Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna79

powikłania po cesarce

Polecane posty

Gość joanna79

witam jestem 2 miesiace po porodzie zakończonym cesarskim cięciem, potem miałam krwiaka pod raną i włożyli mi sączek aby wyciekała ropa. Ostatnio zobaczyłam że tam gdzie miałam ten sączek jest mała dziurka i wycieka ropa i widać jeszcze szew, prawdopodobnie lekarz nie wyciągnął całego szwu i teraz jest zapalenie, jutro idę do lekarza bardzo sie boję , napiszcie czy ktoś miał podobne doświadczenia bo juz nie wiem co mam robić

Gość joanna79
jeszcze raz ponawiam swoją prośbe o wasze wpisy

Mi tydzień po cesarce otworzyła się rana i znów lerzałam w szpitalu z cieknącą ropą.Nie dali mi antybiotyku i po 2 miesiącach to samo.Pojechałam do innego szpitala i tam odrazu dostałam porządną dawkę antybiotyku i już jest dobrze.A miałaś robiony wymaz z rany,bo u mnie się okazało,że lekarz gronkowca złocistego wszczepił?

Gość agnieszka27skiern
Witam Joanno nie wiem czy TY czasami nie masz tego co ja miałam po cesarce. Tez jakiś czas po cesarce z rany zaczęła mi się saczyc jakas wydzielina, wygladalo to dziwnie, podobne bylo do ropy, taka krwisto-zolta ciecz. tez bardzooooo sie wystraszylam, pojechalam zaraz na pogotowie, spanikowalam okropnie. Ale tam dzieki Bogu, okazalo sie, ze schodzi tzw. plyn surowiczy. Lekarz powiedzila, ze tak po cesarskim cieciu czesto sie zdarza, stwierdzil, ze bardzo dobrze, ze ta ciecz znalazla sobie ujscie i schodzi. Kazał mi tylko przemywac rywanolem i robic cieple oklady. wszystko minęło i jest juz wszystko w porzadku. moze i u Ciebie jest to samo ??? Pozdrawiam i zycze duzo zdrowko. doskonale wiem, co przezywasz.wspolczuje! nie martw się, bedzie wszystko dobrze. trzymam kciuczki Agnieszka

witam, szczerze Ci wspolczuje!!! ja jestem rok po cieciu,ale na szczescie rana pieknie sie goila i nie mialam z nia najmniejszych problemow. mam bardzo male ciecie,blizna po bokach juz wlasciwie nie widoczna,srodek jeszcze zarozowiony i szeroki (w porownaniu do bokow). daj znac po wizycie!

Gość joanna79
dzieki dziewczyny za odpowiedź, ja nie miałam jeszcze robionego wymazu z rany, a najbardziej martwi mmnie to że w środku widać granatową nić którą zszywaja rany, mam nadzieje że nie będę musiała leżeć w szpitalu, dzieki za miłe słowa.

Za pierwszym razem bez antybiotyku leczyłam ranę ponad miesiąc,a jak dostałam to dwa dni i już wszystko się oczyściło.Nicy rozpuszczają się do 6 miesięcy po porodzie,więc się nie martw.

Gość do Joanna79
czy masz na imię Asia...?? Ciesz sie, że jest tak, bo mogło byc gorzej:(( Tylko idz jak najprdzedzej do lekarza, żeby to obejrzał

Gość joanna79
do michelle nie wiem czy mam racje ale nićmi rozpuszczalnymi zszywają w środku a to jest nić ta która jest zawsze wyciągana po tygodniu więc chyba się nie rozpuści, poza tym kidey byłamm na ściąganiu szwów miałam wrażenie że się lekarzowi urwała ale nic nie mówiłam, potem było wszystko ok dopiero w piątek to zauważyłam

Gość joanna79
tak mam na imię Asia, jutro idę do lekarza napisze potem co mi powiedział, zależy mi na tym żeby tylko nie leżeć w szpitalu bo w przyszłą sobotę są chrzciny mojej córeczki

Drugim razem nie zgodziłam się na szpital tylko na antybiotyk do domu.Leżenie bez dziecka jest straszne.

Gość będzie dobrze..
🤗 Twój nick.......... będzie dobrze!!!!!!!!!!!1

Gość joanna79
ja pewnie też bym się nie zgodziła na szpital bo nie wyobrażam sobie rozłąki z dzieckiem choć na jeden dzień, poza tym karmie ją piersią

Gość joanna79
witam, właśnie się dowiedziałam że lekarza dziś nie będzie i muszę czekać do jutra, kolejny dzień stresu mnie czeka.

Gość agulinka27
trzymam kciuczki, bedzie dobrze:) Pozdrawiam

Gość joanna79
Witam, bylam dziś u lekarza okazało sie że rzeczywiście miałam nie wyciągniety szew, był taki długi jak długość cięcia, powiedział mi że gdyby nie został teraz wyjęty zaczęło by mi gnić tak dosłownie powiedział. Muszę teraz tylko wpuszczać sobie lek w aerozolu do tej dziurki i powinno byc dobrze. Jestem już spokojna ze to tak się skończyło. Pozdrawiam i dziekuje za słowa otuchy z Waszej strony.

Gość Papryczka Chilli
Jezuuuu..... :O Profesjonaliści od siedmiu boleści... żeby nici nie wyjąć... :O Ja też miałam CC. W prywatnej kilinice. Po wyjściu ze szpitala miałam 4 !!! (darmowe) wizyty domowe. Przyjeżdzał lekarz sprawdzać jak sie rana goi... Taką opiekę lekarską rozumiem... a to co sie przydarzyło Asi to zwykłe zaniedbanie!!!!! Takim ludzim sie powinno licencję odbierać bo mogą z ludzi kaleki porobić... :O

joanna-uffffff,odetchnelam z ulga. a tego lekarza co Ci nie wyjal szwu to moj mąz by chyba udusil,nie hyba ale na pewno! co za konował!!!!! tyle stresu Cie to kosztowalo i strachu! ale bedzie juz dobrze,na pewno! buziaki! buziaczki dla dzidzi 🌻

o jeny-mialo byc oczywiscie \"chyba\",a nie \"hyba\"!!! za slabo literke nacisnelam :-O