Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egz28

kto bierze eutyrox w ciąży tarczyca

Polecane posty

Gość egz28

Babeczki kochane,mam pytanie,czy któraś z Was bierze lub brała eutyrox w ciąży? Bo ja bralam przed ciążą minimalną dawkę (1/2 eutyrox 50), teraz jestem w ciąży i mój lekarz ginekolog jest raczej przeciwko kontunuacji brania eutyroxu a moja endokrynolog właśnie podwoiła mi dawkę! I komu mam wierzyć? Brać czy nie brać? Czy ktoś mam może w tej kwestii doświadczenia i może mi coś doradzić?Dodam jeszcze,że miałam inseminacje i bardzo się boję,żeby wszytsko bylo ok bo to dopiero 3 tydz. Z góry dzięki!

Gość izac29
hej endokrynolog ma racje! nie slychaj ginekologa!!!! ja rowniez jestem mama 4 letniej coreczki! przed ciaza bralam jakos 100 w wciazy dobilam do 175! rozwijacy plod poczebuje tego co nasz organizm nie wytwarza i dlatego musimy brac eutyrox! ja poronilam 2 ciaze za nim mi sie udalo! i kto wie czy nie z powodu tarczycy? bo nie poszlam do endo bo nie widzialam a gin nawet sie nie zatrszczyl ze choruje na tarczyce! teraz znow staram sie o dzidzie, i wiem zeby zaciazyc tsh powinno buyc cos kolo 1! zrobilam badania wyszlo 8 !!!! zwiekszono mi dawke i juz mam 1,66 wiec tylko czekam na @ i do dziela! i wiem ze jak teraz biore w dawce 150 to w ciazy jak tylko tsh zacznie sie podnosic bede miec zwiekszona dawke!!!! powodzenia o trzymam kciuki ;-)

Gość Madzika89
dziewczyny a jak ja mam TSH 3,11 w tym p-ciala tarczycowe ujemne to tez powinnam brac euthyrox??dodam ze 2x poronilam , nie znaleziono przyczyny.myslalam ze to TSH ale moj endo mowi ze nie i nie przepisal mi zadnego leku!!powiedzial ze jak sie zaczyna brac euthyrox i naruszy hormon ---ktory u mnie nie jest taki zly to moze to doprowadzic do nadczynnosci ktora w ciazy tez jest grozna...sama niewiem kogo sluchac ...w necie przeczytalam ze faktycznie dla kobiet w ciazy TSH powinno byc w granicy 1-2 aby ciaza powiodla sie ...co radzicie zaczac brac eythyrox (bo w kazdej chwili moge isc do mego rodzinnego lekarza i on mi przepisze) prosze poradzcie cos !a moze ktos m ial podobny przypadek ???

Gość Magbog
proponuję iść do innego endokrynologa. Najlepiej znaleźć z podwójną specjalizacją tzn ginekolog-endokrynolog. Są tacy lekarze i inaczej podchodzą do tematu. Uważam że samej nie powinnaś brać leku., Skontaktuj się z lekarzem i to jak najszybciej Magda

twój ginekolog jest niedouczony, nie można w żadnym wypadku zaprzestawać brania lekow, to grozi poronieniem!!! Brałam zwiekszone dawki Euthyroxu w ciaży, stopniowo zwiększane ze 100 do 150.

Gość mauryczkaaa
witam. Ale mnie nastraszyłyście, ja dopiero jestem przed badaniami - dostałam skierowanie (planuję dziecko) min. na TSH bo też mam co nieco - tylko nie wiem czy nadczynność czy niedoczynnośc okaże się po badaniu. Kurcze nie wiedziałąm,że to może mieć aż taki wpływ na ciążę.