Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gizella

Chce zakrecic wlosy na walki z rzepem, potrzebuje rady!!!

Polecane posty

Gość gizella

mam wlosy troche dluzsze niz do ramion, naturalnie kręcone, ale chcialabym je zakrecic na troche wieksze walki z rzepem, bo dzieki temu wlosy nie beda sie puszyc i uniosa sie do gory, jednak nie wiem czy powinnam najpierw przed zakreceniem ich na walki, posmarowac je zelem, czy lepiej pianka, mam zamiar zakrecic je rano, np na jakies 45 minut, czy przez ten czas zdaza sie dobrze zaqkrecic? pytam, bo akurat nie mam w tym doswiadczenia, bede wdzieczna za rady!!!!

Gość gizella
nie zarujcie, naprawde nikt nie moze mi pomoc?

przed zakręceniem pokrop włosy lotionem do modelowania i tak zakręć! ABSOLUTNIE nie używaj żelu ponieważ włosy będą całe poklejone !!! loton nie musi być jakiś wyszukany-może być nasz zwykły numer 2-niebieska zakrętka-w każdym kiosku dostaniesz!

Gość gizella
jakie dzialanie ma ten loton? czy to cos w stylu lakieru?

a możesz także co chwilkę włosy po zakręceniu podsuszać suszarką. Najlepszy efekt osiągniesz jak zakręcisz na lekko wilgotne włosy ale na to potrzeba jakieś parę godzin ponieważ masz dłuższe włosy! POZDRAWIAM

Gość gizella
dziekuje za pomoc, jak wyprobuje Twoje metody to napisze jaki efekt :)

Ten loton jest na naturalnym białku i nie usztywnia tak jak lakier,chociaż tak jak wszystkie lotiony i lakiery ma w sobie też spirytus.Nie przejmuj się-wiem co mówię bo to mój fach i sama polecam klientką.Jest on wiele lat na rynku,choć opakowanie się zmienia! A ważną rzeczą jest że usztywnia ten lotion włosy od środka a nie tak bardzo na zewnątrz!-oczywiście nie przesadż z nim!Tylko trochę spryskaj całe,łącznie od skóry lekko!

jeszcze jedno! zakręcaj włosy trzymając pasma pionowo do góry-będzie większa puszystość! I nie naciągaj zbyt mocno ponieważ będą trudności ze ściągnięciem ich!

Gość gizella
jutro wyprobuje te metody i napisze na pewno jak mi wyszlo, w ogole to chcialabym miec wlosy pokrecone jak pewna aktorka (z takiej telenoweli) moze dam zaraz link z jakiejs strony, na ktorej jest jej zdjecia. Ona ma wloski tak slicznie pokrecone, tylko, ze sporo dluzsze niz ja, a ja zupelnie nie wiem jak zrobic by miec takie jak ona, a mam naturalnie krecone, moze Ty bedziesz wiedziala jak zrobic takie loczki, wklejam link http://www.romantica.pl/kiedy.php#zdjecia to jest ta aktorka na tym duzym zdjeciu, ciekawa jestem w jaki sposob ona ma zrobione te loki, innego linku nie moglam znalesc

Ona miała zakręcone włosy na wałki ( metalowe lub plastikowe ). Jeżeli chciałabyś osiągnąć taki efekt to raczej tylko u fryzjera ponieważ jest tam suszarka duża stojąca bądż wisząca.Chyba że masz coś takiego w domu. Po umyciu włosów należy je lekko podsuszyć i nałożyć loton,następnie zakręcić na średniej grubości wałki ( w twoim przypadku ok 4 cm średnica ), pasemka-grubość ok 1 cm. Po zakręceniu ponownie zwilżyć lotonem wszystkie wałeczki i suszyć pod ciepłym strumieniem powietrza jakieś 30-40 minut---suszarka fryzjerska jest niezbędna w tym wypadku ponieważ suszy wszystkie od razu. Po wysuszeniu,zdjąć wałeczki,przeczesywać palcami nanosząc trochę żelu! Mam nadzieję,że dosyć czytelnie napisałam,jeżeli czegoś nie rozumiesz to pisz!

Gość gizella
nie bardzo rozumiem tego, ze pasma powinny miec 1 cm, tzn, takie cienkie powinny byc? na pewno sprobuje ta metode, nie mam co prawda takiej suszarki jak u fryzjera, ale mam niezla suszarke w domu, z dobrym nawiewem, wiec moze sie uda, tylko chyba musze poczekac jeszcze troszeczke az wlosy mi podrosna i beda dluzsze, albo sprobuje na takich jak mam teraz, na pewno jakis efekt bedzie, bardzo dziekuje, w koncu ktos mi powiedzial jak ona ma tewlosy zrobione, tak mi sie te jej loczki podobaja i juz dlugo sie zastanawialam jak ona to zrobila

TAK!-chodzi o grubość pasemka.Nie widzę Twoich włosów,więc trudno mi dokładnie powiedzieć ale musisz wiedzieć,że nawet jak się skręcą mocniej to żel je zmoczy troszkę i lekko się podprostują! 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Co do tej reklamy gliss kur?-to dokładnie tak samo się robi tylko cieńsze wałeczki i tak samo cienkie pasemka. 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Grubość wałeczków jest tak samo ważna jak grubość pasemek do tego żeby mieć inny rodzaj loczków!