Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaaaaaa

boże......czy ktoś może zna sie choc trochę?

Polecane posty

Gość aniaaaaaaaaa

od trzech dni mam typowe objawy zatrucia - pierwszego dnia gorączka, zawrty głowy, bolu brzucha, słaba biegunka.....jednak wczoraj zauwazyłam w tej biegunce krew. boję się że mam raka jelita grubego:( co prawda pisze że takie objawy występują w zaawansowanym stadium choroby a ja mam dopiero 19 lat ale boję się:( za chwilę idę do lekarza ale i tak panikuję....jak myślicie czy to rak. ogarnia mnie paniczny strach....dodam że w mojej rodzinie nie było przypadków raka, nie miałam z nim styczności, wcześniej nie miałam problemów typu krew w kale, zaparcia....nie wiem co myśleć:(

Gość to moze byc..

Gość mysle ze panikujesz
nie martw sie, to moze byc milion innych rzeczy :)

Gość to moze byc..
tylko krew z błony śluzowej jelita przy długich biegunkach...nie panikuj..do raka daleko..a poza tym rak jelita grubego wystepuje u starszych ludzi( kolo 60) Powodzenie i nie twórz teorii i sie nie nakrecaj:) Bedzie ok

Gość aniaaaaaaaaa
dzięki!!!! 🌻 naprawde bardzo się boję....jszcze nigdy sie nie spotkałam z czymś takim a gdy w pisuje w googlach "krew w kale" czy "krew w stolcu" od razu wyskakuje mi nowotwór:( biegunke mam od trzech dni,wstaje do ubikacji kilka razy w nocy....ale żeby od razu krew... zawsze sobie wmawiam jakies schorzenia le tym razem sygnał jest naparwde alarmujący. jak myślicie jak duże jest prawdopodobieństwo wystąpienia takiego raka w zaawansowanym stadium u osoby w moimo wieku?

Gość aniaaaaaaaaa
miałam gorączke, zawrty głowy....kurde to typowe objawy zatrucia a nie raka. nie wiem co myśleć....no nic. lece do lekarza

Gość kataryna
Objawy raka jelita grubego to dlugotrwale wzdecia silne bóle brzuche biegunki i zaparcia, krew w kale ale ciemna ukryta, jeśli jest jasna to np, być może hemoroid, albo naczynko, które Ci pękło, jak się wypróżniałaś. Są to również objawy tzw. jelita drażliwego. Njaprawdopodobniej masz zatrucie pokarmowe, albo jakąś inna chorobę wirusową (masa osób teraz na to choruje - wiem, bo moja mama jest farmaceutką). Ja niestety mam wyżej wymienione objawy już od półtora roku, ale boję się iść do lekarza. Też mam 19 lat :( Pozdrawiam

Gość aniaaaaaaaaa
czekałam połtorej godziny w kolejce...opisałam lekarce moje objawy a ona mnie pyta dlaczego mam taka minę więc jej mowie że się naczytałam o raku jelita grubego....a ona powiedziała że raka w tym stadium aby powodował takie objawy u mnie wyklucza, podobnie jak owrzodzenie....powiedziałą że mam brac takie i takie leki a jak za tydzień mi nie przejdzie to mnie skieruje na kolonoskopie(czy cos w tym rodzaju, w kazdym razie kończyło się -skopia:) nie wygladała na zbyt przejęta tym że mam krew w kale...a ja jak szukałam w internecie to NIGDZIE nie znalazłam informacji że może to być coś banalnego. wszedzie były same ostrzezenia i straszenie.... lekarka powiedziała mi też że mam obserowowac kał:o obawiam się że bede tak przestraszona że od razu spłuczę zeby czasami nie zobaczyć krwi... oczywiście nadal się boję że mogę mieć coś powaznego bo trochę złagodziłam objawy mowiąc jej co mi dolega:o powiedziałam o wyskoiej temp, o biegunce, o bolach, oczywiście o krwi ale dodałam też ż enigdy nie mam problemów z żołądiem i nie wiem co to może być:o prawda jest taka że za kazdym razem gdy zjem coś niestarwnego mam kłucie w lewym boku i inne objawy...ale bałam się powiedzieć.... kataryna >>>>a leczyłaś się jakoś? jak masz to tak długo to naparwde idź. im szybciej tym lepiej. wiem co czujesz bo ja tez się zawsze boje iść do lekarza. ostatnie badanie krwi miałam jak miałam 6 lat:/ kału i moczu to chyba nigdy mi nie badano:/ jednyne co robię na bieżaco to badania ginekologiczne, cytologie a reszta poszła w zapomnienie.....

