Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pole obowiazkowe

W jaki sposob wpadlas?

Polecane posty

Gość czy wyszlo ok
załamana 19tkaaaaa od grudnia 2004 brałam diane 35 w listopadzie 2005 dowiedziałam się że jestem w ciąży niestety 28 listopada poroniłam ponieważ tabletki (które brałam nie wiedząc o ciąży) zabiły dzidziusia... od stycznia 2006 biorę novynette... w lipcu 2006 byłam u ginekologa... i jestem załamana pani gin. powiedziała mi że podejrzewa wczesną ciążę w ten czwartek idę do ginekologa na usg aby to potwierdzić możecie mi wierzyć lun nie ale brałam tabletki regularnie !!! góra 1h do przodu lub do tyłu. przed ostatni okres miałam 22lipca ale spóźnił się 1dzień trwał 2 dni i krwawienie było słabe prawie znikome... teraz miałam 19 sierpnia mini krwawienie które trwało 4 dni (normalnie po tych tabletkach krwawiłam bardzo obficie i przez 6-7 dni). Test ciążowy robiłam sobie 15 sierpnia i wyszedł negatywny ale czy to nie było za wcześnie??? co o tym sądzicie? SKOPIOWALAM TO Z INNEGO TOPIKU- JAK POZNIEJ AUTORKA TOPIKU NAS POINFORMOWALA JEST W CIAZY-LRKARZ STWWIERDZIL ZE TAB ANTY NA NIA NIE PODZZIALALY

Gość czy wyszlo ok
I CO O TYM MYSLICIE????? mnie poprostu saszokowala ta dziewczyna. sama biore tab i masakra.........juz nie wiem czym powinno sie zabezpieczac

Gość __MychaAAA___
no ale m ona zaczęła brac chyba i na nia nie podziałały.. a po 2 nie jest mozliwe ze bierze np rok lub 2 lata i tak o przestały działać .. Tamta dziewczyna rzeczywiscie mogła miec pecha tzn ona sie cieszy i jej Gratuluje.. ja biore ponad pół roku tabletki i miałam wiele sytuacji co mogłabym wpasc.. m.in wymioty,rozwolnienie,antybiotyki.. no i w ciazy nie jestem

Gość odswiezam
No faktycznie, dziewczynie przydarzylo sie nieszczescie- sama ciaza dla 19- latki to juz szok,a jeszcze do tego poronienie, druga ciaza....w sumie caly czas taka hustawka emocjonalna od radosci do rozpaczy. Ale mam nadzieje,ze w jej przypadku wszystko sie ulozy. Zastanawiam sie tylko dlaczego tabletki anty na nia nie podzialaly... Pisala,ze brala regularnie,ale moze brala tez jakies inne leki? Czasem nawet zwykly srodek przeciwbolowy moze zaklocic wchlanianie...

Gość czy wyszlo ok
pierwsze tab ktore brala to byly silne tab wiec dziwne ze przy takiej dawce hormonow zaszla w ciaze, drugie tab to brala novynette -tu mogla miec pecha przy biegunce, wymiotach ale to tez jest moze troche zmniejszona skutecznosc ale nie calkowicie . i brala 2 lata razem i 2 ciaze naprawde dziwne a pisala ze zadnych antybiotykow nie brala i regularnie brala tab.

Gość laski
pewno brala nie regularnie, albo miewala biegunki, wymioty....uwierzcie mi ze niektore dziewczyny zapomna tabletki a w drugi dzien biora 2 i mysla ze nic sie nie stalo!!!!

Ja juz sie pogubiłam;/ Troche to dziwne ze brała tabletki i wpadła i jak to nie działały na nią?? kurde zamotałam sie.

Gość czy wyszlo ok
no ja poszlam do ginekologa i powiedzialam gin ten przypadek i ona powiedziala ze tab zawsze dzialaja bo to hormony-chemia!!!!!i jezeli przy tab masz regularne cykle 28dni to musza dzialac, ja przed braniem tab mialam cukoe od26-32 i tak co miesiac a przy tab odraqzu mi sie wyregulowaly ....wiec dziwne jakby tab nie dzialaly.gin powiedziala ze to nie moze byc wina tab a np organow-jak ma sie schorowana watrobe to moze ona utrudniac wchlanianie tab. a autorka topiku napisala ze gin jej powiedzial ze tab nie dzialaja na wszystkich................to ja juz nie wiem to jak sprawdzic czy dzialaja????

Gość na mnie też nie działały
Tzn najprawdopodobniej-rosla mi temp(NOvynette) regularnie w tytm samym dniu cyklu Na szczescie sie zabezpieczalismy wiec mama nie jestem Zmienilam tabletki i juz nic mi ie rosnie ani temp ani brzuszek Czasem tak po prostu jest wiec moze czasem warto sie wysilic i sobie pomierzyc na poczatku...

Gość zzzzzzzzzzzzzz
kurcze... ale mam stracha teraz.. a co powiecie zamiast tabletek plastry te na 1 tydzien? probowala ktoras?

