Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda_Nowicjuszka

Solarium - jakie zasady?

Polecane posty

Gość Młoda_Nowicjuszka

Nigdy nie chodziłam na solarium, bałam się poparzeń i szybszego starzenia się skóry. Ostatnio wybrałam się i byłam trochę zakłopotana... koło łóżka stał spray dezynfekujący i wisiały papierowe ręczniki, stała kartka, że lóżko wydezynfekowane. Jaka jest zasada, czy po opalaniu powinnam sama dezynfekować łóżko, czy robi to osoba z obsługi? Pomyślałam, że chyba kulrutalnie będzie wytrzeć własny pot i tak zrobiłam. Czy taka właśnie obowiązuje norma?

Gość Młoda_Nowicjuszka
Ok, tylko chciałabym wiedzieć, jak jest w przypadku tego normalnego? :)

Gość ja17
tam gdzie ja chodze zawsze babka z obslugi wyciera po kazdym

Gość Młoda_Nowicjuszka
A jak inne babki? Proszę o więcej wypowiedzi! :)

...przede wszystkim odradzam solarium. Mimo dezynfekowania (ktora powinna przeprowadzic obsluga; a jak juz to robi, robi to \"po lebkach\") mozna nabawic sie grzybicy i innych chorob skory. Malo tego - solarium to wiele wiele powiklan. Twoj organizm i Twoje narzady wewnetrzne czuja sie jakby byly w mikrofalowce. Dodatkowo jesli masz problemy z tarczyca, z pieprzykami, sercem itd. tez nie jest dla Ciebie solarium. Zastanow sie nad innymi formami zabrazowienia skory... Szczerze odradzam solarium!

Gość Młoda_Nowicjuszka
Dzięki Well, nie zamierzam przesadzać z opalaniem, raz na jakiś czas, tylko żeby ciut jeszcze podtrzymać lipcową naturalną opaleniznę z Hiszpanii ;) Oczywiście nie będę się wygłupiała i wyglądała jak mulatka w listopadzie, zwłaszcza, że mam jasna cerę i włosy. Zakładam, że może jeszcze 3-4 wizyty i koniec.... wracam do naturalnego dla naszej nacji koloru skóry.... :)

Mloda_Nowicjuszka, to moze najlepiej skrozystac z balsamow brazujacych i lykania beta-karotenu? to tez pomaga :)))) Pozdrawiam :)