Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasha99

proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość sasha99

Mam 17 lat. Od ponad 2 lat nie mam okresu. Przyczynilo się do tego odchudzanie i intensywne ćwiczenia fizyczne. Od ponad roku juz się nie odchudzam i juz nie ćwiczę. Wróciłam od swojej poprzedniej wagi, gdy jeszcze mialam okres.(mialam go pół roku). Teraz tylko tańczę w wolnych chwilach bo to moja pasja ale myśle, ze to nie jest szkodliwe. Bylam u ginekologa, mialam podany domięsniowo progesteron ale to nic nie dalo, miesiączka nie wróciła. Niedawno mialam badania na poziom hormonow, wyniki będą za jakiś czas. Czy jest szansa, ze przy odpowiedniej wadze okres wróci? Czy 2 lata bez okresu mogą spowodować bezpłodność lub inne konsekwencje? Czy są jakieś inne metody poza braniem hormonow żeby odzyskać miesiączkę? Czy chodzenie na tańce może mi zaszkodzić? Troche tych pytań się nazbierało...ale naprawde nurtują mnie już od jakiegoś czasu. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś zechciał na nie odpowiedzieć!

Gość ec
idż do swojego gin i niech przepisze ci luteine która jest lekiem na wywołanie miesiączki i zrób sobie badania na prolaktynę ale być może masz jakieś problemy z tarczycą koniecznie zrób badania