Gość znam dwie osoby
,ktore maja raka jelita grubego w wieku okolo 30-stki. Nie chce straszyc ale takich objawow nie wolno bagatelizowac. Do dziewczyny,ktora byla u lekarza. Twoje objawy faktycznie wskazuja na stan zapalny sluzowki a nie na raka. Zywa krew swiadczy o chorej sluzowce lub hemoroidach.

Gość aniaaaaaaaaa
hemoroidy to to raczej nie są bo wtedy zdaje się miałabym zaparcia....a ja mam biegunkę ...ja tez czytałam o przypadkach tego raka u osób wzglednie młodych(koło 30 stki) ale lekarka powiedziała że żeby rak reagował tak ostro musiąłby byc zaawansowany czyli rozwijac się we mnie od nie wiadomo kiedy( aj ja mam 19 lat)...ona nawet nie mówiła że to raczej nie jest rak tylko jasno stwierdziła że go wyklucza. mam nadzieję że mogę jej wierzyć... to szanowana i kompetentna lekarka....no ale zobacze za tydzień. bede się martwić jak mi nie przejdzie lub jak nadal bedzie krew. dodam ze z pewnościa nie była to krew utajona. tylko jasna w takich sobie ilościach....

Gość No wiec tak.............
nie zdreczaj sie rakiem,sluchaj lekarza i bierz leki.

ania przy ostrych biegunkach ponoc zdarzaja sie krwawienia. poczytaj o tym w necie i nie zalamuj sie :)

Gość kataryna
DoAni Ja też naczytałam się o raku i też wszędzie straszono tą krwią. Powiedziałam o wszystkim mojej mamie, która jest farmaceutką, i ona podejrzewa właśnie zespół jelita drażliwego, ponadto od półtora roku odchudzam się, więc zaparcia i begunki na zmianę mogą być tego konsekwencją, teraz biorę leki Tribux i Quatrum (albo jakoś tak) biorę też kilka różnych leków homeopatycznych piję ciepłe napoje, różniste harbatki ziołowe. Bóle ustąpiły, częściej chodzę do łazienki (jeszcze dwa tygodnie temu chodziłam raz na 4 dni), ale wzdęcia niestety zostały, mogę mieć tez rozwaloną wątrobę, przez przyjmowani leków, kiedyś brałam ich bardzo dużo, bo chorowałam. Wiesz przez ostatnie półtora roku byłam tylko na wodzi mineralnej i nic innego nie piłam. Mama ma mi znaleźć dobrego gastrologa. Cieszę się, że u Ciebie to nic poważnego :)

Gość kataryna
Zresztą ja takie problemy żołądkowe mam już od niemowlaka podobno, tak twierdzą moi rodzice. Ech, co oni ze mną mają :)

Gość do kataryna
mam podobnie. i z wyproznianiem i z wzdeciami. ale.........ostatnio zrobilam eksperyment i odstawilam mleko i produkty mleczne. wzdecia jak reka odjal. powiedzialam to lekarce i po zrobieniu badan stwierdzono u mnie nietolerancje laktozy. troche mi przykro bo lubie mleko & Co ale za to duzo,duzo lepiej sie czuje.

Gość kataryna
A ja tonami jogurty musli z mekiem kefiry jem, ostanio troche zmniejszylam ilość.Nie jem tez (staram sie :/ ) jablek brzoskwin naktarynek.A o gazowanym w ogóle nie śmiem pomyśleć :)