Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piratkowa

Czy to prawda?

Polecane posty

Gość piratkowa

ze powiekszone wezly chlonne pod pacha to zadko wirus czy przeziebienie (w przeciwienstwie do szyjnych), a czesto wskazuja na nowotwor?? Bardzo prosze o komentarze tych, ktorzy sie znaja. Chodzi o moja znajoma.

Gość piratkowa
naprawde nikt nie wie??:(:(

Gość megus
Ja czsem mam powiększone te węzły chłonne jak jestem przeziębiona lub mam np. grypę ale na nic więcej nie narzekam.

Gość prawdaaa
tak,niestety może to być rak piersi... Powiększone węzły chłonne to jeden z objawów...

Gość piratkowa
ale mi chodzi o to, jak to wyglada jeslo ktos w ogole nie choruje, a przynjamniej przez ostatnie pol roku nie chorowal i nie byl przeziebiony, a jednak wezly ma powiekszone pod obiema pachami.

Gość piratkowa
Kurde, no wlasnie obawialam sie tego:( Wyczytalam jeszcze, ze tak tez moze objawiac sie bialaczka, chloniak i ziarnica, a ta wariatka mowi, ze do lekarza nie pojdzie, bo czuje sie dobrze poza tym tylko, ze jest w kolko zmeczona, ale to naprawde tak, ze na nic nie ma ochoty tylko by spala :( Naprawde martwie sie, bo te wezly i dodatkowo zmeczenie sa u mnie podejrzane.

Gość sojaaaaaaaaaaaaa
ja mam czesto powiekszone wezly chlonne pod pacha.. takie bolace gulk.. po kilku dniach znikaja... to chyba od antyperspirantow.. myslicie ze moga jakos "zapchac" wezly?

Gość piratkowa
pewnie, ze nie:) wezly sie nie "zapychaja" :) Zmien deo i po wszystkim. Ja tez tak mialam: od golenia i dezodorantow, teraz uzywam hipoalergicznego i jest ok. Poza tym wezly i zapchane pory wygladaja inaczej, inaczej "czuc je pod palcami" i to wogole 2 rozne sprawy.

Gość noe
powieksone wezły to objaw wielu choró nie musi byc rak od razu moja kolezanka miało toxoplazmoze i tez miała powiekszone wezły

Gość chyba toksoplazme
nie ma takiej choroby jak toksoplazmoza!!!!

Gość noe
no niestety musze cie poinformowac ze toksoplazma to inaczej toksoplazmoza

Gość piratkowa
a jakie miala objawy oprocz powiekszonych wezlow ta twoja kolezanka?

Gość noe
ostatnio byłam w ciazy wiec troszke sie naczytałam o tej chorobie

Gość noe
tak jakby miał niewyleczona grype cały czas jakies bolesci stawów itakie tam miała wczesniej ospe i wszyscy mysleli ze to niewyleczona ospajakos to sie nazywa potem półpasiec czy cos a koles w szpitalu nawet nastraszył ja chłoniakiem po zbadaniu tych węzłów ale jak pobrali jej wymaz z tego to wyszło ze to toksoplazma {nie juz bedzie]:)

Gość piratkowa
wiec powiedz prosze cos wiecej o tej chorobie? Ja wiem tylko tyle, ze jest moze byc niebezpieczna dla kobiet ciezarnych? A co z innymi? Jakie sa objawy?

Gość piratkowa
acha, dzieki za info

Gość piratkowa
kurde, martwi mnie to troche...Ona tez narzeka, ze boli ja lewa reka, raz mowi, ze w stawie, raz, ze to nerw, a jeszcze innym razem ze miesien:/

Gość noe
za chwilke napisze o musze malucha nakarmic:)

Gość piratkowa
oki:)

Gość noe
wystepuja dwa rodzaje nabyta i wrodzona zwana tez jest choroba kociego pazura gdyz mozna sie nia tez zarazic przez zadrapanie jednak nie tylko kotów ale tez innych zwierzat ale jaczestrza przyczyna zakazenia jest zjedzeniesórowego miesa i to ni chodzi tu tylko o tatar:) próbujac mielone jak robisz własnie uswiadomił nas lekarz zeby nigdy nie próbowac

Gość noe
postac wezło która wystepuje u młodzizy i dorosłych rzadziej starszych dominuje objawem powiekszonych wezłównajczesciej szyjnych karkowych powiekrszenie ustepuje po kkilku dniach ale równiez moze po kilku miesiacach samoistnie

Gość noe
ale generalnie radze sie nie nakrecac od razu ze to jakis wiekszy syf sie uczepił zrób sobie badania my tez miałysmy wiele hipotez a jeszce po drodze trafil sie lekarz który twierdził ze to ziarnica czyli taki raczek ale wyszło ze toksoplazmoza kturej teraz gocha nie leczy bo leki które brała nic jej nie dawał poprostu ta choroba bedzie w niej juz zawsze i bedzie miała rózny przebieg bedzie gorzej i lepiej

Gość piratkowa
Hm, wyczytalam tez, ze takie objawy mozna miec przy wlasnie chloniaku, a przede wszystkim bialaczce (szczegolnie jak jest bol jendnej reki czy nogi, a nie ogolnie miesni i ciala czyli tak jak ona ma:(

Gość piratkowa
Wiesz, to nie ja mam tylko kolezanka:) Ale w ogole dobrze bybylo zeby zobaczyl ja lekarz, ale ona mowi, ze "z takimi pierdolami" nie bedzie szla:/ Uparta bestia. Moze jednak uda mi sie ja namowic. Dzieki bardzo Noe za pomoc.

Gość noe
nie ma za co ja tam własnie po tym przypadku zaczełam podchodzic tak do kazdej choroby jak zrobie badania to sie dowiem a nie siedze w chacie i mysle a moze to to albo to i sie zadreczam papa spadam na obiad