Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka*19

ropień gruczołu bartholina

Polecane posty

Gość myszka*19

witam, Atrasnie się boję, chyba mnie to dopadło :( dziś wieczorem idę do lekarza, ale przeczytałam gzieś że bez opperacji sie nie obejdzie i leczenie polega na nakłuciu i wstrzyknięciu antybiotyku :( chyba zwariuje jestem starszną panikarą. proszę was opiszcie mi tą chorobę i przebieg leczenia, czy któraś z was to miała? dziękuję :(

Gość myszka*19
czy lekarz będzie musiał mi to naciąć żeby zbadać ten ropień? roszę odpiszcie :(

Gość myszka*19
:(

Gość myszka*19
up

Gość myszka*19
objawy są dokładnie takie jakie przeczytałam w internecie. Guzek wielkości jak narazie orzecha laskowego.. ale wiem że może urosnąć do wielkości sliwki :( wokól tego obrzremienie, przez to zwężone wejście do pochwy. Na szczęscie nie boli mnie. Le jakby przeszkadza i jest wyczuwalny kiedy siedze. cjhciałabym zeby to nie było to.. i zeby lekzr przepisał jakieś antybiotyki albo maści. Ale znając moje szczęscie wyląduje dziś w szpitali albo będzie mu robił jakieś zastrzyki w to lub punkcje. Z tego co weyczytałam to nie jest za przyjemne :( kurcze boje się okropnie.:(

Gość myszka*19
dziękuję Ci bardzo. przez niektóre wypowiedzi tam uspokoiłam się trochę. Pewnie lekzr przepisze mi dziś antybiotyki. Mam wielką nadzieję ze pomogą. Chciałabym iśc już tam teraz i wiedzieć co mi jest. Nigdy nie miałam problemów tego typu. Boję się strasznie ale musze przezwycięzyć strach i poddać się leczeniu, bo pewnie guzek tewn bedzie rósł. dzięki jeszcze raz :)

wczoraj byłam prywatnie u ginekolga.. niby rozwiał mi wątpliwości ale nie do końca :( Powiedział ze to tylko stan zapalny pochwy. prezpisał lek, i stwierdził ze On nic nie czuje i ze napewno nie mam ropnia.wyszłam z gabinetu cała szczęśliwa, że to nie to. Lekarz powiedział ze gdyby było to to trzeba by było nacinać. Przyszłam dop domu, zauważyłam ze dalej to mam. W dodatku jest mniejsze kiedy leże a większe kiedy siedze :/. Nie wiem czy to możliwe że lekarz nie zauważyłby tego ropnia.. a może On dopiero rośnie... :( lepiej wykryć go wcześniej

Gość deli245
jestem już po zabiegu wycinania, czy któras tez przez to przechodziła?