Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabsa

Jakie tabletki anykoncepcyjne?Doradzcie!

Polecane posty

Gość tabsa

Dziewczyny! Wiem ze jest wiele topikow na temat tabletek natykoncepcyjnych.Naczytalam sie ich duzo, ale mimio to mam do was ogromna prosbe. Doradzcie mi jakie tabletki wywoluja najmniej skutkow ubocznych, nie powoduja tycia, zakrzepicy. Ja dopiero zaczynam przygode z tabletkami o troche sie boje.Nie wiem na jakie sie zdecydowac.

Gość tabsa
Dziewczyny jakie macie daswiadczenia z tabletkami anty. Wiem ze kazdy organiz inaczej toleruje, ale wasze wypowiedzi bardzo by mi pomogly. Z gory wszystkim dziekuje!

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
to raczej lekarz powinien Ci doradzić, po przprowadzeniu wywiadu zdrowotnego i ewentualnie po wykonaniu podstawowych badań

Gość tabsa
Wiem o tym.W przyszlym tygodniu wybieram sie do gina, ale wczesniej chcialabym sie dowiedziec o tabsach czegos wiecej. Czytalam na ich temat bardzo duzo, ale tak naprawde nie wiem na jakie moglabym sie zdecydowac. Duzo dobrych rzeczy czytalam na temat yasmin, ale one podobno powoduja zakrzepice.Boje sie tego troche.

Gość Raczej nie decyduj
sie na logest, ja brałam i nie polecam, i też ide jutro do gina po tabletki ale już nie po logest, może doradzi coś innego :)

Gość tabsa
Wiem ze mojej kolezance doradzil yasmin.Niby czuje sie dobrze ale bola ja nogi.Czy to moze byc skutek ubczny tabsow?

Gość tabsa
A dlaczego nie polecasz logestu? Jakie mialas skutki uboczne?JAk reagowal Twoj organizm na te tabsy?

Gość gngjyt
tylko i wyłącznie novyette ja po nich chudne nic mi nie jest nie mam duzego apetytu a co najwazniejsze wysokie libido ale kazda z nas jest inna ja nie polecam yasmine-odwadnia cilest-przytylam

Gość tabsa
No wlasnie slyszalam ze yasmin odwadnia. Czy novyette maja mala zawartosc hormonow?Powoduja zakrzepice czy cos takiego? Dopiro zaczne brac tabsy i nie chcialabym zeby mialy duzo hormonow.

ja polecam novynette , maja mało hormonów , zero skutków ubocznych i są w miare tanie( tzn wiadomo ze sa i takie za 5 zł tabletki) ale novynette kosztuje 21-23 zł. U mnie zero skutków ubocznych, libido nie spadło jest na tym samym poziomie czyli wysokie, nic mnie nie boli , jedynie co cycuszki mi troche uroły ale to dobrze!

Gość gngjyt
maja bardzo mala dawke hormonu i sa bardzo delikatne w porownianiu do cilestu czy minuletu kazde tabletki maja skutki uboczne w postaci zakrzepicy także dlatego wazne jest aby lekarz dobrał Ci tabletki -przeprowadzi z Toba wywiad, zrobi badania i cos Ci przepisze. Ja od czasu do czasu robie sobie badania na krzepliwość krwi biore tabletki juz dobrych pare lat( z przerwami) narazie(odpukac)nic mi nie jest. Ale kto wie moze na starość będe zalowała ze brałam hormony. Narazie mam studia i pracę i nie chce tego stracić. Naprawde szczerze polecam noyvette (czy jak to sie tam pisze) ja np. po cilesie mialam dzwine dusznosci, po minulecie przytylam 7 kilo, po yasmine odwodniłam się

Gość gngjyt
tylko pamietaj jak kolezance ładnie w zielonym nie znaczy ze Tobie rowniez.

Gość przez kilka lat brałam
microginon21, jest niedrogi i nie powoduje tycia...

Gość microgynon21
miało być, sorki za literówkę

Gość tabsa
Dziekuje dziewczyny! Mam jeszcze pytanko.Czy biorac tabsy mozna dostac zylakow?

Gość tabsa
A novyette tp jaka generacja tabletek?

Gość angela111
ja tez nie polecam cilestu- przytyłam po nim 10 kg, a jesli chodzi o zylaki to cóż.... zażywaj witamine c, ewentualnie jakieś żele do nóg tak profilaktycznie wtedy napewno zmniejszysz ryzyko zylaków

Gość tabsa
Top witamina c zapobiega powstawaniu zylakow? Nie zmniejsza skutecznosci tabsów?