Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yahama

kropki w okolicach intymnych u kobiet wskutek golenia..jak przeciwdziałać?pomocy

Polecane posty

Gość yahama

gdy golę się w okolicach intymnych,na pianke do golenia zawsze,wyskakuja mi pozniej krostki.czasem ropne,czasem nie,ale jest wyglada to bardzo nieestetycznie.czy mozecie mi cos poradzić? może powinnam zmienic sposób golenia? na wosk do okolic intymnych czy cos w tym rodzaju...?

Gość www_majka
Wosku nie polecam... Próbowałam, nic mnie w życiu tak nie bolało... A krostki robią się prawdopodobnie dlatego (tak czytałam), że golisz się "pod włos", oraz podrażnianiem świeżo ogolonej skóry bielizną. jeśli golisz się "z włosem" to jest tych krostek stanowczo mniej, przynajmniej ja tak mam.

przede wszystkim polecam... meskie kosmetyki z serii nivea. Czyli krem do golenia + balsam po goleniu (lagodzacy). Nim zaczniesz golic - dokladnie oczysc skore, maszynke zdezynfekuj. po goleniu posmaruj balsamem i naloz bawelniana bielizne Damskie kosmetyki zawieraja czesto za duzo udziwnien, meskie - tylko to, co niezbedne... pozdrawiam

Zeby tego uniknac polecam: 1. Golic sie wieczorem po kapieli,przed pojsciem spac. 2.Dezynfekcja maszynki jak najbardziej. 3.Ja po goleniu nakladam grubasna wartswe kremu nivea tego najzwyklejszego w granatowym,okraglym pudeleczku.Jest gesty wiec dlugo sie wchlania i wlasnie o to chodzi!!! 4. Po tym wszystkim nie zakladac majteczek( bo wtedy kroski robia sie w pachwinach i swedzi okrutnie:( ) 5.Takie kremowanie zalecam co wieczor po kazdej kapieli nawet jak nie ma golenia i oczywiscie poziniej tylko spoedenki od pizamki:) Mnie to pomaga,polecam!