Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petele

miesiączka a sex z innej beczki

Polecane posty

Gość Petele

Witam Przeglądałam topiki i nie znalazłam takiego tematu, który odpowiedział by mi na moje pytanie. Nie pytam czy podczas miesiaczki mozna zajść w ciąże - bo to możliwe. Pytam o to kiedy dokładnie jest to możliwe ;) Mianowicie koleżanka miała cykle 28-30 dniowe.Mysląc, ze owulacje ma w połowie cyklu, spokojnie uprawiała sex podczas no i .... zaszła w ciąze.Zrobiła to pierwszy i ostatni raz i jak celnie ;) Wszedzie czytalam,ze jest to możliwe tylko wtedy, jeśli kobieta ma krótkie i nieregularne cykle,gdyż zmienia jej sie wtedy dzien owulacji i moze on nastąpić zaraz po miesiączce. A skoro ona miala regularne cykle i długie to skąd ta ciąża w tym przypadku?

Gość Asiulkaaa87
jeżeli ma sie nieregularne cykle to trudno sokolwiek wyliczyc.. plemniki moga przezyc do 7 dni w kobiecie oczywiscie

Gość Petele
Tak wiem, ze jesli ma sie nie regularne cykle to takie prawdopodobieństwo jest.Lecz napisałam,ze miala cykle dosyc długie i regularne. Co do żywotnosci plemnikow, to wszędzie piszą inaczej :o

Gość kto Wam powiedział że
owulacja jest zawsze w środku cyklu. Ja też mam cykle 28 dniowe i owulację mam ok 10 dnia cyklu. Wystarczyło by mi więc kochać się bez zabezpieczenia tuż po krwawieniu, żeby plemniki doczekały na jajeczkowanie i dosżło do zapłodninia. Jeśli chodzi o owulację w czasie miesiaczki - jest to bardzo rzadkie i spowodowane zaburzeniami cyklu.

Gość Petele
Nikt mi tego nie powiedział, przeczytałam to kilkakrotnie w internecie na stronach o płodności itp. No okej, dzieki za odpowiedzi :)

kto Wam powiedział --> owulacja jest 12-14 dni przed końce cyklu. To jest stałe. Czasem, jak ktoś ma problemy, mogą być drobne wahania. Zmienia się tylko długość I fazy cyklu.