Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aajajajaaa

jak zlikwidować blizny!!!!????

Polecane posty

Gość aajajajaaa

Otóż mam problem. Mam kota już rok, kot jak to kot gdy był mniejszy bardzo drapał po rękach, teraz tej małej złośnicy tez się to zdarza. Kto ma kota to wie najlepiej jak wyglądają dłonie i ręce :( Wszędzie małe zadrapania. Moje już sie pogoiły i przez lato się przyciemniły. Bardzo brzydko to wygląda, jakbym sie cięła ;/ już pare osób sie głupio pytało czy sie okaleczam ;/ Przeszkadzają mi te małe blizny. Znacie jakis sposob zeby je zlikwidować, chcoiaz minimalnie? Jakis krem rozjaśniający? Głupio mi leciec z taka pierdoła do dermatologa :P

Gość laa
Możesz to zrobić laserowo w gabinetach kosmetologii estetycznej, bądz zakupić krem rozjaśniający NEOSTRATA np. który polecam, efekty widać juz w pierwszym miesiącu stosowania :)

Gość za rok same znikną

a na przyszlosc to kup msobie nozyczki do kocich pazurkow i swiety spokoj :)

Gość ajajajajaaa
dzięki a odp, mój kotek ma regularnie obcinane pazurki ale to nic nie daje, zawsze jakieś minimalne zostają a moja Tofcia ejst wtedy zła i jeszcze bardziej drapie :)

Gość river
prosty sposob na blizny, smaruj je cebula i nie zmywaj woda,troche smierdzi ale coz najtanszy i najskuteczniejszy sposob nie tylko rozjasnia blizny od razu ale tez znikaja w krotszym czasie, wiem cos na ten temat bo tez mam kotka :)

Gość Ilonkaaa
A czy ta cebula pomogła by na blizny i przebarwienia potradzikowe??

Gość pierdoła
ja mam jeszcze większy problem jak byłam mała to poparzyłam się mlekiem ta blizna na średnicę ok 5cm czy może ktoś wie jak sie jej pozbyć

Gość Lampą bioptron.
TYLKO.

Gość pandemonium
na blizny naprawde dobra jest maść Cepan- skuteczna i niedroga, fakt że śmierdzi starą cebulą ale ważne że działa:-)

Gość pierdoła
ale czy maść pomoże na 15-letnią bliznę skoro zaraz po wypadku jak blizna była świerza nic nie pomogło.

Gość odswierzam.

Gość Pryszcze
mam problem byłem u kosmetyczki i wyciskała mi pryszcze, mam teraz pare blizn co zrobic zeby sie ich pozbyc pomuzcie

Gość daga0101
mam blizne na szyji od 14 lat ja smaruje masciami lecz to nic nie pomaga:( jak byłam mała to wylalam na siebie dwie kawy od tamtej pory mam blizne:( czy ktos wie jak temu zaradzic???

Gość cvbvb
Cepan nic ci nie pomoze,on pomaga chyba tylko na jakies malutkie lub mlode blizny sama mam na ramieniu i na posladku i probowalam wielu masci (cepan tz)nawet jaskolczego ziela i nic.

Gość MAm BLIZNE
Mam czerwona blizne na srodku nosa.. gdy wyjde na dwor (gdy jest zimno) to mam bardzo czerwony nos.. jak rozjaśnic blizne jakis domowy sposob? stosuje masc tormentiol ale nic nie daje ;/

Gość to samo
mam także taką czerwoną bliznę, plamkę na środku nosa od otarcia. mam ją już troche ponad rok i nic nie pomaga. wkurza bo jest na nosie i centralnie na srodku. czerwieni sie bardziej pod wpływem temperatury wyzszej badz nizszej. no i co to wogole, blizna czy naczynka? w akcie desperacji smaruje dzis tą cebula, ugotowaną. smarowalam tointexem, mascia z wit.a, tormientolem, zelem z arniki, cicalfate, cicaplast i nic nie pomagało. czego tak drobne urazy skutkują taką czerwoną plamką. na ręce tez tak mam, tyle ze to akurat mam gdzies. no ale twarz to jest twarz. pudrem maskuje, ale to tylko askuje a problem nie znika.

Gość jason
ja słyszałam o smarowaniu blizny jogurtem.Sama mam ich pełno bo posiadam 2 koty nadpobudliwe :) smaruje je maścią cepan od niedawna wiec na efekty muszę poczekać

Gość lolitkaa
a jak stosowac ta cebule i ile czasu ???????????????

Gość do zadbajociało.pl
My tutaj piszemy o wypróbowanych sposobach, metodach. A ty przychodzisz z reklamą swoich produktów, których efektu nawet nie jesteś pewna bo sama nigdy nie próbowałaś!

Gość muszztarda78
Ja uważam ze nie kremy i maści ale konkretne zabiegi jak ten http://www.elite.waw.pl/fraxel/ wówczas tak naprawde mozna powiedzieć ze zabieg przyniósł konkretny efekt.

Gość gość
Jak moge szybko zdlikwidowac na twarzy strupy podrapania

W leczeniu blizn bardzo dobrze sprawdza się zabieg karboksyterapii. jest to medyczne podawanie dwutlenku węgla pod skórę. Zmusza to organizm do regeneracji, pobudza komórki.

Gość gość
Moja znajoma właśnie chodziła na zabiegi karboksyterapii, aby pozbyć się blizn. Była zadowolona więc i ja chciałam również poddać się zabiegom. Po konsultacji w Karboklinice jednak doradzono mi zabieg Scarlet Rf, gdyż moja blizna jest kilkuletnia i laser właśnie okaże się bardziej skuteczny niż karboksyterapia. Przeszłam zabieg, blizna jakby stała się płytsza (może mi się tylko wydaje?) i wyraźnie czuję że skóra zrobiła się w tym miejscu gładsza. Za 2 tygodnie idę na kontrolę. Zobaczymy co dalej z tym fantem będziemy robić.

Gość gość
mi na blizny pomogło Centrum Atena Nysa mamy w mieście to centrum i powiem wam, że po kilku zabiegach po bliznach nie było ani śladu!

Gość Ulka74
Ja robiłam zabiegi laserowe i byłam bardzo zadowolona. Był to laser ResurFX, zabiegi były robione w Vici Clinic. Owszem zabiegi są nieprzyjemne ale jeśli są dobrze wykonane to skóra szybko się regeneruje. U mnie laser zadziałał, po trzech zabiegach blizny się znacznie spłyciły. Oczywiście nic nie znika całkowicie ale dla mnie laser okazał się zbawieniem.

Na blizny wiele próbowałam ale udało się ośiągnąć w końcu dobry efekt wlasnie dzięki Restylane Skinbooter - ładnie wygładziło skórę, jest nawilżona i odświeżona. Na prawdę fajny efekt to dało.