Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krostkowa

Leczenie metodą psychotroniczną

Polecane posty

Gość krostkowa

Tutaj proszę pisać o wszystkim co jest związane z leczeniem psychotronicznym. Wszelkie doświadczenia jeśli ktoś ma. Szczególnie interesują mnie działania na skórę.

Gość mirellaa
Mój kolega, który jest lekarzem, twierdzi, że to nie ma kompletnie żadnego działania terapeutycznego więc szkoda czasu Pozdr

Gość moja siostra
jest lekarzem i jak była jeszcze na studiach, to jeden profesor mówił, że ponad 80% chorób może być samouzdrawialnych, jeśli pacjent w to wierzy!

Gość mirellaa
Tak, ale jak sama napisałaś, to był JEDEN PROFESOR. Mam lekarzy wśród znajomych i twierdzą wszyscy, że ogólnie rzecz biorąc (nie wdając się tu w szczegóły, jak np. wpływ nastawienia na rekonwalescencję) to są banialuki.

Gość kate...
Krostkowa z punktu widzenia nauki ogranizm w sytuacjach zagrozenia zycia jest gotowy do wykonania czynnosci normalnie dla niego nieosiagalnych np. kobieta podnoszaca samochod pod ktorym uwiezione jest jej dziecko, czy ludzie przeskakujacy dziesieciometrowe rowy itp. Jest to stan szoku. Jestesmy jako ludzie przygotowani aby przez jeden krotki moment robic rzeczy wyjatkowe. Jednak szok trwajacy dluzej konczy sie smiercia. Stan zaawansowanych cwiczen jogi, medytacje, jak i stan szoku laczy zdecydowanie obnizenie aktywnosci mozgu. Pracuje on wtedy na najnizszych obrotach. Sztuczne wprowadzanie sie w stan medytatywny kosztuje ogranizm bardzo duzo, w skrocie przedwczesne starzenie sie. Np. medytacja, manfry (czyli formy powtarzane w pamieci) maja na celu otworzyc czakry i odblokowac energie. Tak wiec energia kosmiczna ma wzrastac wzdluz kregoslupa, doplynac przez odpowiednie kanaly do czakra na szczycie glowy. Gdy energia ta dociera do gornego czakra, nastepuje jakby eksplozja swiadomości. Zbyt wielkie napiecie umyslu, nie wytrzymuje on tego i przestaje dzialac. Pojawia sie wowczas cos w rodzaju pustki, nastepuje utrata swiadomosci osobowej i fuzia z wszystkim co nas otacza- nirwana.Towarzysza temu takie stany fizyczne jak obnizenie tetna i zwolnienie oddechu, bardzo mocno obniza sie przemiana materii. Wiec jest to stan daleki od jakiejkolwiek naturalnosci. Gdy traci sie swiadomosc osobowa, znikaja ze swiadomości oczywiscie i problemy. Dlatego własnie stany te sa kuszace. Z podobnych zreszta powodow ludzie siegaja po narkotyki, alkohol. Chodzi po prostu o zapomnienie o swoich problemach, o wyparcie ze swiadomosci wszystkich spraw osobistych.

Gość krostkowa
hmm... to co piszesz ma jakiś sens. Ale wiesz nie chce mi sie wierzyć, że to może byc takie szkodliwe, w koncu to tylko relaks. Mogę sie zgodzić, że jakby ktoś to trenował zbyt gorliwie popadając w taki totalny odlot, to bym się nie zdziwiła jakby źle to na niego wpłynęło. Uważam, że taka krótka pięciominutowa medytacja jest bardzo dobra. Można właśnie na chwilę chociaż uciec od tych problemów, pozwolić odpłynąć napięciu, dać mózgowi odpocząć. Już dałam sobie spokój z wiarą w to, że mnie to z czegoś wyleczy, oprócz problemów psychologicznych np. nieśmiałości. To działa na mnie tak odświerzająco, potem jasno mi sie myśli. Co prawda po skończeniu medytacji znowu przypomina mi się to co mnie martwi, lub to co muszę, a nie chcę robić, ale wtedy jestem w stanie na to trzeźwo popatrzeć i rozwiązać szybciej i łatwiej. Przydaje się też kiedy jestem strasznie zmęczona, wówczas trzeba wyobrazić sobie kolor czerwony i "wdychać tą czerwień", daje takiego poweru, że lepiej niż po dwóch filiżankach kawy lub trzech godzinach snu.