Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satelites

Jak ja mam o siebie zadbać? Pomóżcie, bo sama nie potrafię...

Polecane posty

Gość satelites

Zacznę od tego, ze jestem nastolatką (pewnie was oburzy, co ja robię na forum kobiecym, ale przecież ja też jestem kobietą! Płeć żeńska). Nie wiem, jak mam o siebie dbać... i za bardzo nie mam pieniędzy na zadbanie o siebie. Dostaję 20 zł kieszonkowego miesięcznie, ale przejdźmy do konkretów: włosy: - cienkie, - słabe, - suche końcówki, - góra nie jest sucha, tylko bardziej się przetłuszcza, - długość: jakieś 6 cm za ramiona, może więcej, - kolor: brąz (trochę jaśniejszy) twarz: - mam łagodny trądzik, - nie wiem czemu, ale nawet jak nie mam na twarzy żadnej krostki, ani blizny, moja twarz i tak wygląda kiepsko... bez fluidu się nie obędę, - wągry :/ (w strefie T), cialo: - niejędrne, - ważę prawidłowo, a jeszcze niedawno na siłę się odchudzałam, ale wreszcie zrozumiałam, że wyglądam dobrze, ale mam trochę za grube wewnętrzne części ud i oponki na brzuchu, - grube łydki (nie wymyśliłam tego, nawet moja matka tak mi powiedziała), - wypryski na plecach :/ No nie wiem, co tu dodać. Chcę zacząć o siebie porządnie dbać. Wcześniej też dbałam, ale jakoś nieprawidłowo. Co mi doradzacie? Może jakieś konkretne nazwy kosmetyków? (w miarę tanich)

Gość satelites
aha, w niedzielę mam ważną imprezę, więc chcę trochę poprawić swój wygląd... żeby tylko żadne wypryski nie wyskoczyły :/

Gość nataliaaaa20
Moja propozycja dla Ciebie:): 1) Włoski masz mieszane , ja też takie mam , ale nie polecam kosmetyków do tego typu włosów , bo się szybciej przetłuszczają po takich. Myślę ,że możesz używać delikatnych szamponów do włosów przetłuszczających się a które dają objętość i puszystość, a jeśli chcesz używać odżywki to od połowy włosów a na końcówki np. serum. Jeśli używasz suszarki to susz włosy z głową opuszczoną do dołu ( będą bardziej puszyste ). Gdy rozczesujesz nie ciągnij za mocno , gdy robisz kitkę , nie ściskaj za mocno , bo to osłabia włoski. 2)Buzia. Jeśli twarz jest zanieczyszczona to polecam iść do PORZĄDNEJ kosmetyczki na PORZĄDNE oczyszczanie twarzy. Jeśli fachowo zostanie on zrobiony , skóra będzie czystsza , gładsza i oczyszczona z wągrów i tego typu syfków. Co do pielęgnacji to nie polecam mocno alkoholowych preparatów , czy matujących bo one dość skutecznie przesuszają skórę. Tonik lepiej mieć bezalkoholowy delikatny, kremu używać lekkiego, co nie zapycha porów i się dobrze wchłania, punktowo na wypryski jakaś maść bądź inny środek, do mycia używać czegoś antybakteryjnego i stosować peeling ( z reguły zaleca się enzymatyczny , ale można i ziarnisty pod warunkiem ,że nie trze się nim wyprysków , tylko się je omija). Za dużo chemii na buzię nie nakładać. Grubo fluidem , pudrem , też się nie "smarować" Prowadzić w miarę higieniczny tryb życia:) 3) Na poprawę cery , paznokci i włosów można brać tabletki z witaminami itd np. skrzypovita, dromin. 4) Na ujędrnienie ciała i schudnięcie - ćwiczenia i masaże, jazda na rowerze itd. 5) Na wypryski na plecach mydła antybakteryjne. Propozycje kosmetyków: włosy: szampon dodający objętości AT z Avonu albo elseve volume express, fajny jest też bambi dla dzieci odżywki są tanie z ziaji, sera do końcówek są w avonie i np. joanny buzia: peeling clearskin z avonu , mydło do twarzy i pleców siarkowe np. firmy barwa - bardzo pomaga na wypryski , zwęża pory , toniki bezaokoholowe np. evy natury albo erisa, kremy lekkie np nivea soft no różne są, nieraz są całe serie kosmetyków do twarzy i można się zapoatrzyć w takowe:) pozdrawiam

