Ile pieniędzy przeznaczyłaś/przeznaczyłeś na organizację wesela d.powyżej 30 tys – 40 tys. PLN 8.Pieniądze przeznaczone na organizację wesela pochodziły/ będą pochodzić: a.z własnych oszczędności c.pożyczka 9.Z czym miałaś/miałeś lub miałbyś/miałabyś największe problemy podczas organizacji ślubu f.załatwianie spraw związanych z Kościołem Wyjaśnij dlaczego: poniewaz moj maz jest obcokrajowcem innej wiary (protestant) 10.Czy skorzystałbyć z pomocy wyspecjalizowanej agencji w rozwiązaniu powyższych problemów? b.nie Jeżeli nie, wyjaśnij dlaczego: sama sobie potrafie radzic :) 11.Gdybyś miała/miał zlecić komuś organizację wesela, to byłaby/byłby to: d. zrobiłabym/zrobiłbym to sama/sam 12.W jakim zakresie wyobrażałabyś/wyobrażałbyś sobie pomoc wyspecjalizowanej agencji? zadnym, tak wazna uroczystosc sklada sie nietylko z TEGO jednego dnia, ale i calych przygotowan. 13.Jak wyobrażasz sobie firmę, która zajmuje się organizacją wesel? ? 14.czy powierzyłabyś/powierzyłbyś organizowanie ślubu profesjonalnej agencji b.nie Jeżeli nie, to wyjaśnij dlaczego: jak wyzej (pyt.12) 15.Jaką kwotę byłabyś/byłbyś w stanie zapłacić za profesjonalną pomoc i organizację wesela? ----