Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwel

komputer za 3000

Polecane posty

Gość gwel

Witam, chcę kupić komputer w miare dobry za 3000, chętnie mniej. Niestety w ogóle nie znam się na tym. Idę do sklepu a tam mi serwują takie nazwy, że sama nie wiem o czym do mnie mówią... Bezbłędnie rozpoznaję nagrywanka DVD :). Prosze o pomoc. Poradźcie, z czego taki sprzęt powiniem sie składać.

Gość gwel
Jakieś fajne girki chciałabym żeby dobrze chodziły np Oblivion, no i internet :)

internet to bedzie chodzil nawet na kompie za 1tys zl, a gierki zeby dobre dzialaluto trzeba by zainwestowac w karte graficzna i dobry monitor, czyli jezeli bedzie dobry monitor to nie ma szans na dobry komputer w tej cenie :)

Gość gwel
dlaczegooooooooo, ja węcej kasy nie mam :( A jak się kupi dobry komp i używany monitor? Później można go wymienić, chyba łatweiej niż komputer?

tzn, nie zrozum mnie zle, ale majac super komputer a kiepsciutki monitor - mysle o jakis tanich LCD - to sie duzo traci na jakosci obrazu z ttakim trudem generowanym prze Twoj komputer, a na powaznie.....ja bym zainwestowal w dobry, firmowy i szybki RAM, pamiec operacyjna ( ale nie wiecej niz 1,5GB, bo windows jakos nie potrafi sie uporac z wieksza iloscia) i dobra karte graficzna. Procesor jaki by nie byl to przy dzisiejszych szybkosciach mysle ze sobie poradzi:)

Gość gwel
a jakieś konkretne nazwy, bo ja naprawdę nic w tym zakresie nie wiem.

Gość gwel
a monitor musi być LCD nie moze być z tych tradycyjnych tylko parametrami jakiś lepszy??

Gość zezwierzęcona
najlepiej idź do sklepu ze sprzętem komputerowym, powiedz ile masz kasy i poproś, żeby Ci skompletowali komputer w tej cenie. :)

pewnie ze moze byc, ale czy nie szkoda oczu i msc w domku? Wymieniac nazwy to dlugo by mozna, w kazdym badz razie, jesli chodzi np o pamieci to warto zwrocic uwage na firme TwinMos. Od lat dobrze sprzedajaca sie marka jest Kingston, ale ja osobiscie jakos nie jestem przekonany, poza Polska jakos nie widzialem go zbyt czesto. Jesli chodzi o reszta to uwazana firma jest ASUS, tak w zakresie kart graficznych jak i plyt glownych. Po prostu trzeba powiedziec facetowi w sklepie ze nie chcesz zadnych shitowych podrobek cichociemnych firm z wyrobami o hucznych nazwach, bo produkuja uzywajac tanich rzeczy i w kiepsakich zakladach takze pomimo, ze moze sie cos dobrze nazywac to parametrami bedzie odbiegalo od wszelkich standardow i moze sie okazac ze produkt \"teoretycznie\" gorszy a lepszej firmy bedzie dzialal sprawniej.

mozesz mi powiedziec specu, co ma monitor do gier? Poradz mu zeby sobie za 2tysiace monito r kupil (bo to przeciez bardzo wazne zeby sie kumplom pochwalic) i cala reszta z tysiac. Monitor jest tylko i wylacznie dla Twojej wygody. Komputer to moja praca ( w tym akcesoria komputerowe) a monitor mam poki co od lat do wymiany. Wole zainwestowac w inne akcesoria. |Tak jak pisal/a moj/a przedmowca.czyni. Idz do sklepu i powiedz ze chcialby poskladac komputer. powiedz jakie gry Cie interesuja (dobiora to do Twoich potrzeb) No i wez troszke lepszy niz te minimum ktore zadowoli Cie teraz bo komputer to taka ciezka dziedzina ze dzisiaj bedzie najlepszy a jutro nie bedzie nic wart. Moze tez z Twojego aktualnego komputera da rade cos wyjac,co jest dobre i poskladac z 2 jeden?

