Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basienka krk

poradzcie-makijaz

Polecane posty

Gość basienka krk

Kochane poradzcie mi jak moge sie umalowac na wesele, ide cala na czarno, mam kilka rozjasniajacych dodatkow, tylko niewiem jaki mam cien dobrac :( Prosze!

Gość jaki masz kolr włosów
jakie oczy duze czy małe, jaka karnacja, napisz cos więcej

Gość basienka krk
bede miala naszyjnik z koralikami w kolorze miodu, jednak to nie sa biursztyny. jestem brunetka o ciemnej karnacji, a oczy hmm male z dosc krotkimi rzesami.

i napisz tez w jakim kolorze ma oczy, jaka bedziesz miec bizuterie, jakiego koloru te dodatki :)

mozesz polozyc na oko cien w przyblizonym kolorze dodatkow obrysowac je kreska dookola czrrna kredka. na powiece lekko rozetrzejc ja i naniesc na ta roztarta kreske i zewnetrzne kaciki na dolnej kresce ciemny cien uzyskasz w ten sposob efekt przydymionego oka. rzesy wytuszowac jakims wydluzajacym tuszem. mysle ze bedzie pasowac do stroju.

Gość basienka krk
Myslalam o zlotym, a tak poza tym to chce rozjasnic swoja twarz, bo mam ciemna oprawe oczu i do tego ta czarna sukienka. ogryzek-->przydymione oko? a nie bede wygladala zbyt ponuro?

przydymione oko jasnym cieniem?! pierwsze slysze hehe:D mozesz na gornej powiece zrocic bardzo cieniutka kreske wewnatrz a na zawnatrz grubsza naniesc na to ciemny cien i tak ciupke przeciagnac go patyczkiem do gory. pod ta kreske naloz jakis jasny pasujacy cien. ew moze byc ten zloty. taki makijaz dodaje oku glebi tajemniczosci. mysle ze jak nie zrobisz kresek za grubych to nie bedzie ponuro. twarz mozesz rozswietlic pudrem rozswietlajacym.

ja przydymionym okiem nazywam makijaz kiedy czarna kreske rozcieram cieniem, jakiegokolwiek koloru by nie mial :)

taki makijaz robilam nie raz babkom z ciemna oprawa oczu i naprawde to fajnie wygladalo. duzo osob chwalilo. mozesz sprobowac takie opcje przed impreza a w dniu tejze wybierzesz ten najlepszy

przydymione to przyciemnione bez wyraznych kontur. no ale jak kto woli prawda :D

jak sobie rozetre kreske cieniem jasnym to konturow nie widac :> a kreske mozna dac grafitowa a nie czarna, albo brazowa i rozetrzec zlotem

ja tez ide na wesele i nie wiem jak sie umalowac... jaki cien? bo tylko to wchodzi w rachube procz maskary, jestem mloda i nie lubie sie wyzywajaco malowac, wiec poradzcie cos subtelnego ale ladnego.. mam ciemna karnacje, oczy szarozielone, ciemne dlugie rzesy. suknia czekoladowa, dodatki w kolorze bursztynu. :)

cien powinien byc przede wszystkim trwaly zeby nie splynal :D a kolor... u Ciebie w sumie tez by zloto pasowalo Agulenkaa.. mozesz zrobic bez kresek skoro lubisz naturalniej.. ale ladnie zrobione kreski dodaja wyrazistosci spojrzeniu wiec moze sie jednak skus na cos mocniejszego :)

Gość basienka krk
No mam jeszcze pare dni, dokladnie 6 by poprobowac kilku opcji, tylko ze ja nie jestem zbytnio obeznana w makijazu na takie okazje, na codzien maluje sie bardzo delikatnie, a nawet jak sie nie umaluje to babki mnie pytaja co za cien uzylam, a ja wolalabym miec delikatniejsza urode. Dziekuje za wszystkie typy :) Troche mi sie rozjasnilo :)

skoro masz ajsniejsze dodatki to pomaluj oko zrebrnym ciebie bedziez wygladac skromnie a zarazem elegancko!

mozesz sprobowac cienia w kolorze cielistym ale z rozswietlajacymi drobinkami na cala powieke a na zewnetrzne kaciki tak najdalej do 1/3 powieki rozswietlajacego brazu. dolna powieke podkreslic delikatna kreska. no i tusz. jak dla mnie swietne cienie w tych kolorach sa w rossmanie. z tej serii lovely. podwojne nr 11. sa po 6 zl chyba. sa ladne. nadaja kolor ale nie az taki bardzo wyrazny. o i granice miedzy cieniami zatrzyj zeby nie byla widoczna

a tak mniej wiecej to w ktorym miejscu, tzn tak na cala dl oka czy moze jakas dluzsza/krotsza, jaka grubosc? :(;(;(:(

roznie mozna to robic, ja zazwyczaj na dole robie na calej dlugosci niezbyt gruba kreske, czasem troche grubsza od zewnatrz i rozcieram ja troche palcem lub cieniem delikatgnie a na gornej powiece to roznie albo tylko czesciowo od zewnatrz oka, a jak na calej dlugosci to rozcieram tez bo nie lubie takich bardzo wyrazistych kresek, sztucznie to wtedy wyglada... ale nie wiem jak tobie bedzie ladnie, poprobuj roznych opcji :)

roznie dziewczyny robia... ja robie mieszy rzesami a okiem ale i zahaczam troszke miedzy rzesami zeby bylo cos widac :P

ja na kreske zawsze nakladam ciemny cien wdedy sie nie odbija na powiece dluzej sie trzyma i nie jest taka wyrazna