Wcale to, że jesteś nastolatką nikogo nie oburza, bo pisze tu dosłownie kto chce i w jakim wieku chce...Co do włosów to sugerowałabym Ci podcięcie tych suchych końcówek, sama byłam osatnio o fryzjera z takim problemem z tym, że ja wysuszyłam je prostownicą, ale wracając do Ciebie podetnij te zniszczone końcówki, a tym samym pomożesz swoim włosom się zregenerować...Jeżeli chodzi o twarz, to może zrób sobie parówkę...tzn. wrzuć do miski różne zioła zalej wrzątkiem i posiedź nad tym dobrych kilkanaście minut pod ręcznikiem...ja po takim czymś rozprawiam się z moją buźką, bo pootwierane są wszystkie pory :), a potem maseczka drożdżowa(łyzeczka drożdzy, łyżka mleka podgrzać i rozpuśćić w tym drożdze), która natomiast zamyka pory i działa ściągająco. Polecam też max. do dwóch razy w tyg. peeling z kawy...tego samego możesz użyć do ciała, też z kawy, albo sół ewent. cukier, ale cukier jest najmocniejszy :]. Co do ujędrnienia ciała to ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć....bo tu nic innego nie pomoże niestety :(. Ja na pojedyńcze wypryski na plecach stosuję zwykłą pastę do zębów, a jak już rozdrapie to smaruje Amolem...to by było na tyle, aaa i jeszcze jedno tych drożdzy nie trzymaj na twarzy więcej niż 15 min :) pzdr! Mam nadzieję, że może coś z tego wybierzesz ;)

Gość satelites
Kupiłam szampon Nivea, odświeżający, na puszystośc, na imprezę wymodeluję jakoś ładnie włosy, lakierem spryskam i powinno być dobrze... Kupiłam także maseczkę silnie oczyszczającą drożdżową z Soraya'i. Dziś ją zrobiłam, więc następnym razem zrobię w środę a potem w piątek... no i może w sobotę. Ponadto piję drożdże już od tygodnia (szklanka dziennie), mam jeszcze bratek, więc jakieś 3-4 razy wypiję (mam tylko 3 albo 4 saszetki). I nawilżam twarz zwykłym Nivea... nie będę stosować w tym tygodniu pudrów ani fluidów... najbardziej zależy mi na tym, żeby wypryski nie wyskoczyły... :( bo jak wyskoczą to żaden fluid nie pomoże... jeszcze tylko krem- podkład z Nivea i bedzie dobrze... ale i tak się boję, żeby pryszcze nie wyszły. Na wieczór nakładam grubą warstwę Acnefanu, na zmienione miejsca... zobaczymy... nie myję twarzy mydłem... niczym nie myję. A ciało? Od dziś jakieś ćwiczenia, na nogi i brzuch.

Gość satelites
może dacie linki do jakichś fryzur (mam włosy jakieś 6 cm za ramiona), na rozpuszczone włosy? I instrukcję na wymodelowanie? Bardzo proszę

Gość wiolka16
Z tymi pieniedzmi to najmniejszy problem. Ja jade na sponsorach juz od 13 roku zycia :) i jestem bardzo zadowolona. Mam wszystko co chcę. :) Pozdrowionka

polecam CI także zerknąć do programu, napisanego przez kosmetyczkę pod tytułem \"Odkryj swoje piękno\", znajdziesz go pod tym adresem: www.kobieta.wellnesslife.pl