Gość gwel
Ja sie tylko boję, że w sklepie: 1. od razu wyczują, że się nie znam i mogą mi wcisną wszystko 2. powiem minitor zwykły będa potakiwać, powiem LCD bedą potakiwać, żeby tylko sprzedać... Wszystko będzie dobre

....i to co zawsze polecam....dolozyc 300zl i kupic dobry zasilacz...koniecznie...koniecznie dobrej firmy (np. zelmann, Tagan itp) , a bedzie wtedy cichutka tak ze komputera nie bedzie sluchac i nie bedzie strachu ze przy delikatnym przepieciu w sieci, czy przy zwiekszonym obciazeniu komputera zasilacz sie spali a razem z nim procesor grafika dysk i cala reszta, w rezultacie czego bedziemy kilka tys w plecy. Reasumujac...kazda obudowa kupiona w zestawie czy tez do 200zl (strzelam) bedzie miala nic nie warty zasilacz=> lepiej kupic sama obudowe bez zasilacza i zasilacz oddzielnie...nikt o tym nie mowi!! Na dobry zasilacz jest 3 letnia gwarancja co mowi samo za siebie! Zasilacz ( i jednosnie obudowy z zasilaczami ) pokroju modecom czy inny shit to samobojstwo...dla uszu, dla sprzetu...i pewnosc ze rzeczywiscie jest no 350W tak jak nna nim napisane praktycznie zerowa.

nie masz jakiegos znajomego albo rodziny ktos, kto sie zna? Najlepiej z kims obeznanym isc do sklepu:)

Gość zezwierzęcona
dlatego właśnie powiedz, że nie zamierzasz wydać na komputer więcej niż 3 tysiące. panom w sklepach komputerowych płacą przede wszystkim za doradzanie klientowi, nie martw się, że Cię oszukają...przeciez i tak nie zapłacisz im więcej niż przewidujesz - podajesz kwotę i w ich interesie jest zaproponować Tobie możliwie jak najlepszy sprzęt w tej cenie :)

Gość gwel
bo ja obca w tym wielkim mieście jestem, dopiero od kilku lat. Niewielu znajomych mam, a wśród nich to tak średnio ze znajomością sprzętu :(

tifany a to ma monitor ze jak kupisz kiepski to np Twoje kolory nie beda zywe, a jakies sprane do niczego nie podobne barwy w tym czarny nie bedzie czarnym, a to ze jak bedzie kiepski to bedzie tak swiecil po oczach ze nie bedziesz mogla przy nim wysiedziec za dlugo czy tez to ze moze na przyklad nie nadazac za zmianami obrazu czy tez tyo ze np producent moze nie wymiec kupionego monitora nawet przy kilku wypalonych pikselach. NIe uwazam sie za specjaliste tylko wyrazam swoja subiektywna opinie poparta doswiadaczeniem tez subiektywnym.

a skad jestes?? Moze u mnie cos kupisz;) A tak powaznie, jak blisko gdzies mieszkasz to moglabym pomoc

Gość gwel
Z Poznania jestem :)

ja kupilam skladany z dobrym procesorem kartą dzwiekowa i wysmienitą grafiką 2lata temu za 1500..do tego monitor za 2500.... wiec moze lepiej skladany ?

elektron bron boze nie chcialam Cie urazic;) Dla osoby ktora siedzi,pracuje przy komputerze prawie 25 na dobe to oczywiscie wazna rzecz. Ale jesli komputer ma byc do zabawy, ewentualnie nauki. Normalna osoba przeciez nie spredza przy nim tak duzo czasu. Ja nie mam LCD a mam sliczne kolorki i niczego monitorowi nie brakuje, po za tym ze bialy nie pasuje mi do reszty;) ale to kwestia funduszy na nowy. Po drugie kupi sobie suuuper monitot i karte graficzna ktora nie pozwoli mu/jej uwydatnic tych kolorow. Dlatego uwazam,ze jak chce super komputer to niech patrzy najpierw na srodek, monitorr to sprawa nizszej wagi. Zawsze moze za rok,dwa kupic lepszy monitor

Gość gwel
Tak o tym monitorze rozważacie, że mój zaczął wariować. Mruga do mnie na niebiesko...

:) zgadzam sie, dlatego na poczatku zapytalem do czego on bedzie sluzyl Ale oczywiscie tez wtracilbym ze latwiej wymienic np grafike warta 400zl niz jakikolwiek monitor warty 2, czy 3 razy wiecej:)

Gość gwel
A jak pójdę do sklepu, wezmę zaproponowany skład, wam go tu przepiszę, to mi powiecie c o nim sądzicie??

grafike moze kupic u mnie,bardzo tanie mam nvidie;) gwel , niestety nie mieszkasz blisko:O

acha..wiec tifany widze ze monitorami nie handlujesz, dlatego tak mi sie za nie dostalo :)

Jak dla mnie: AMD Athlon 64 3000+ (Socket AM2) ok 286,- GeForce 7600GT ok 560,- RAM Corsair DDR2 1 GB 500,- Gigabyte GA-M55S-S3 (nVidia nForce 550) ok 350,- To mamy juz 1700,- Do tego CD-RW (podaruj już sobie DVD) ok 100,- ; zasilacz TAGAN 190,-i obudowa czegoś tam co ci zaproponują w sklepie np Logic B6 ok 150,- 1700 + 440 = 2140 brutto Monitor LG Flatron L1952S ok 1000,-