Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joj

nietypowe zapalenie pęcherza

Polecane posty

Gość joj

Mam pytanie: czy ktos z Was lub Wam bliski chorowal na zapalenie pęcherza a w wynikach nie było zadnych bakterii. Jesli tak to napiszcie czymto leczyć prosze.

Gość Asssia
mi świetnie pomagają tabsy Furaginum :)

niestety ja...:(ale co sie potem okazalo mialo to podloze troche inne niz samo zapalenie pecherza...okazalo sie,ze bardzo podobne objawy sa przy bakteryjnym zapaleniu pochwy i narzadow rodnych...:(w sumie u mnie najpierw bylo zapalenie pecherza,a potem po ktorkim czasie od wyleczenia znw te objawy,ale tym razem zapalenie pecherze bylo w niklym stopniu a okazalo sie ,ze to wlasnie bakteryjne zapalenie pochwy wtedy...:(

Gość joj
Na takie zapalenie (bezbakteryjne ) od lat choruje moj tato i jest coraz gorzej. Wybral juz setki lekow i nic. Czasem mu jeszcze furagina pomaga ale to pewnie dlatego ze ma tez wlasciwosci przeciwbolowe.

Joj, popatrz sobie w wątku o zapaleniu pęcherza lub na www.pecherz.pl - okazuje się, że nasze laboratoria źle robią badania (nie oznaczjaą bakterii, wpisują jako w normiewielkości,o których światowa medycyna od lat wie, że nie są w normie etc.). Ostatnio głośne jest laboratorium na Inżynierskiej w Warszawie, w którym wszystkim pacjentkom niby jałowym jak gazik (w tym i wyżej podpisanej :) ) jednak powychodziły bakterie. Dlatego najważniejsze to mieć pewność, czy te bakterie są, czy nie. A inna rzecz, że istnieje coś takiego jak pęcherz nadreaktywny, jak zaburzenia anatomiczne cewki, jak IC (ale to niebakteryjne) i wtedy masz objawy ZP, ale bakterii nie masz. Ale musisz napisać mi coś więcej, bo tak w ciemno trudno mi zgadywać.

Tzn. jakie tato ma objawy, jakie wyniki i jakich badań etc. A najlepiej załóż swój wątek na forum pecherz.pl w dziale \"Co mi jest\", dostaniesz masę porad od różnych dziewczyn z takimi problemami pęcherza. Pozdrawiam :)

Gość joj
Tato mial robione juz wszelkie mozliwe badania pecherza. Wg nich nic mu nie jest a zwija sie z bolu. Juz nie musi nawet zmarznac. Boli Go zima i lato. Non stop rano i w nocy. Tragedia. Moglabys mi podac dokladniejsze namiary na to laboratorium?

Gość a puchną wam nogi
Ale troszkę dokładniej :) - jakie badania? Cystoskopia, urodynamiczne, urografia, badanie osadu moczu było? No i co wyszło, najlepiej zacytuj wynik. Tak w ciemno trochę trudno mi coś konkretnego doradzić. Adres laboratorium: Badania Bakteriologiczne, ul. Inżynierska 1/17, tel. 741 00 00.