Gość __MychaAAA___
no co wy ! nie ma sie co schizowac .. serio... musiało sie cos zdarzyc ze wpadła bo to jest nie możliwe

Gość zzzzzzzzzzzzzz
w morde.. jak to do cholery mozliwe??? ona miala 5 lat!!!!!!1

Gość odswiezam
Pewnie jakis pieprzony pedofil ja wykorzystal :(

Gość zzzzzzzzzzzzzz
ale ze tez mala tak wczesnie sie zaczela rozwijac... :| ojaaaa biedna

Gość czy wyszlo ok
do na mnie tez nie podzialaly: ja tez biore novynette i sie denerwuje z nerwow juz caly czas boli mnie brzuch i przy branio tych tab odczuwalam jakby owulacje i bylam na usg i lekarka powiedziala mi ze tab dzialaja i ze mam za wysoka prolaktyne i musza ja zbic i ze wszystko bedzie ok.wiec nie wiem co robic takie juz schizy mam, jutro odbieram wwyniki badan krwi -na prolaktyne-przy wyniku prolaktyny moze wyjsc ewentualna ciaza>?????ile po zaplodnieniu mozna na usg to wykryc?????nie wiem moze tez zmienie taqb na z wiekszym hormonem chodz gin powiedziala mi ze dzilalaja prawidlowo ze macica "spi"-bo taqki paseczek mialama na srodku macicy......och juz sama nie wiem ..a na jaqkie tabletki zmienilas?????!!!!!!!!!!a z ta temperatura to nie mam co sie patrzec bo mialal operacje na cyste i do 3 mc utrzymywal mi sie stan podgoraczkowy

Gość __MychaAAA___
na serio nie ma co.sie tak zamartwiac moze ona nie miała badan robionych przed zaczeciem stosowania doustnej antykoncepcji? wszystko mozliwe aco do tej 5 letniej musiał ja ktos zgwałcic wykorzystac nie chciało mi sie w to wierzyc no ale w encyklopedii bzdur raczej nie podaja.

Gość zzzzzzzzzzzzzz
TO jest prawda. ale tez normalne dzieci w tym wieku nie maja jeszcze okresu, a ona miala w wieku 4 lat! masakra

Gość __MychaAAA___
a widziałyscie zdjęcie? szok

Mnie po dwoch tyg troszke zaczelo mulic po tabletkach i tyle a tak to jest ok wiec mam nadzieje ze wszystko jest dobrze. a biore harmonet.

Gość Ola 25
Kiedyś czytałam o tej Linie i pisali, że wujek jej sprawił dziecko:/

Gość Nivis
Denerwują mnie wypowiedzi typu " Dziecko to największy skarb" w tym topiku. Autorka pyta: "W jaki sposób wpadłaś" a nie "Czy cieszysz się, że wpałaś?". Pytanie jest zadane po to, by ostrzec te, które jeszcze nie są gotowe na dziecko. Ja np. mam 25 lat, a wcale nie jestem gotowa do roli matki. Pomijam już, że nie mam pracy i warunków, by wychowywac dziecko. Ale chyba moge nie być gotowa co?

Gość __MychaAAA___
to jest indywidualna sprawa.. fakt 15/16 latka nie jest przygotowana na macieżynswo ale jak juz wpadnie i sie nim zajmie to znaczy ze nie Kocha?? dla niej to Wtedy ten malec jest skarbem.. Ty mozesz byc nie gotowa i nikt Ci nie ocenia ze jestes stara itd bo w Twoim wieku maja dzieci.. Nie lubie takich dziewuch co puszczaja sie po dyskotekach a potem skrobanka ehhhhh

a ja wam opowiem historyjke z zycia mojem przyszlej rodziny. a wiec siostra mojego przyszlego meza. zabezpieczala sie gumeczka. pekla niestety wiec poszla do lekarza po postinor i co wziela go w tych 24 godzina czyli niby najmniejsze ryzyko i co? pojawilo sie plamienie ale zaczela czuc sie dziwnie. poszla do lekarza a ten jej mowi ze zaciazyla:D ale ona juz stara baba jest hehe zartuje. nie bylo takiego dramatu bo to 3 dzidzius juz jest.

Gość Nivis
To ostatnie zdanie to było do mnie czy tak ogólnie? Bo to, że ejstem nie gotowa nie znaczy, że sie puszczam beztrosko.

Gość jolka22
a myslicie ze jesli tab nie dzilalaja jak to bylo w przypadku wyzej wypisanym , to nie dzialaja w ogole na dziewczyne jak sa zle dobrane???czy dzialaja ale z mniejsza skutecznoscia???

Gość do nivis
Jak sie nie jest gotowym na dziecko, to sie nie uprawia seksu WCALE. Nie ma 100% metody antykoncepcyjnej.

Gość __MychaAAA___
To nie Było do nikogo To Tak Ogolnie Było powiedziane.. znam niektore co sie chwala ze zalicza tego czy tamtego.. blehhhhh to własnie mnie dobija .. albo czytałam w gazecie ze 14 latki w bravo dokładnie ze sie postanowiły starcic dziewictwo w te wakacje i to nie wazne z kim.. no i co to ma być ?? oznaka dojżałośći?? takie dziewczyny to normalnie dla mnie sa nikim... do Jolka 22 myslę że mogą działać ale mogą miec małą skuteczność