Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka=

pomóżcie

Polecane posty

Gość zapytajka=

ostatnio kochałam sie z chłopakiem, bez zabezpieczenia. to trwalo moze kilka minut. nie skonczyl we mnie. mialam dni nieplodne. za tydzien powinnam miec okres.dzis juz troche zaczely mnie pobolewac piersi (jak przed kazdym okresem). i sie zastanawiam czy to moze byc objaw np ciazy?? czy to mozna zauwazyc jakos po sluzie (w dni nieplodne jest go malo, prawie wogole, wiec czy teraz by go bylo wiecej?) wiem,ze to moze sie komus wydac smieszne, ale ja naprawde potrzebuje pomocy :(

Gość Kobieta Pytajnik
a w dni nieplodne masz wilgotna pochwe?? bo podczas owulacji powinnien z Ciebie wyciekac lepiacy sie sluz.

Gość zapytajka=
Nie, mam dosyć sucho.Jakiś tam śluz jest, ale taki mętny, nie lepiący sie i gęstawy (nawet takie jakby nitki widziałam). I wogóle podczas tego "stosunku" było dosyć sucho. Ale dziś naprzykład zauwazyłam pod prysznicem, że jakaś lepka substancja była przy pochwie (i nie wiem teraz czy to śluz był czy może jego nasienie). I wlasnie to wzbudziło mój niepokoj :( Mozliwe zeby to był sluz płodny??

Gość Kobieta Pytajnik
jezeli byl lepki to tak, jest to sluz owulacyjny. Radze zmierzyc jutro rano temperature i ona powie Pani czy owu nadchodzi czy juz jest po niej. Pozdrawiam.

Gość zapytajka=
:( Obawiam sie, ze to mierzenie nic nie da, bo dotychczas tego nie robiłam :( Cos mi sie wydaje, ze pozostaje mi wizyta u ginekologa i postinor :/

Gość Kobieta Pytajnik
nie panikuj bo jak bedziesz panikowac to dopiero wtedy bedzie spoznial Ci sie okres przez ten stres. Wiem co przechodzisz bo mialem to samo. Piersi zaczynaja pobolewac przed okresem z tydzien. Robia sie wieksze i bardziej wrazliwe. To jest naturalne. Tak po sluzie mozna zobaczyc po jakims czasie. Sluz ma byc mleczno bialy. Wydaje mi sie ze jak mialas dni nieplode to nie masz co sie obawiac. Bo z tego co mowisz to wszystko jest dobrze poniewaz tydzien przed miesiaczka dostalas owulacji (ten sluz lepki o tym informuje)(temperatura by tez to wykazala). Ja tak mam ze 7dni przed spowiedzianym okresem mam lepki sluz (mam go przez 5dni) i przez 3dni taki inny sluz i dostaje okres. Pamietaj owulacja to jeden dzien ale dla pewnosci ustalilo sie ze masz przez 5dni dni plode bo plemnik moze tyle zyc w Twoim sluzie owulacyjnym, a bez niego parenascie godzin i umiera. Dlatego przed owu jak pojawi sie sluz i on moze przezyc w nim te ile godzin do owulacji dlatego ustala sie ze pare dni przed owu nic sie nie robi dla pewnosci. Wiesz ekspertem nie jestem ale uwazam ze nieplodne to nieplode, ale rozumie co czujesz bo sama to mialem i tez bardzo sie martwilam niby o nic ale jednak. Teraz tez sie troche martwie ale to inna sprawa. Wrazie jakichs pytan prosze pisz.